Мамиии да изберем име за бебко

• 4 307
  • 150
  •   1
Отговори
# 75
Нелогично.
Майката е успяла след като е била бременна, минара е през раждане, щяла да се грижи за детето следващите 1-2-3 (!) години, все пак са има дързостта да си избере име на детето, и да прави скандали, че бащата не искал на се обръща по име.
Ма ако иска

Ама много държиш да си наложиш глупавите убеждения. Биологично жените носим и раждаме, от обществото наложено е и обикновено ние да полагаме ежедневните грижи в първите години. Обаче все пак сме мислещи хора, създали семейна единица от двама души. Това, че аз съм се разкъсала, за да извадя бебе от себе си, не значи, че ще пренебрегна съпруга си за името на общото ни дете. Не съм си го синтезирала сама, няма да го отглеждам сама. Създала съм семейство с обичан човек и неговото мнение е също толкова важно, колкото и моето от това какво да вечеряме, до това как ще се казва детето ни.

# 76
  • SF
Раян Иван Цветанов е някак приемливо, но Раян Матео Чорбаджийски вече става прекалено.
Щото както детето ще е Раян, защо 25-годишният баща да не е Кевин, Антоан, Джонатан, Валентино, Матео...

# 77
  • София
Децата са на двамата, смятам за редно да се избере име, с което са съгласни. И да не е любимото, да е най-добрият компромисен вариант.
Майката го износва и го гледа, но за да го гледа, бащата бачка по цял ден, за да ги гледа тях двамата.
Не знам какви мъже имате, но когато родих малкия , не бях къпала и обслъжвала големия ми син от месеци. С всичко относно големият занимаваше мъжът ми, както и след раждането на малкото бебе. И работеше от 9 до 6. Аз спях, кърмех, правех палачинки и филийки и ходех по парковете. Сега с големи деца той ги води на всички допълнителни забимания-тренировки, английски, логопед…аз по голямо изключение. От есента и ще кара едното дете до новото училище до другия край на София.
Определено имаше правото да избира и той име и кма право и ако решим да имаме трето дете. Никой няма право да се налага, името се избира от двамата и всеки един от тях е нужно да е готов на компромиси.
Ако деойката е разделена и мъжът не участва в отглеждането и се вясва от дъжд на вятър-тогава вече жената може еднолично да си реши.

janakrasi, има българско име Раян, идва от пожелание да се рои. Но ударението е на Я, не на а като чуждото Раян/Райън.

Все още си има разнообразни имена и не са толкова много Виктории, Рая и Никол. Виктор и Александър също. Има ги, но децата са със всякакви имена.
В класа на големия ми син(за 5-и клас е сега) има Божана, има двама Владимир, Теодора, Мая…две Лори, две Виктории…но тези четирите са май само с по-разпространените имена. Другите са стандартни универсални или български. Никола, Николай, Георги. Имат Гордей-едно момче от Русия.
При малкият ми син също има две Рая и две София, но всички други са по-редки имена или поне такива, които не се ползваха много последните 20 години.
Около мен има много Матей, Вихрен и Калина, започват да стават  новите Рая и Виктор 😆

# 78
  • SF
Децата са на двамата и двамата заедно участват в избора на име, дори когато единият родител се налага и настоява детето да бъде кръстено на дядо му, баба му и т.н. Дори когато единият родител казва, че няма идеи и оставя другият да избере сам. Дори когато имат 5 имена, решени общо и теглят жребий. Все двамата ги взимат тези решения.
Повечето семейства, които познавам, все жените са били по-креативни в избора на имена. Мъжете им ги оставят сами да изберат и не е проблем, е някой щял да гледа дете през повечето време, защото му е майка и е по майчинство.

# 79
  • Банско
Благомир е супер интересно, не съм го чувала никъде, страхотно име!

# 80
Вместо Благомир предпочитам Благо. Имена с "мир", "слав" и тн. не харесвам.
Името Славян ми харесва. И то повече от Славин и Славен. Макар, че на латиница Slavyan, Slavian не е красиво.
Според мен всяко детенце трябва да си има отделно име.
Остави какво ти пишеме тук, ти като майка знаеш как трябва да се казва бебчето. Макар и малко, наричай го по име.

# 81
  • София
Вие сте се спряло на две имена, които от коментарите на мен ми изглежда, че не харесват на бащата. Помислете все пак дали да не намерите име което да харесва и на двамата.
На мен лично и двете имена не ми харесват, но между двете бих избрала Славян. Галеното Слави ми хареса повече от Благо, я яко Благомир и Миро, то не виждам смисъл да е Благомир нека бъде Мирослав. Та връщам се на галените. Славян сигурно ще в Слави и затова ми харесва повече, от друга страна Благомир може би би имал имен ден на Благовещение, един много хубав бг празник и яко държите да има имен ден то по-добре да в Благомир.
Като цяло при толкова хубави традиционни мъжки български имена мисля, че се спирате на доста беззвучни и неемоционални. Но да това е лично решение.
Та от мен глас за Славян, който ще е много по яко да е Славин, Станислав или Стоян.

# 82
  • София
Авторке, както си решиш така ще наречеш момченцето си. Помисли все пак как ще се наричат неговите деца. Аз гласувам за Благомир. Внуците ти ще имат презиме Благомиров, а. Не е лошо. Помисли и как се връзва името с фамилията ви. Помисли и как ще го наричат приятели и близки в съкратен вариант. Вие как бихте го наричали на галено? Ще има ли имен ден и кой светец ще ги закриля? Има над какво да помислите с таткото.
Още малко ти остава. Износи си бебето спокойно и докрай. Леко раждане! Името не прави човека, а човека прави името. И  да се обадиш кое име избра за юначето.
ПП Преди мнооого години с две деца зарадвах 4 старци - мама и свекърва ми имаха имена с буква Е,  родих им внучка Елица. Татко и свекър ми носеха името Петър, родих им внук Петър. Родих го на 10.април.1979, деня в който излетя нашия космонавт Георги Иванов. Не пренебрегнах дядовците, бях обещала на свекър ми, че родя ли момче, то обезателно ще бъде Петър!  Ето, днес има имен ден, да ми е жив и здрав. Св. Петър да го покровителства и да му помага. Благословен да е! С Елица празнуваме на Цветница. В рода на съпруга ми вече 6 поколения се редуват Петър и Никола. И никоя снаха не се е възпротивила и не е нарушила традицията.
Успех!

# 83
Имаше скоро тема, в която майката се оплакваше,че бащата 2 години така и не свикнал с името на детето, обръщал се без име към него и постоянно ставали скандали у дома.
Та и несъобразяване с другия родител може да има последици.

Спокойно , не съм от тези които няма да се съобразят с  мъжа си .Няма да го кръстя с име което той не одобрява  . Ще изберем име което и на двамата ни харесва . Бебето ни е направено с много любов и с много любов ще му изберем името Heart  Няма да позволя да има негативни емоции  и то към името Blush

# 84
Симеон, Самуил , Спас много познавам.
Но едва ли се търси Спас да речем

Темата трябва да е аз искам Еди как си, харесва ли се името.
Нейсе
Между другото, останах изненадана на родитеска среща на първокласничката ми, трето дете е тя. Напълно нормални детски имена чух, за разлика от класовете на батковците. И да, имат Стефан, Георги, Николета, Татяна, което рядко чувах до сега и 29 нормални български имена без ни едно изкелиферчено.
Ако е Светлин и се сърди дядото и ако Стефан се сърди бабата.
Когато аз раждах и знаех, че може да има дори само в мислите им подобна драма а не да родя живо здраво дете примерно още в началото казах аз за това и това име няма да се напъвам. Та избрахме това което на нас харесва няма хък няма мък.
Всеки знае себе си.
Но Раян Иван Цветанов примерно.... Мерси

Както казвате Всеки знае за себе си Blush  . Както Споменах аз без одобрение на баща му няма да го кръстя сама .  Това което сте написали :Темата трябва да е аз искам Еди как си, харесва ли се името. е злобно . Ако сте вникнала малко в самата тема ще видите че нещата са съвсем прости .

Пуснала съм тема с 2 имена и анкета . Кое Ви допада повече . Като не Ви допада не гласувате и подминавате темата . Така мислих че ще се случат нещата , но като чета какво се изписва то да съжалиш че си пуснал тема .

И Все пак масовите коментари , като изключим заядливите.. са ми от полза .

Благодаря отново за отделеното време . Бъдете положителни . Всичко е по лесно HeartHug

# 85
Симеон, Самуил , Спас много познавам.
Но едва ли се търси Спас да речем

Темата трябва да е аз искам Еди как си, харесва ли се името.
Нейсе
Между другото, останах изненадана на родитеска среща на първокласничката ми, трето дете е тя. Напълно нормални детски имена чух, за разлика от класовете на батковците. И да, имат Стефан, Георги, Николета, Татяна, което рядко чувах до сега и 29 нормални български имена без ни едно изкелиферчено.
Ако е Светлин и се сърди дядото и ако Стефан се сърди бабата.
Когато аз раждах и знаех, че може да има дори само в мислите им подобна драма а не да родя живо здраво дете примерно още в началото казах аз за това и това име няма да се напъвам. Та избрахме това което на нас харесва няма хък няма мък.
Всеки знае себе си.
Но Раян Иван Цветанов примерно.... Мерси

Както казвате Всеки знае за себе си Blush  . Както Споменах аз без одобрение на баща му няма да го кръстя сама .  Това което сте написали :Темата трябва да е аз искам Еди как си, харесва ли се името. е злобно . Ако сте вникнала малко в самата тема ще видите че нещата са съвсем прости .

Пуснала съм тема с 2 имена и анкета . Кое Ви допада повече . Като не Ви допада не гласувате и подминавате темата . Така мислих че ще се случат нещата , но като чета какво се изписва то да съжалиш че си пуснал тема .

И Все пак масовите коментари , като изключим заядливите.. са ми от полза .

Благодаря отново за отделеното време . Бъдете положителни . Всичко е по лесно HeartHug

Положителна съм Simple Smile
Това, че не ви харесват коментарите за посочените имена, не е проблем на потребителите.
Не сте пуснала тема : Моля гласувайте за едно от двете имена. Темата ви се казва : Мамиии да изберем име на бебко.
Няма да пиша колко са правописните грешки в заглавието, но Мамииите са ви дали идеи за имена между които да изберете.

Успех в избора.

# 86
Нито едното, съжалявам.

# 87
Всъщност авторката е права - пита кое име ни допада повече между две конкретни имена. Без значение дали бихме си кръстили детето с някое от тях, без други предложения. Ако беше питала какво мислим за тези имена, да изказваме мнение. Ако беше питала за други предложения - да даваме.
Ру, много те харесвам, но не знам защо винаги влизаш в защита на "онепраядания"

"Здравейтеее

Имам нужда от Вашата помощ . Времето си минава и все още нямаме име за Бебчо . С термин август месец съм и разчитам наистина на мненията Ви като странични наблюдатели .

Казуса е следния . Спряли сме се   на две имена за нашето юначе Heart

Колебаем се между името Славян и Благомир   . Като баща ми Стефан и свекърва ми е Светла , но мъжа ми някак си не го възприема Славян , а на мен ми е първия избор . След това харесах Благомир  , на никой няма да е кръстено , ако се казва така.

Имам един мисед  в 7 седмица и още от тогава си спомням май че бях харесала Славян , но не съм сигурна  и си мисля понякога да не би да е лоша поличба.

Вие как мислите ? . Благомор или Славян 

Всяко Ваше мнение е много важноо !! 

Поздрави ,бъдете ЗДРАВИ Heart Exl
Мирела"

Ми Мирелка да мисли като пише, вместо да се държи като ощипана госпожица, когато й кажат че иемната са тъпи.

# 88
нито едното не ми харесва. не разбрах в 2те имена - кое е на свекърите и кое не? на мен ми звучат различно от имената им.

# 89
Славян е с буквата на баща й и свекървата, Благомир на никого.
Хоуп, ами така го чувствам. На мен от повечето популярни в момента имена ми се🤮, ама ако взема да ги изброявам колко са ми ужасни сигурно половината форум ще се засегне, защото това са имената на децата им или техни близки дечица. Затова, ако се включа в такава тема просто посочвам това, което ми е по-приемливо на фона на останалите.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 16:07 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт