Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 687
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Точно на отговор от Вас, Alfafa, се надявах, благодаря! Heart

# 721
Е, ноу проблемс.  Пак заповядай Simple Smile 

Точно на отговор от Вас, Alfafa, се надявах, благодаря! Heart

# 722
Момичета , а мислите ли, че комбинираните витамини не са добър вариант, тъй като едни витамини и минерали, приемани в комбинация с други, всъщност си пречат взаимно на усвояването? Приемам такива витамини вече втора бременност, като си пиех и на етап планиране и опити (заедно с фолиева). Не съм срещнала АГ, който да е против, и честно казано нямам намерение да ги спирам, но ми е интересно какво е и вашето мнение. Разбира се, тук не говорим за доказани дефицити, а за витамини като хранителна добавка "профилактично".

В общи линии няма значение. То и няма доказана полза от повечето витамини освен фолиевата киселина и в много страни даже не взимат никакви

# 723
Момичета, какво ви е мнението за масаж на бременни? Някоя ходила ли е? Разглеждам , че си има специални и си мисля, че би било полезно за кръвообращението и главно за краката.

# 724
Момичета, какво ви е мнението за масаж на бременни? Някоя ходила ли е? Разглеждам , че си има специални и си мисля, че би било полезно за кръвообращението и главно за краката.

На мен след инвитрото ми дадоха лист със забранени неща, в списъка пише, че и масажите не са препоръчителни. Предполагам разтриване на краката не е проблем.

# 725
Когато ходих на кинезитерапевт женичката ми каза, че прави масажи на бременни в по-напреднала бременност и със сигурност знае какво може и какво не. Но каза че е по-скоро с цел отпускане към края, когато ти е тежко на кръста. Иначе и аз знам, че масажите не са препоръчителни по време на бременност.

# 726
Момичета, бременна съм в 11 г.с. Бях на пролутекс 0,25, но лекарката ми ги спря и изписа утрогестан с идеята за спиране. Като го спрях и прокървих пак ми го изписа 3*2 таблетки, но вече трети ден съм със зацапване. Казвам й, казва ми че проблем няма. Пуснах прогестерон на своя глава и резултата вчера беше 50 ng/ml , а днес е 46 ng/ml

# 727
Момичета, бременна съм в 11 г.с. Бях на пролутекс 0,25, но лекарката ми ги спря и изписа утрогестан с идеята за спиране. Като го спрях и прокървих пак ми го изписа 3*2 таблетки, но вече трети ден съм със зацапване. Казвам й, казва ми че проблем няма. Пуснах прогестерон на своя глава и резултата вчера беше 50 ng/ml , а днес е 46 ng/ml

Аз бих пролутекс до 10 седмица, утрогестана плавно го намалях и спрях в 13+1. След това вече плацентата поема ролята да произвежда прогестерон. Ходихте ли на преглед?

# 728
  • Melmak
Тези, които пиете витамин Д по време на бременност, приемате ли и к2?

# 729
Утрогестана не се спира рязко. Моята схема беше около 2-3 седмици и го спрях в 14 г.с., може от това да е. Стойността Ви иначе не е ниска за 11 г.с., според мен.

# 730
Тези, които пиете витамин Д по време на бременност, приемате ли и к2?

Аз само витамин Д. К2 нито са изследвали, нито са ми споменавали нещо за него.

# 731
Утрогестан пих до почти пети месец и спрях по схема, която АГ ми каза.. Първо намалих само по едно сутрин, няколко дни, другите ги оставих по две. После и тя постепенно, накрая оставих на седмица само на това на обяд. После пиех през ден-два и накрая го спрях. Нямала съм кървене.

# 732
Ходих на преглед при лекарката, която ме следи. Бебето е добре, няма отлепване, няма хематом, не вижда причина и изписа утрогестан 3*2. На следващия ден бях при друг лекар и той каза, че плацентата е отдолу и притиска канала на матката и се получава кървене. Така ще е докато не се вдигне след 20 седмица. Но ме притеснява, че въпреки лекарствата има зацапване.

Аз бих пролутекс до 10 седмица, утрогестана плавно го намалях и спрях в 13+1. След това вече плацентата поема ролята да произвежда прогестерон. Ходихте ли на преглед?

# 733
Зацапването кафеникаво ли е или ярка кръв? Ако е кафеникаво значи е стара кръв и не е притеснително. Най-вероятно се е появило заради рязкото спиране на прогестерона.

# 734
Мами, някоя от вас да усеща много силно движенията на бебето? В 16 г.с. съм и както не очаквам изведнъж целия ми корем заиграва, странно защото все още няма тази сила , но знам ли ? По принцип в тази седмица вече трябва да се усеща бълбукане.. аз минах през бълбукането и вече усещам много отчетливи движения😮😮

Общи условия

Активация на акаунт