Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 644
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
И аз се дзверих над тази таблица да се чудя,как се разбира пола на бебето ви,а вие го знаете. Защо е нужно да питате като знаете? Както и да е не го казвам с яд или нещо подобно,просто ми е странно..
Защото мислехме
Че е момче като видяхме ислвдвамията а то се оказа момиче ?

# 691
  • Melmak
Genome, ако имах нередовен цикъл, сигурно тази ти приятелка, щях да съм аз. Аз имам много редовен и веднага разбрах, преди теста, че съм бременна. Обаче явно съм mother of the year, не знаех, че трябва да спра метформина, пих го известно време, инозитола не бях спряла, пратих мъжа ми за фолиева киселина метилирана, той не казал метилирана, аз два дена нея я пих, докато се светна, че тая ФК не е ок, да ходя да си купя метилирана. И после от форума разбирам, че то важното било до 6 седмица да се пие…

Няма никакъв проблем да се пие нормалната фолиева киселина. Метилираната е за тези, които имат генетична мутация, заради която не могат да усвояват нормалната правилно. Та спокойно.

Иначе има изследвания, че бременностите с момиче е по-вероятно да имат гадене - моето е момиче. Но не е 100%, просто е по-голяма вероятност, има си много бременни с момчета, на които много им се гади и бременни с момичета, на които не им се гади
Аз реално не знам дали я имам тая мутация, де.. права си, може да я нямам.
Ох, аз искам момиче..

# 692
И аз нямам гадене, в 8 г.с. съм от днес. Гади ми се само, като се сетя за една конкретна храна😃 и като се возя в кола, но аз по принцип съм проблемен пътник 😅 Не се оплаквам, че не го изпитвам това чувство, да ви призная 😀
Но за сметка на това на моменти мога да погълна неясно количество храна🤣🤣🤣🤣

# 693
Както казах нямах никакво гадене и повръщане и чакаме момче, така че може да има нещо вярно в това, което казвате 🤷🏼♀

# 694
Здравейте отново с поредното питане не съм чела цялата тема може и да се е коментирало,но наистина нямам време тъй като работя искам да попитам дали някой е имал инфекция на урината ,тъй като аз имах и ми изписаха антибиотик за бременни ,но понеже второто пакетче малко след като го изпих го повърнах ...мисля ,че нямаше пълен ефект и в момента урината ми чак взе да става тъмна,но имам други изследвания чак другата седмица и трябва да потърпя ,нямам парене нито температура само тъмна урина....на вас какво ви изписаха и освен антибиотик нещо натурално няма ли ? Знам ,че не е хубаво да не се лекува ,но аз живея в чужбина и тука за лекар се чака много...

# 695
Както казах нямах никакво гадене и повръщане и чакаме момче, така че може да има нещо вярно в това, което казвате 🤷🏼♀
Аз до 3 тия месец включително и част от 4-ти я бях с ужасно гадене и повръщане. Ядях само плодове и се оказа , че е момиченце. И аз не вярвам много в тези поверия, но при мен беше така. А ѝ пулса беше над 140 , което също понякога е индикация за момиче.😌

# 696
  • Телиш/Плевен
Sani90, не съм имала такъв проблем, но сестра ми имаше с едната си бременност и ѝ изписаха Монурал. Всеки случай е различен и наистина е важно да се лекуват тези инфекции, защото нанасят големи поражения. В листовката не пише ли за страничните ефекти? Някои медикаменти оцветяват урината и изпражненията, така че е възможно в твоя случай да е нормална реакция.

# 697
До около 16та седмица бях с ужасно денонощно гадене.  Без повръщане, но живях на айрян, хляб и плодове. С момче съм.

# 698
Аз до 3 тия месец включително и част от 4-ти я бях с ужасно гадене и повръщане. Ядях само плодове и се оказа , че е момиченце. И аз не вярвам много в тези поверия, но при мен беше така. А ѝ пулса беше над 140 , което също понякога е индикация за момиче.😌

Не са поверия, има си изследвания

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33098451/

Повечето бременности с много сериозно повръщане са с момичета, но има и с момчета:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23611752/

Иначе майка ми не е имала никакво гадене, а аз съм момиче

# 699

Не са поверия, има си изследвания

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33098451/

Повечето бременности с много сериозно повръщане са с момичета, но има и с момчета:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23611752/

Иначе майка ми не е имала никакво гадене, а аз съм момиче
Моят АГ ми обясни, че гаденето идва от прогестерона, който се произвежда по време на бременността. След известно време организма започва да свиква и следователно при повечето жени спира гаденето и повръщането .

# 700
Не мисля, че е от прогестерона, защото прогестеронът се увеличава и по време на месечния цикъл. Доколкото знам, е от ЧХГ гаденето

# 701
Не мисля, че е от прогестерона, защото прогестеронът се увеличава и по време на месечния цикъл. Доколкото знам, е от ЧХГ гаденето
И аз не мисля че е от прогестерона, тъй като съм инвитро и бях на конски дози прогестерон. А може би си е до организъм 🤷🏼♀

# 702
Така е, но по време на бременност нивото на прогестерона е по-високо за да задържи плода.

# 703
hechicera_, фолиевата киселина е важна през целия първи триместър, не само до 6г.с. Някои АГ даже препоръчват и след това да се приема, защото фолатите подпомагат кръвотворенето и растежа на плацентата и бебето.

# 704
hechicera_, фолиевата киселина е важна през целия първи триместър, не само до 6г.с. Някои АГ даже препоръчват и след това да се приема, защото фолатите подпомагат кръвотворенето и растежа на плацентата и бебето.
Аз съм в почти 8 месец и я пия. Всеки ден. Безотговорно е да спреш в 6г.с

Общи условия

Активация на акаунт