Естетични процедури за лице и тяло – 63 тема

• 42 032
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
шушито, рядко успявам да видя снимка тук, но случайно "хванах" твоята. Нищо общо с описанието или поне това, което очаквах да видя Simple Smile Имаш супер аристократично и фино излъчване и определено не е късно за грижи!

Следите на времето са видими, вероятно поради по-ранното навлизане в менопауза, освен ако хормоналните терапии, за които споделяш, не са ХЗТ.

Това, което е очевидно от снимката за мен (макар и да я видях съвсем за кратко и да не е пред мен в момента) - загуба на колаген, спихване, от там и множеството фини бръчици.

Какво бих направила аз - подход по няколко вектора.

На първо място - как да се възобнови колагеногенезата? Искаме плътна и стегната кожа, повече колаген, да но от какво зависи това и кой произвежда този колаген?

Знаем, че това са фибробластите. За да произвеждат колаген, те "трябва" да бъдат "притиснати в буквалния и преносен цикъл. Когато кожата е сочна, напомпана, млада - върху тях има "налягане". Те тогава се активизират и работят - произвеждат колаген. Когато с времето кожата спихва - намалява и налягането, натиска върху фибробластите и те "залиняват", не са продуктивни.

За да бъдат пак под напрежение - се вкарват колагеновите стимулатори, като Радиес. Той не съдържа нищо друго, освен ген на водна основа, като пълнител и т.нар. микросфери от калциев хидроксиапатит. Тяхната роля е единствено да създадат налягане. С времето водата от гела се резорбира, а микросферите се елиминират от макрофагите, понеже са "чуждо тяло". Това става за 1-3 месеца, но в този период - в кожата - в междуклетъчния матрикс вече има налягане, което да събуди фибробластите да заработят.

Междувременно, ако стартираш някаква терапия - можеш да включиш и колаген + вит.С, като изходен, градивен материал.

Но, не е само това. Изобщо преди да прибегнеш до такива мерки - аз бих те насочила към апаратна терапия, тип аблативен лазер (не сега, а наесен). Защото действа и отвътре и отвън. Затоплянето, микроизгарянията - имат същото действие. Не видях някакви особени подкожни мазнини, които да пазиш, така, че - за мен е добър старт. Апаратна терапия тип СО2 лазер + евентуално екзокоми. Аз бих направила 2 или 3 процедури. Това би започнало дълбокото събуждане за регенерация. Например в края на октомври и после ноември.

Кожата се обновява и отвътре и отвън,

След това - друга регенеративна процедура с пълнители - дали ще са хиалуронови или колагено стимулираш - лекар ще прецени, вероятни от двете, но аз го виждам, като маратон - дългосрочна терапия, която изисква и търпение и средства. Това е инвестиция в следващите 10 г. и промяна в начина на живот, начина, по който се грижим за себе си и т.н.

Някаква скулптричка някъде - ще е капка в морето, но капка по капка - вир става Simple Smile

Ако взимаш колаген - бих добавила и ХК. Аз експериментирах с един от края на май - целия юни и до средата на юли. Един месец беше достатъчен, но пуста лакомия за още Simple Smile Само изхабих още материал Simple Smile Умишлено не споделям марка, защото не искам да рекламирам. Комбинирах с екзозоми, + козметика - пак се наложи да изтествам на себе си няколко неща, докато открия какво работи. За себе си намерих.

Но да се върнем към теб - мисли го, като маратон за следващите 10 години, който сега започва. За лекар или клиника не мога да дам съвет. Със сигурност е важно да се изгради доверие и да се гледа дългосрочно, като инвестиция, касичка, в която влагаш за себе си - за своята визия, усещане, че си красива, женствена, че преминаваш с достойнство и гордо вдигната глава през този житейски период, на чийто праг съм и аз Simple Smile

# 436
Кейт Бекинсейл има такива компенсаторни бръчки под очите, въпреки ботокса ( Dysport) навсякъде. 
<spoiler></spoiler>

# 437
  • София
Мерси много, Слънце. Отказа ме. Има разлика в обем. Дано бързо ти се възстановят от убожданията и спадне отокът!
О да, определено има обем и нямам търпение да изчезне, не очаквах чак толкова и то 4 дни да не започне да спада.

# 438
Нормално е до 2 седмици да има оток, спокойно.

# 439
  • Бургас
Кейт Бекинсейл има такива компенсаторни бръчки под очите, въпреки ботокса ( Dysport) навсякъде. 
<spoiler></spoiler>
Точно така станах при ботокс в трите зони. При блокиране на пачия крак, при усмивка бузите като се вдигнат от мимиката стигат до блокираното място и там ми се набръчкваше. Отделно отоци под очите сутрин.Ако въобще сложа ботокс отново, без пачи крак повече.

# 440
Аз имам такива бръчки като съм без ботокс 😂

# 441
<spoiler></spoiler>
Точно така станах при ботокс в трите зони. При блокиране на пачия крак, при усмивка бузите като се вдигнат от мимиката стигат до блокираното място и там ми се набръчкваше. Отделно отоци под очите сутрин.Ако въобще сложа ботокс отново, без пачи крак повече.
Ако са получени след ботокса, това обяснява и моето питане...Отоците ме притесняват доста, защото честно се събуждам с подути очи, ако съм яла повече сол или в Хепи (предполагам заради химиите които слагат в храната)
Въпреки, че не става ясно дали този ефект е конкретно от поставянето в пачия крак.
Тези дни ми излиза едно момиче постоянно, за мен младо и определено ефекта ботокс ме плаши..Учудени вежди, пластмасово чело, доста кофти резултат, който искам да избегна. Знам че го прави в Пловдив и искам да не попадна на нейната лекарка.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 22:26 от Joana85

# 442
Ами моето лице се оформя по същия начин от възрастта и ще имам такива бръчки.Не мисля, че е от ботокс.След него намаляват доста.Оток пък никога не съм имала.От 6г слагам ботокс.Вижте лак се нагъва кожата покрай цялото око, ако е от натиска на бузата ще има 1-2 гънки.
А и в крайна сметка всеки да пробва, няма една и съща реакция у всеки.

# 443
Според мен има значение и начинът на поставяне на ботокса и лекарят също. При мен имаше голяма разлика. Първия път, когато сложих, имах и подуване и торбички. Смених клиниката след това и не съм имала проблеми.

# 444
Аз от Хармоника съм.супер доволна.
Колко Хармоники направи и през какъв интервал? Или и двете на веднъж? Кога се разгърна действието?
Една направих, малко след това забременях, та е минала и през хормонална буря и подуто лице от бременността. Сега съм почти 6 месеца след раждане и ефектът си стои. В началото се виждаше, че ефектът е от ХК, но сега си е просто изграден колаген и то много красиво се е оформил, особено при скулите. Общо взето, май ноември 2023 сложих, а може и февруари 2024 да е било. Та, ефект се вижда веднага, не се разгръща. Просто с времето става някак все по-устуствено, меко и нежно. Аз сега в скулите няма да слагам, че няма нужда, може само отгоре нещо, ще прецени док.

При ботоксът и как ще стои и дали е безопасен, зависи от човекът, който го поставя.

# 445
При мен Хармониката се разгръщаше, в началото нищо кой знае какво не видях.

# 446
ДХЗ, днес Ванеска ми направи Хармоника - каза, че това е по-подходящо за мен от Радиес. Имам доста ефект още веднага, но си трябва повече и точно това се чудех, кога се разгръща ефектът.  Тя ми каза нещо, ама не разбрах точно, че малко се бях ошашкла , защото отидох с друга нагласа - по принцип бях отписала Хармониката, та не разпитах подробно...

# 447
При мен Хармониката в началото не даде никакъв ефект, ама никакъв. Най-осезаемо започна да личи около 5-6 месец. В момента кожата по самата челюст е доста удебелена и стои стегната. Харесва ми, доволна съм. Не ми хареса как около 5-тия месец ми се напомпаха скулите. Следващия път ще искам само един брой Хармоника и по възможност само в долната част, без скулите, където реално ми е проблемът.

# 448
Като се замисля и при мен към 6тия месец беше най-напомпано, но изглеждаше добре. В никакъв случай изкуствено, като с филър. Естествено и нежно. Сега кожата е точно дебела и плътна. Тоест ефектът се запазва и след почти 2 години (година и половина) и то след хормонален бум, като бременност и кърмене.

# 449
  • Plovdiv, Bulgaria
Леле, a.l.e.n.a , безкрайно ти благодаря за всичко написано! Разпечатвам си сега твоят коментар и съвети, защото още съм в офиса и го прочетох на един дъх, ще си ги прочета изключително внимателно довечера и ще правя план. 
Със сигурност ще имам въпроси още. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт