Мартчета 2026 😀

• 25 540
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Пробиотиците на Дафлорн са много хубави, но скоро гледах, че хем за увеличили много цените, хем понамалили количеството бактерии, но пак са много повече от масовите на пазара. А и български, с нашата бактерия... При всички случаи проботикът няма да навреди на плода. Преди раждане даже е хубаво да се мине пак един дълъг курс за населяване на влагалището с лактобацили.

# 571
Не се притеснявайте, всички тези лекарства са съобразени, с това че сте бременна и няма да навредят. Няма да влизам в ненужни подробности, но моята бременност е след инвитро и всеки ден пия по две шепи лекарства.
Всичко ще е наред ✌️

Здравейте момичета 🩷
Аз съм в 13.седмица + 3 дена , терминът ми е на 03.03 😇
Та искам да споделя с вас което преживяване до този етап ,ще се радвам ако ми дадете съвети ,ваши виждания , много се притеснявам.
В 12.си седмица направих първата ФМ и биохимичен скрининг
За пола на мен ми казаха ,че е момиче ,но незнам доколко ще е вярно предположението на доктора на този етап още Simple Smile
Там всичко беше наред,но от резултатите на биох.скрининг , се оказа ,че съм с висок риск за прееклампсия Sad, след което почнах да пия АКАРД 150мг
Освен него ,в момента пия и ПАНЦЕФ 400 (антибиотик) ,заради цистит , съпроводен с кръв в урината.
2 пъти бях до спешното ,мислейки кръвта ,че е вагинална.
Та сега искам да взема мнение от вас ,при тези лекарства още ,дали може да пия и нещо за предпазване на стомаха и пробиотик?
АГ ми е препоръча ЛИНЕКС като пробиотик и ПАНТУЛ за предпазване на стомаха,но не стават ли много лекарства ,дали няма да навредят всички тези лекарства на бебчо Sad
Много се притеснявам...

# 572
Кики, на мен ми звучи като да изпускаш урина, честно казано. Започни да правиш упражнения на Кегел за стягане на тазовото дъно, по-нататък като натежи човечето ще се радваш, че си почнала отрано. Обсъди и с АГ, разбира се.

Момичета от седмица, две имам мокро по бельото, не обръщах внимание, но за всеки случай писах на АГ но той е в отпуск и ми каза да отида да ме прегледат, най вероятно да изключи Околоплодни води, въпреки че е съм още едва в 11 г. с, но знае ли човек... Отидох до болница, АГто там ме прегледа с Пръсти(което беше странно) но каза че това най вероятно е течение което при бременните е по воднисто, но със сигурност не са друг тип води.
През цялото време усещам че не е течение, то е наистина мокро, като вода.. Замислих се и осъзнах че може би го наблюдавам като ми се препишка изведнъж но не отида веднага.. Възможно ли е толкова рано да се изпуска урина и ако се изпуска такава няма ли да е както трябва.. Т. Е няма ли да знам че изпускам урина макар и малко...

Ще говоря с АГ при следващ преглед но ми е любопитно дали някоя мама не е минала през това.. и да ми даде насока какво може да е, за да го задам като въпрос към АГ. Благодаря.

# 573
Здравейте момичета 🩷
Аз съм в 13.седмица + 3 дена , терминът ми е на 03.03 😇
Та искам да споделя с вас което преживяване до този етап ,ще се радвам ако ми дадете съвети ,ваши виждания , много се притеснявам.
В 12.си седмица направих първата ФМ и биохимичен скрининг
За пола на мен ми казаха ,че е момиче ,но незнам доколко ще е вярно предположението на доктора на този етап още Simple Smile
Там всичко беше наред,но от резултатите на биох.скрининг , се оказа ,че съм с висок риск за прееклампсия Sad, след което почнах да пия АКАРД 150мг
Освен него ,в момента пия и ПАНЦЕФ 400 (антибиотик) ,заради цистит , съпроводен с кръв в урината.
2 пъти бях до спешното ,мислейки кръвта ,че е вагинална.
Та сега искам да взема мнение от вас ,при тези лекарства още ,дали може да пия и нещо за предпазване на стомаха и пробиотик?
АГ ми е препоръча ЛИНЕКС като пробиотик и ПАНТУЛ за предпазване на стомаха,но не стават ли много лекарства ,дали няма да навредят всички тези лекарства на бебчо Sad
Много се притеснявам...

С първата бременност пиех Акард почти до последно, няма от какво да се притеснявате. Само си спомням, че веднъж в аптеката ми дадоха други милиграми, без да ми кажат и много се ядосах. Добре, че се загледах, понеже цвета на опаковката беше друг, иначе нямаше да ми направи впечатление. Аптекарката вдигна вежда и каза "ще пиете по две, какъв ви е проблема". Та обръщайте внимание.

