Мартчета 2026 😀

• 25 537
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Черешке, радвай се и не гледай никое, щом е под 3, всичко е наред! Честито! 🌸
Stubbornh, ти как си?
Успех и на другите мами с пуснати пренатални! 🍀
И аз гледах Vernador - много яко име, трябва да е дракон в “House of the Dragon “ догодина 😂 Не мисля обаче, че е най-пълният на пазара, защото изследват микроделеции и микродупликации >7 Mb, докато при Niptify са >1 Mb + варианти в митохондриаланата ДНК. За сумата от 1350 Niptify е супер.
Благодаря, една идея по-добре съм 🫶🫶

# 601
Черешке, радвай се и не гледай никое, щом е под 3, всичко е наред! Честито! 🌸
Stubbornh, ти как си?
Успех и на другите мами с пуснати пренатални! 🍀
И аз гледах Vernador - много яко име, трябва да е дракон в “House of the Dragon “ догодина 😂 Не мисля обаче, че е най-пълният на пазара, защото изследват микроделеции и микродупликации >7 Mb, докато при Niptify са >1 Mb + варианти в митохондриаланата ДНК. За сумата от 1350 Niptify е супер.
Ами на доста места четох, че в действителност е най-обширния тест за момента в България, тъй като оценява над 430 различни синдрома, така ми обясни и жената в лабораторията. Тъй като при проучванията ми на кой да се спра не ми е попадал и се разрових днес за него. Сега се надявам да излязат резултатите до 9-ти, че тогава съм на БХС, за да мога да ги споделя с доктора, но надали ще станат за 5 работни дни. Момичета, а боли ли ви кръста като спите, последните вечери започна да ме наболва, та започнах да се замислям за възглавница за бременни, та да ми придържа кръста.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 20:29 от yonsiii1917

# 602
Е, разбира се, че ще ти каже, че е най-еди-какво си, всеки гледа да си продаде стоката, все пак, не са малко парите. Числата в коментара ми са от сайтовете на тестовете, може да провериш, ако не ми вярваш.
За болките в кръста - седя на фитнес топка, а не на стол, и си правя кръгове и други подобни упражнения, с предната бременност не съм имала никакви болки, сега също нямам. И спя с една обикновена възглавница между коленете, много ми е удобно.
Stubbornh, браво, а разбра ли се от какво е болката?
А я да попитам - има ли някоя сред вас, която вече е започнала да носи дрехи за бременни, или съм само аз? И с предната бременност по това време някъде започна да ми личи, явно много напред ги нося, но дънките и късите панталонки вече ми стягат и съм на клинове за бременни. Само семейството ми не знае още и другия уикенд се събираме, така че със сигурност ще бъда разконспирирана. Grinning Не съм подута от газове или нередовен стомах, ясно си личи долу коремчето.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 21:04 от Seaglass

# 603
Е, разбира се, че ще ти каже, че е най-еди какво си, всеки гледа да ти продаде стоката, все пак, не са малко парите. Числата в коментара ми са от сайтовете на тестовете, може да провериш, ако не ми вярваш.
За болките в кръста - седя на фитнес топка, а не на стол, и си правя кръгове и други подобни упражнения, с предната бременност не съм имала никакви болки, сега също нямам. И спя с една обикновена възглавница между коленете, много ми е удобно.
А я да попитам - има ли някоя сред вас, която вече е започнала да носи дрехи за бременни, или съм само аз? И с предната бременност по това време някъде започна да ми личи, явно много напред ги нося, но дънките и късите панталонки вече ми стягат и съм на клинове за бременни. Само семейството ми не знае още и другия уикенд се събираме, така че със сигурност ще бъда разконспирирана. Grinning Не съм подута от газове или нередовен стомах, ясно си личи долу коремчето.
Ох, аз докато седя и стоя права нямам проблем, но като легна да спя и след няколко часа започва да ме наболва. Иначе по другата тема, аз не мога да си закопчая панталоните още от 6 седмица, всички дънки и панталони са прибрани, не съм взимала дрехи за бременност, не съм носила такива и при предишната ми бременност, накупувах си просто панталони по-голям размер и с ластик на талията, които си разстягат, вместо с цип или копчета. Замислям се единствено дали да не си поръчам няколко чифта дънки за бременни. Все още никой не ме е забелязал, тъй като нося широки дрехи и с тях не си личи. При нас абсолютно никой все още не знае, затова чакам с нетърпение резултатите от пренаталния и дай Боже всичко да е наред, ще съобщаваме наред, че вече не се издържа, разбрах, че съм бременна в 4-та седмица, та не знам как 2 месеца вече успявам да изтърпя да не кажа на някой.

# 604
Е, разбира се, че ще ти каже, че е най-еди-какво си, всеки гледа да си продаде стоката, все пак, не са малко парите. Числата в коментара ми са от сайтовете на тестовете, може да провериш, ако не ми вярваш.
Ходих на лекар, няма контракции, няма нещо притеснително, бебето е добре, но ми изписаха магнерот. Ако до няколко дни не ми мине ми казаха, че ще ме приемат за няколко дни в болницата. Надявам се да се пооправя и да не се налага да лежа там

# 605
Йонси, опитай да спиш с възглавница между краката, може да те облекчи.
И аз го мислех това с по-големия размер, но ми стоят ужасно. Дънки за бременни пробвах от приятелка миналата бременност, много ми бяха неудобни. Изкарах с три клина от НМ, моите си блузи и в каквито поли и рокли се побирах.  🤦

# 606
Здравейте дами, аз днес бях на преглед и видяхме бебчето (стори ми се че видяхме и пола амааа… ще се разбере). Помаха ни с ръчичка, видяхме крачета, прави кълбета и се тласкаше наляво надясно направо не знам като порасне как ще се оправяме хаха 😄 Другата седмица сме планирали и феталната морфология, утре смятам да пуснем и пренатален тест за всеки случай.
В средата на месеца ще мога да си взема направление от ЛЛ и да минем женска консултация. Какво всъщност се изследва и имате ли препоръки ако има нужда от допълнителни изследвания?
За край да се оплача и аз от бактериална вагиноза, борихме я и преди със специално приготвени глобули и сигурно месец лечение та сега не знам колко време ще отнеме предвид че не може всичко да се пие… Днес се убедих също така че не трябва да излизам от вкъщи без да съм закусвала - толкова ми прилоша че и седнала мислех че ще припадна добре че имах едно шоколадче да закрепим положението, но аз и по принцип преди бременността бях с ниско кръвно.

# 607
Здравейте дами, аз днес бях на преглед и видяхме бебчето (стори ми се че видяхме и пола амааа… ще се разбере). Помаха ни с ръчичка, видяхме крачета, прави кълбета и се тласкаше наляво надясно направо не знам като порасне как ще се оправяме хаха 😄 Другата седмица сме планирали и феталната морфология, утре смятам да пуснем и пренатален тест за всеки случай.
В средата на месеца ще мога да си взема направление от ЛЛ и да минем женска консултация. Какво всъщност се изследва и имате ли препоръки ако има нужда от допълнителни изследвания?
За край да се оплача и аз от бактериална вагиноза, борихме я и преди със специално приготвени глобули и сигурно месец лечение та сега не знам колко време ще отнеме предвид че не може всичко да се пие… Днес се убедих също така че не трябва да излизам от вкъщи без да съм закусвала - толкова ми прилоша че и седнала мислех че ще припадна добре че имах едно шоколадче да закрепим положението, но аз и по принцип преди бременността бях с ниско кръвно.
На мен ми пуснаха ПКК, урина, глюкоза и антитела, тъй като съм отрицателен резус фактор. Правят се изследвания и за Васерман и ХИВ. За други изследвания не знам да са необходими или поне аз не съм правила.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 22:33 от yonsiii1917

# 608
Удар в областта на стомаха ( горе вляво над пъпа) голям проблем ли е в 10 г с? Удара беше с коляно, не беше много силен, но си беше удар. Мъжа ми е болен и много се върти в леглото. Ритна ме неволно.

# 609
На мен не ми звучи страшно. Бебето е на съвсем различно място Simple Smile

# 610
Знам, че бебето е в областта под пъпа, но се притесних да не стане нещо.... Да не получа някой кръвоизлив.

# 611
Не се притеснявай толкова и мен дъщеря ми от време на време успява я да ми ритне, я да ме удари без да иска, но и тя нацелва горната част на корема над пъпа. Момичета, аз ще повдигна друга тема малко, правите ли с…кс в момента😁 Аз малко плахо гледам на него в момента, знам, че бебето нищо не усеща и т.н, но съм го ограничила мъжО до минимум горкия, въпреки че нямаме забрана от лекар, вие като мен ли сте или сте по-смели? 😅

# 612
Моят син също се случва да ме изрита или натисне по-силно, но бебето е добре защитено вътре. Като бях бременна с него спяхме всички заедно - аз, мъжа ми и кучето, което е 25 кг, и често се случваше някой от тях да влиза в по-близко от желаното съприкосновение с корема ми. 😄

По въпроса за секса - ние не правим. Нямаме забрана, но някак така го чувствам естествено за мен и се радвам, че мъжът ми ме подкрепя напълно.

# 613
Не се притеснявай толкова и мен дъщеря ми от време на време успява я да ми ритне, я да ме удари без да иска, но и тя нацелва горната част на корема над пъпа. Момичета, аз ще повдигна друга тема малко, правите ли с…кс в момента😁 Аз малко плахо гледам на него в момента, знам, че бебето нищо не усеща и т.н, но съм го ограничила мъжО до минимум горкия, въпреки че нямаме забрана от лекар, вие като мен ли сте или сте по-смели? 😅

Няма причина да го ограничаваш, освен ако не се чувстваш добре 🙂 на мен напоследък ми става лошо основно вечер, нали уж сутрешно прилошаване..

Момичета, имате ли информация кой е най-най- обширния пренатален тест, независимо от цената. Насочила съм се към Vision, най-големия пакет, но като чета започвам да се обърквам.

# 614

Няма причина да го ограничаваш, освен ако не се чувстваш добре 🙂 на мен напоследък ми става лошо основно вечер, нали уж сутрешно прилошаване..

Момичета, имате ли информация кой е най-най- обширния пренатален тест, независимо от цената. Насочила съм се към Vision, най-големия пакет, но като чета започвам да се обърквам.
Ох, по тази тема има много спорове, даже може да погледнеш вчера по-нагоре обсъждахме, така че избирай един и така, всички са хубави. Има положителни отзиви от всички - Nifty, Vision и други. Аз правих Vernador вчера, като мисля, че е на цената на Vision. Пуснах брошурата в горните постове, може да го разгледаш. Аз така от толкова търсения, мнения и прочие накрая много се обърках, препоръчаха ми Vernador в Геника и просто направих него. Nifty, Niptyfy също имат много добри отзиви и са по-евтини.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 08:17 от yonsiii1917

Общи условия

Активация на акаунт