Мартчета 2026 😀

• 25 520
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Излязоха ми резултати от вчерашния БХС, не очаквах да излязат толкова рано. Ще ги сложа в скрит текст и ще помоля да не се споделят, защото ще ги изтрия. Може ли вече преминалите да дадат мнение. Освен рискът от прееклампсия преди 37г.с. има ли от какво друго да се притеснявам. И каква е разликата преди 34 г.с. и преди 37 г.с.? Хормоните отгоре как да ги разчитам? Изпратих и на АГ  но все още не е видяла, а ми се пръска сърцето вече Grinning Гьошева и тя каза, че ако има нещо ще се обади, и от нея все нищо.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 19:51 от Čherries

# 631
АГ знае за манипулацията, надявам се да се размина без серклаж и без усложнения Simple Smile

# 632
Черешке, радвай се и не гледай никое, щом е под 3, всичко е наред! Честито! 🌸
Stubbornh, ти как си?
Успех и на другите мами с пуснати пренатални! 🍀
И аз гледах Vernador - много яко име, трябва да е дракон в “House of the Dragon “ догодина 😂 Не мисля обаче, че е най-пълният на пазара, защото изследват микроделеции и микродупликации >7 Mb, докато при Niptify са >1 Mb + варианти в митохондриаланата ДНК. За сумата от 1350 Niptify е супер.
Ами на доста места четох, че в действителност е най-обширния тест за момента в България, тъй като оценява над 430 различни синдрома, така ми обясни и жената в лабораторията. Тъй като при проучванията ми на кой да се спра не ми е попадал и се разрових днес за него. Сега се надявам да излязат резултатите до 9-ти, че тогава съм на БХС, за да мога да ги споделя с доктора, но надали ще станат за 5 работни дни. Момичета, а боли ли ви кръста като спите, последните вечери започна да ме наболва, та започнах да се замислям за възглавница за бременни, та да ми придържа кръста.

Благодаря за инфото за кръвните групи! Мъжът ми е А+, първа бременност ми е, но със сигурност следващият път като пускам изследвания ще тествам антитела и говоря с АГто.

Иначе за болките, аз имам доста неприятни и силни болки в дупето от около 2 седмици, понякога коленете и съвсем от скоро в кръста! Наскоро започнах да правя упражнения, тъй като вече се чувствам по-добре и има малко подобрение. Запознах да слагам и обикновена възглавница между коленете докато спя (май има положителен ефект (?)), но със сигурност ще започвам да разглеждам за възглавници за бременни.

# 633
Черешке, радвай се и не гледай никое, щом е под 3, всичко е наред! Честито! 🌸
Stubbornh, ти как си?
Успех и на другите мами с пуснати пренатални! 🍀
И аз гледах Vernador - много яко име, трябва да е дракон в “House of the Dragon “ догодина 😂 Не мисля обаче, че е най-пълният на пазара, защото изследват микроделеции и микродупликации >7 Mb, докато при Niptify са >1 Mb + варианти в митохондриаланата ДНК. За сумата от 1350 Niptify е супер.
Ами на доста места четох, че в действителност е най-обширния тест за момента в България, тъй като оценява над 430 различни синдрома, така ми обясни и жената в лабораторията. Тъй като при проучванията ми на кой да се спра не ми е попадал и се разрових днес за него. Сега се надявам да излязат резултатите до 9-ти, че тогава съм на БХС, за да мога да ги споделя с доктора, но надали ще станат за 5 работни дни. Момичета, а боли ли ви кръста като спите, последните вечери започна да ме наболва, та започнах да се замислям за възглавница за бременни, та да ми придържа кръста.

Благодаря за инфото за кръвните групи! Мъжът ми е А+, първа бременност ми е, но със сигурност следващият път като пускам изследвания ще тествам антитела и говоря с АГто.

Иначе за болките, аз имам доста неприятни и силни болки в дупето от около 2 седмици, понякога коленете и съвсем от скоро в кръста! Наскоро започнах да правя упражнения, тъй като вече се чувствам по-добре и има малко подобрение. Запознах да слагам и обикновена възглавница между коленете докато спя (май има положителен ефект (?)), но със сигурност ще започвам да разглеждам за възглавници за бременни.
И аз със сигурност ще прибегна до възглавница за бременни, кръста започна да ме боли от сега докато спя, не ми се мисли след няколко месеца как ще е, цяла нощ се въртя, иначе информативно, вчера като пусках пренаталния тест ми казаха, че въпросния Vernador правят и изследвания за кръвната група на бебето, на същия принцип като пренаталния тест, което се прави между 12 и 24 седмица. Та се замислям дали да не направя по-натам, сега съм пуснала изследването за антителата и го чакам за излезе, поне бебето, ако е взело отрицателния резус фактор няма да правя изследванията за антителата и няма да се притеснявам. Ще се разтърся дали и другите марки тестове не правят такъв тест.

# 634
Разликата между 34 г.с. и 37 е възрастта на плода и доносеност. При такива резултати ще изпишат Аспирин(оподобни) и вероятно ще следят коагулация по-често. При риска за Даун се гледа комбинираният, който е с добра стойност. Като цяло изглеждат добри резултатите.

# 635
Силно ви пожелавам да нямате проблеми. 🙏Просто настоявайте за чести микробиологии и мерене на шийката. Аз нямам правена манипулация, но съм с еднорога матка, което често е рисков фактор. С предишната бременност дори и със стриктното следене я изгубих. Сега нямам все още проблеми, но ще слагам превантивен серклаж за мое спококствие. Извинявам се, ако звуча като черна станция, просто наистина искам да подчертая, че честите измервания са изключително важни, ако трябва ходете на няколко места. 🍀

АГ знае за манипулацията, надявам се да се размина без серклаж и без усложнения Simple Smile

# 636
Разликата между 34 г.с. и 37 е възрастта на плода и доносеност. При такива резултати ще изпишат Аспирин(оподобни) и вероятно ще следят коагулация по-често. При риска за Даун се гледа комбинираният, който е с добра стойност. Като цяло изглеждат добри резултатите.
Благодаря! Гледам, че и PAPP-A май е нисък, АГ каза че като цяло са добри, но повече ще коментираме на следващия преглед, който е на 23.09..

# 637
Здравейте! Аз също отсега съм с болки в кръста, доста по-рано от предния път, но тогава така и не ми стана удобна прословутата възглавница за бременни, та не знам какво да използвам.
Относно коремчето, определено вече виждам разликата, още ми стават моите дрехи, но скоро няма да ми е комфортно с тях. За хора, които не знаят не мисля,че е видимо иначе. Но така не ми се почва отсега с клиновете за бременни, противни са ми от предния път.🤣 Ще си търся някоя друга рокля този път и ластични панталони да разнообразявам. От сега ги виждам нещата,че този път ще ми е по - голям корема, а предния път бях минала 100см обиколка..
Относно секса не се ограничаваме, но и не сме редовни заради малката госпожица, с която заспивам докато я приспя. Не виждам защо да го ограничавате, освен ако нямате проблемна бременност и адекватна препоръка от лекар с някаква причина, а не просто така за всеки случай. Наслаждавайте се сега,че после като се ослушваш дали бебето няма да ревне точно като ти е най-хубаво не е много яко.

# 638
Здравейте! Аз също отсега съм с болки в кръста, доста по-рано от предния път, но тогава така и не ми стана удобна прословутата възглавница за бременни, та не знам какво да използвам.
Относно коремчето, определено вече виждам разликата, още ми стават моите дрехи, но скоро няма да ми е комфортно с тях. За хора, които не знаят не мисля,че е видимо иначе. Но така не ми се почва отсега с клиновете за бременни, противни са ми от предния път.🤣 Ще си търся някоя друга рокля този път и ластични панталони да разнообразявам. От сега ги виждам нещата,че този път ще ми е по - голям корема, а предния път бях минала 100см обиколка..
Относно секса не се ограничаваме, но и не сме редовни заради малката госпожица, с която заспивам докато я приспя. Не виждам защо да го ограничавате, освен ако нямате проблемна бременност и адекватна препоръка от лекар с някаква причина, а не просто така за всеки случай. Наслаждавайте се сега,че после като се ослушваш дали бебето няма да ревне точно като ти е най-хубаво не е много яко.
Аз не си спомням въобще да съм имала болки в кръста с предната бременност, но на мен пък възглавницата за бременни ми беше най-добрия приятел, беше ми много удобно 😂 Мъжа ми много я мразеше😃 От гледна точка на дрехите, имаме късмет, че идват студените месеци и ще можем да си носим широки и удобни дрехи.

# 639
Ами не знам кои са тези широки и удобно дрехи🤣 Освен клинове и пуловери. После идва проблема със зимното яке,че не може да се закопчае. Предния път от една втора употреба си взех, та сега пак ще търся така сигурно. Иначе имаше едни дебели чорапогащници за бременни, те бяха много добре за под рокля, от Лидл ги бях взела.  Лятото, въпреки горещините ми звучи по-лесно за бременеене от гледна точка на обличане.
Сега се сетих за ударите в корема- дъщеря ми има страхотна игра, от която ми е трудно да я отуча- качва се на корема ми докато лежа и се прави,че язди
 Успявам да я избутам по-надолу, но не винаги с успех и накрая приключва разплакана. Не знам възможно ли е да усеща, но е станала страшна лепка, постоянно иска да я нося и да е до мен, само мамооо, мамоо. Почна много да де тръшка и честно на моменти ми идва в повече всичко, сякаш нервите ми не издържат и се чудя как да се запазя по -спокойна и да не си го изкарвам на детето.

# 640
Момичета, ако повърнете веднага след като сте изпили витамините, пиете ли ги пак, че тъкмо ги изпих и има няма 10 мин по-късно ми се догади и повърнах, но не видях дали ги изповръщах.

# 641
Момичета, ако повърнете веднага след като сте изпили витамините, пиете ли ги пак, че тъкмо ги изпих и има няма 10 мин по-късно ми се догади и повърнах, но не видях дали ги изповръщах.

Аз лично ги пия пак - не знам дали е правилно, но не мисля, че от прием на двойна доза еднократно нещо ще стане.

# 642

Аз лично ги пия пак - не знам дали е правилно, но не мисля, че от прием на двойна доза еднократно нещо ще стане.
Аз пийнах само фолиева киселина след това, но 5 минути след това отново повърнах, та се отказах от пиенето на витамини за този ден, трети опит не съм правила.😅

# 643
Здравейте, момичета, чакам резултати от неинвазивен тест и се пържа. Междувременно, ако някой има някакво място в София, от което си взима дрехи, нека сподели. На мен са ми удобни само два панталона и нося само тях, като униформа 😅 тези клинове за бременни дали са удобни действително или стягат на корема?

# 644
Здравейте, момичета, чакам резултати от неинвазивен тест и се пържа. Междувременно, ако някой има някакво място в София, от което си взима дрехи, нека сподели. На мен са ми удобни само два панталона и нося само тях, като униформа 😅 тези клинове за бременни дали са удобни действително или стягат на корема?
Аз си взех няколко по-широчки панталона от Reserved и Mango и мисля, че с тях ще си изкарам поне есента.

Общи условия

Активация на акаунт