# 574
Lina, за АКАРД-а и пробиотика не се притеснявай, и аз с предната бременност бях на АКАРД след резултата от БХС, очаквам и този път да ми изпишат. Родих ден след термин естествено без окситоцин и не съм имала кръвоизливи или други нежелани реакции от него. Антибиотикът явно е наложителен, тези инфекции не са шега работа. ПАНТУЛ за първи път го чувам и ми стана интересно, намерих това:
Скрит текст:
Бременност и кърмене
Няма достатъчно данни от употребата на пантопразол при бременни жени. Съобщава се за излъчване в майчиното мляко.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Трябва да използвате това лекарство, само ако Вашият лекар е убеден, че ползата за Вас от лечението превишава потенциалния риск за плода или бебето.
https://apteka.framar.bg/30023977/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%83 … 0-%D0%BC%D0%B3-14
Аз не бих го приемала без консултация с гастроентеролог. Защо го е изписал АГ, от какво точно иска да "предпази" стомаха? Не съм медицинско лице, disclaimer.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 17:40 от Seaglass

# 575
Момичета, преди малко бях на преглед, засега всичко е наред, записа ме за ЖК, като ми пусна ПКК, урина, захар и антитела, тъй като аз съм A- кръвна група. Тези за ХИВ каза, че ще ги пуснем на следващия преглед като отида, тъй като важат 6 месеца и да не се налага по-натам да ги правя пак. За утрогестана ми каза, че като направя точно 12 г.с да започна да намалявам постепенно .
Сега в понеделник ми предстои и пренатален тест.

# 576
Seaglass, много ти благодаря 🙏
Аз го попитах за някакво лекарство за предпазване на стомах,понеже знам че аспирина уврежда доста стомаха ,а и отделно антибиотик...Преди съм била с гастрит и  съм с доста чувствителен стомах ,но се отказах от ПАНТУЛ а,няма да го пия.
Благодаря още веднъж

# 577
Щом си имала гастрит и си с чувствителен стомах, има логика да ти го изпише. Защо не се консултираш с гастроентеролог?

Seaglass, много ти благодаря 🙏
Аз го попитах за някакво лекарство за предпазване на стомах,понеже знам че аспирина уврежда доста стомаха ,а и отделно антибиотик...Преди съм била с гастрит и  съм с доста чувствителен стомах ,но се отказах от ПАНТУЛ а,няма да го пия.
Благодаря още веднъж

# 578
Привет, днес бях на фетална морфология, биохимичен скрининг 11-13 седмица. Беше доста вълнуващо. Направи ми само ултразвуков преглед без взимането на кръв за биохимичния скрининг - статистическия тест. Вместо това ми взеха кръв за неинвазивния пренатален тест директно - NIPT на Geneplanet, пакет про. Той е явно на Словенска компания. АГ го препоръча, но не съм сигурна доколко е конкурентен. Да се ориентираш в тези тестове не е толкова лесно.
Нещо, което е важно, но може би някой не го знае, е да се следят показателите на щитовидната жлеза. Моето TSH е в норма, но е малко по-високо спрямо нормата за бременни жени, която е 2,5 за първи триместър. Та един преглед при ендокринолог не е никак лоша идея. Аз може да трябва да пия Л-тироксин.

# 579
Момичета, вие приемате ли Витамин Д и ако да - в какви дози ви е изписан ?

# 580
Аз приемам 3000 IU дневно.
От първата ми бременност знам, че е много важен, включително като превенция срещу риска от прееклампсия.
Аз забременях, докато вит Д ми е на долната граница, което налага тази доза. Без предварително изследване е трудно да се определи подходящата доза

# 581
Момичета, вие приемате ли Витамин Д и ако да - в какви дози ви е изписан ?
Аз пия само pregnacare plus витамините, нищо допълнително не пия. С първата бременност не съм правила изследвания за витамини и също не съм приемала допълнително. АГ ли ви назначава тези изследвания или вие ги изследвате и има ли причина за изследването?

# 582
От първата ми бременност знам, че е много важен, включително като превенция срещу риска от прееклампсия.
Аз забременях, докато вит Д ми е на долната граница, което налага тази доза. Без предварително изследване е трудно да се определи подходящата доза

Вигантол на капки ли взимаш или под друга форма ?

# 583
  • София
Аз пия вигантол, назначен от АГ след изследване. 20 капки два пъти седмично. И при предната бременност го пиех, все си ми е надолу.

# 584

Вигантол на капки ли взимаш или под друга форма ?

Да, в момента пия вигантол и пръскам след това един спрей с вит К, за по-добро усвояване

Общи условия

Активация на акаунт