Мамиии да изберем име за бебко

• 4 078
  • 150
  •   1
Отговори
# 135
На мен и двете имена ми допадат, може би Славян една идея повече. Ако желанието ти е за старо българско име, което да не е много разпространено, може да обмислиш и Баян - веднъж на десетилетие срещам дете с това име.
Баян сега е модерно, останалите ханове се изместиха на заден план. След 5-6 години ще има много Баяновци по детските градини.

# 136
Благомир ми харесва на мен. И то много.

Поздравявам те за решението за по-нестандартно име.
Аз съм с такова и съм страшно горда с куража на майка ми, когато го е наложила през онея специфични комунистически времена.

# 137
На мен пък Баян не ми харесва. Да, знам за бат Баян, но иначе го свързвам с руски музикален инструмент - баян. Боян ми е едно от любимите мъжки имена.

# 138
  • в очите на дъщеря ми
Не ,не свързвам Венцислава със Славян по никакъв начин .

Идеята на темата между двете имена Слаявян и Бламгомир кое Ви допада повече . Това са имената на които съм се спряла . Всеки с вкуса си все пак .

Идеята на темата е просто за мнение между двете имена. Дори да не ги харесвате , все пак няма да си кръщавате Вие децата така . Кое бихте избрали . Това ме интересуваше , но до момента имам само един отговор по темата .

Благодаря
Добре де, не мислите ли, че един ден, тези бебета порастват и  името, което сте измислили, става повод за ...хммм насмешка и ще поражда негативни емоции у вече осъзнатото дете.
И да нито едното име не ми харесва.

# 139
Защо Славян и Благомир да са повод за насмешка? И в каква възраст? Защото аз от почти 30 години работя с ученици, последните 20 с гимназисти и никога не съм чула някой на някого да се е присмял за името или някой да се чувства неудобно с името си. За фамилиите да, имало е ученици, които са казвали, че не си харесват фамилията и не искат да я използваме (при адаши в класа), но за собственото име още не съм срещнала младеж, който да се срамува от името си. Ако Кая, Вая, Мия, Рая нямат проблем, защо Славян да има?

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 08:27 от Mama Ru

# 140
  • в очите на дъщеря ми
Защо Славян и Благомир да са повод за насмешка? И в каква възраст? Защото аз от почти 30 години работя с ученици, последните 20 с гимназисти и никога не съм чула някой на някого да се е присмял за името или някой да се чувства неудобно с името си. За фамилиите да, имало е ученици, което са казвали, че не си харесват фамилията и не искат да я използваме (при адаши в класа), но за собственото име още не съм срещнала младеж, който да се срамува от името си. Ако Кая, Вая, Мия, Рая нямат проблем, защо Славян да има?
Моите наблюдения/впечатления са други! Необходимо ли е да се оспорва/коментира едно просто изказано мнение?

# 141
Ами интересно ми е. Често пъти чета как нормални иначе имена щели да бъдат повод за насмешка. И понеже не съм срещала още такъв случай ми е интересно къде се случва това, след като вече се срещат какви ли не имена.

# 142
Децата не споделят всичко пред възрастните.
Има доста други неща, които не сте чували.
Не знам защо Мия, Кая, Вая се противопоставят на Благонещоси.
Те се нареждат в една редица.

# 143
  • Варна
Във Варна казват кая на рибата попче, наистина с различно ударение от Кая, обаче си има шеги сред по - големите ученици. То всяко име може да се измисли повод за подигравка според мен. Децата ги умеят тези неща.
От друга страна, аз съм писала познавам Славян, вече е голям човек, никой не му се е подигравал. Има си го името, има го и другото. И на мен не ми допадат, но в крайна сметка няма аз да ги ползвам за моите деца.

# 144
От тези двете - Славян.

# 145
Познавам Славяна, Славянка и Славица. Вероятно затова намирам името за нормално.

Благомир не е лошо, но след БлагомОр (печатната грешка на авторката в първия пост), отпадна. Това потенциално е честа грешка. 

# 146
Написала го е така, защото о-то е до и-то на клавиатурата.

# 147
Borqna Sto, ясно ми е откъде идва печатната грешка (о и и - са съседни клавиши латиница и фонетика). Точно това е проблемът, ще се бърка често. Нормално, субективна съм.

# 148
Както стават печатни грешки, така има и опция "редактирай".

# 149
  • Най-красивата страна
Имена като Благомир и Славян са нормални и няма да отнесат подигравки от съученици.
Но Елайна и Франческа Пенка със сигурност ще отнесат..

Общи условия

Активация на акаунт