Мамиии да изберем име за бебко

• 4 148
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
ясно, аз се чудех дали не е комбинация от имена. Славин не звучи ли по-мелодично. все ще е Слави. Светозар, Светлозар, Свилен...

# 91
Малко преди да се обърне палачинката също се каза
Цитат
аз харесах двете имена , на него му се иска да е нещо международно , но идеите които ми е  дал , до момента са 2 имена , които не ги харесвам . И за това ако не измислим име което да ни допада и на двамата ще избера накрая АЗ каквото харесам
, та затова и част от коментарите клонят в посока да обсъдите с мъжа си идеите за имена, а не с непознати тези, които си харесвате само Вие.
Иначе анкетата за "бебко" си има резултати, може да не четете мненията, но пък може и да извлечете поука и нови идеи от тях.

# 92
  • Варна
Знам един Славян и затова абсолютно нормално приемам името, в момента е около 35г. Повече ми допада от Благомир. Но аз поначало не харесвам нищо с Благо или Блага.
Извън това, според мен лично по-интернационално име, както предлага бащата, повече ми допада. Ако трябва да е със "с" бих ползвала Стефан или просто някое неутрално.

# 93
Шест поколения!
Гераците.

# 94
Стефан.

Ако бабата не е съгласна, за международно име аз съм за Виктор.

# 95
Нито едно от имената не ми харесва, а Раян изобщо не е международно име.

# 96
За международно става Самуил. Няма общо със Стефан и Светла, освен първата буква, но е значимо. Носи името на наш цар, библейско е и в чужбина се среща, като Самуел.

# 97
  • София
Гласувах за Благомир, не защото ми харесва, но Славян ми е наистина ужасно.
Иначе разбирам авторката защо се дразни, тя е избрала точно тези имена, а получава предрожения за други, нещо, за което не е молила или поне аз така разбрах. 😃
 Съгласна съм, че името на детето трябва да се харесва и от двамата родители, но и категорично смятам, че майката трябва да има последната дума.

# 98
Ще дам няколко примера за международни имена, които обаче и няма да са на никой от родата. Аз уважавам родителите, баби, дядовци и т.н, но съм на мнение, че името си го носи детето. Демек, да не е на никого.
Емил, Емануил (Емануел, Emmanuel на запад), Теодор, Филип, Константин, Самиул (мисля, че беше давано вече), Валентин, Мартин, Марин, Тома, Никола, Кристиян (Крис).
Лични фаворити, намирам ги за силни имена: Емил, Константин, Тома.
Константин понася и тирета (Константин-Преслав)
Аз търся и благозвучие с презимето и фамилията, защото това дете ще стане възрастен човек и ще се представя с името си. Добре е да звучи на място.
Успех с името, това е вашето дете, което ще живее в модерен свят, не се съобразявайте с отживели норми, че трябва да го кръстите на някого.

# 99
  • Далечният изток
И защо ѝ даваш 20 примера, като авторката си има 2 имена и пита за тях? Thinking

# 100
А ние взехме, че и казахме, че не стават.

# 101
  • Далечният изток
Мда де, конкретните не стават. За мен примерно не.

# 102
Аз пък не разбирам хейта. На мен и двете ми звучат добре

# 103
А защо да не стават? Да са осмиващи, разбирам. За Трактор, Грую, Кочо и аз ще кажа, че не стават. Ама за моя вкус и Рая, Никол, Вая, Кая, Мия, Ивая, Омая, Амая, Ивайла, Бориса ...  са от категорията "не стават, ужасни са", но маса народ се кръщават децата така, явно за тях са хубави имена.
Славян и Благомир са си чисто български, нормални имена. Вярно много редки.

# 104
Раян Димитров ми звучи абсурдно, но след като вече има фаворит жената, защо пита нас.

Общи условия

Активация на акаунт