Мамиии да изберем име за бебко

• 4 080
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
Не мисля, че са нормални имена Славян и Благомир, а по-скоро измислени такива, за да са различни. Аз не съм срещнала нито един Славян или Благомир в живота си, а не съм родена вчера.
Но все пак и двете са по-добре от Раян.

# 106
Според мен понеже не успява да се разбере с мъжа си за името на детето им, се опита да се разбере с нас. Обаче и тук "удари на греда" и не е доволна от резултата и коментарите.
Поне още месец време имат, няма деца без име, така че...

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:20 от brumm

# 107
  • Далечният изток
Казах "За мен" бе, хора, кое не разбрахте?!
Що да не стават, ами за мен не стават! От стотици хубави мъжки имена, огромен избор - няма да избера точно тези двете, аз.

# 108
# 109
  • София
От анкетата Благомир, само защото бих използвала Миро.Като цяло не ми допадат.
Предлагам Сава.

# 110
И аз НЕ намирам имената за странни, зле звучащи, или изчанчени. Звучат ми съвсем нормално. Като Благомир просто ми е по-звучно. Не мисля че е проблем да е Миро на галено.

# 111
Славян не ми харесва, може би защото имам други фаворити при мъжките имена, които започват със "С".
А и повечето имена, които завършват на -ян, не образуват хубави звателни имена с -е - Славяне, Персияне, Кристияне, и в 90% от случаите се съкращават на Слав (Слави), Перси, Крис (Криси)...
В тази връзка, препоръчвам директно СЛАВ. Поне няма да има съмнения, Станислав ли е, Светослав ли е, Славчо ли е Smiley

Благомир не ми харесва, защото съм го срещала много често в една ромска общност, там нали се кръщават на дядото, на големия брат, на богатия чичо - в рамките на едно широко семейство имаше 5-6 с това име Smiley  Оттам не харесвам и галените - Благой, Благо, Блажко, Благун - свързвам ги само с тези екземпляри, и не мога да ги приема сериозно.

# 112
Според мен понеже не успява да се разбере с мъжа си за името на детето им, се опита да се разбере с нас. Обаче и тук "удари на греда" и не е доволна от резултата и коментарите.

GrinningGrinningGrinningGrinningGrinningGrinningGrinning 

Здравейте доволна съм , даже много от резултатите .Хубаво е да видиш друга гледна точка , въпреки , че не съм пуснала подобна тема . Знам че имената са редки и повечето не са ги чували но , все пак за мен са красиви и звучни  имена в сравнение с много други .Както бях писала и по-рано няма да кръстя детето си без одобрението на баща му . С любов си го направихме и с любов ще си го кръстим HeartBlush

Всеки има право на мнение по ТЕМАТА , но някои коментари не са за тук , но все пак не са излишни за мен Blush

Искрено се забавлявам с коментар като Вашия:grinning:  .  Благодаря Ви Grinning

# 113
  • Далечният изток
А мислила ли си да ги съчетаеш двете в двойно име с тире?

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 16:46 от AIDA_N

# 114
ясно, аз се чудех дали не е комбинация от имена. Славин не звучи ли по-мелодично. все ще е Слави. Светозар, Светлозар, Свилен...

Здравей благодаря за коментара . Доста пъти се спомена Славин  . За пръв път го чувам , не го възприемам с И като е . Славян ми е по звучно , лично мое мнение .  Светозар  ми харесва Blush  познавам един, Зари му казват на галено . Хубаво име е , но не си го представям с това име .

Благодаря отново за мнението  Hug

# 115

Здравейте доволна съм , даже много от резултатите .Хубаво е да видиш друга гледна точка , въпреки , че не съм пуснала подобна тема . Знам че имената са редки и повечето не са ги чували но , все пак за мен са красиви и звучни  имена в сравнение с много други .Както бях писала и по-рано няма да кръстя детето си без одобрението на баща му . С любов си го направихме и с любов ще си го кръстим HeartBlush

Всеки има право на мнение по ТЕМАТА , но някои коментари не са за тук , но все пак не са излишни за мен Blush

След като коменирахте, че в крайна сметка при липса на решение Вие ще изберете името, много се радвам, че сте стигнали до заключението, че името следва да е решение ма двамата родители.
Когато отваряте тема в публичен форум, не можете да контролирате посоката на коментарите.
Успех в избора

# 116

След като коменирахте, че в крайна сметка при липса на решение Вие ще изберете името, много се радвам, че сте стигнали до заключението, че името следва да е решение ма двамата родители.
Когато отваряте тема в публичен форум, не можете да контролирате посоката на коментарите.
Успех в избора

Така е , аз не се и  опитвам да ги контролирам . Само мога да науча нещо и да се забавлявам благодарение на Вашето остроумие Grinning  Лек ден и Всичко най-добро и на Вас . Heart

# 117
Славян ми звучи като българско име, защо да не е? Има много подобни имена Багрян, Траян, Стоян.

Една от хипотезите е, че произлиза от "слово" (дума) - народ, говорещ с думи, буквален превод, (словѣне,словѧне), после "славяне", 'о' преминава или се чете  'а' в някои езици. Думите "словаци", "словенци" идват от "слово". Може би именно словото е това, общото, което имат  славяните.

Може да идва и от думата "слава". Подобно на други имена с наставка 'ян'. От "багра", от "слава" станало хубаво име.

"Ян" - не значи ли мъжка енергия, мъжкия принцип? Светло, активно, положително, слънчево, огнено, твърдо.

Вибрация според номера на буквата в азбуката, събират се отделните цифри и се намира остатък при деление на 9.
 С=9,
Л=12 или 1+2=3,
 А=1,
В=3,
Я=30 или 3+0=3,
Н=14 или 1+4=5
Общо вибрация:9+3+1+3+3+5= 24, събираме 2+4=6.
нумерология– Сантиментални и чаровни
Красота, хармония, любов
Поддържат широка приятелска среда и дълготрайни приятелства. Избягват раздорите и безсмислените спорове. Влагат много енергия да изглаждат недоразуменията.

# 118
Satisfied Satisfied Satisfied
Аида, не отваряй тази кутия на Пандора!

# 119
Satisfied Satisfied Satisfied
Аида, не отваряй тази кутия на Пандора!
Защо пък не, какво толкова може да стане Simple Smile
Славян -Багрян
Благомир - Чудомир
Благомир -Славян

Общи условия

Активация на акаунт