Мамиии да изберем име за бебко

• 4 076
  • 150
  •   1
Отговори
# 120
  • Down south
А мислила ли си да ги съчетаеш двете в двойно име с тире?
Славян - Благомир звучи хем добре, хем ще разреши дилемата на майката Wink

# 121
Разбира се, още щом зърнах заглавието на темата, бях сигурна, че ще е много забавна, и все още е 🙂.
Не се чувствайте длъжна да ни споделите окончателното решение за името на бебко, макар че, сигурна съм, също ще е част от забавата, ако го направите.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 07:58 от brumm

# 122
На мен ми харесват и двете имена. Все пак от мен глас за Славян. Баба ми имаше братовчедка Славяна и много се впечатлявах от името ѝ, а бях съвсем малка. Благомир не познавам, но ми звучи добре. Аз също предлагам да си помислите как бихте се обръщали към детето галено на име - ако е Славян, предполагам ще ми казват масово Слави. На Благомир - може би Благо. И така ще изберете по-лесно кое да е името.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 09:52 от _di_di_

# 123
Славян ми звучи като българско име, защо да не е? Има много подобни имена Багрян, Траян, Стоян.

Една от хипотезите е, че произлиза от "слово" (дума) - народ, говорещ с думи, буквален превод, (словѣне,словѧне), после "славяне", 'о' преминава или се чете  'а' в някои езици. Думите "словаци", "словенци" идват от "слово". Може би именно словото е това, общото, което имат  славяните.

Може да идва и от думата "слава". Подобно на други имена с наставка 'ян'. От "багра", от "слава" станало хубаво име.

"Ян" - не значи ли мъжка енергия, мъжкия принцип? Светло, активно, положително, слънчево, огнено, твърдо.

Вибрация според номера на буквата в азбуката, събират се отделните цифри и се намира остатък при деление на 9.
 С=9,
Л=12 или 1+2=3,
 А=1,
В=3,
Я=30 или 3+0=3,
Н=14 или 1+4=5
Общо вибрация:9+3+1+3+3+5= 24, събираме 2+4=6.
нумерология– Сантиментални и чаровни
Красота, хармония, любов
Поддържат широка приятелска среда и дълготрайни приятелства. Избягват раздорите и безсмислените спорове. Влагат много енергия да изглаждат недоразуменията.

Много Ви благодаря за отдеделеното  време . Много интересно и полезно  за мен HeartHug

# 124
Пък с Благослав ще отстреляте и двата заека наведнъж.

# 125
Благослав.
Ем ще е благ от БлагомОр ( както си го написала), ем ще е Слав, без грозното "вян" накрая.

# 126
  • София
Сега чак видях, че наистина БлагомОр го е написала.
Благослав обаче наистина ми харесва далеч повече от двата варианта на авторката. Звучно е и има повече смисъл.

# 127
О, БлагомОр е наистина уникален.

# 128
Благослав и на мен ми харесва, наистина е по-благозвучно, хем и комбинира двете желани имена от авторката.

# 129
А на мен повече Богомил и Добромир/ Добрин ми харесват, но по-важно е на авторката кое имена й харесват, не на мен.

# 130
Аз пък не харесвам Благослав

# 131
  • Най-красивата страна
Забелязвам,че скандалите за името на детето се случват не защото на таткото не му харесва някакво име или пък си има любимо такова.
Ами защото свекърите се тръшкат да се спази традицията и детето да е кръстено на тях.И бъдещия татко застава на страната на родителите си.Защото иначе е ,,мъж под чехъл,,..
Така тръгват конфликтите,че даже и семейство се разваля.
Много е грозно.

# 132
Навремето, тук във форума имаше една жена, чийто мъж отказа да я прибере от родилното, защото тя в последния момент не кръстила детето на свекъра. Жената си беше хванала такси на изписването.
Погнуса е малко да опише това, което всички изпитахме тогава.

# 133
На мен и двете имена ми допадат, може би Славян една идея повече. Ако желанието ти е за старо българско име, което да не е много разпространено, може да обмислиш и Баян - веднъж на десетилетие срещам дете с това име.

# 134
От много четене на темата, вече свикнах и със Славян, и с Благомир. (Даже вече предпочитам Славян и ще гласувам в анкетата в този смисъл).
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Остава и бащата да свикне.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 21:01 от Uncommon

Общи условия

Активация на акаунт