Имаш супер аристократично и фино излъчване и определено не е късно за грижи!Следите на времето са видими, вероятно поради по-ранното навлизане в менопауза, освен ако хормоналните терапии, за които споделяш, не са ХЗТ.
Това, което е очевидно от снимката за мен (макар и да я видях съвсем за кратко и да не е пред мен в момента) - загуба на колаген, спихване, от там и множеството фини бръчици.
Какво бих направила аз - подход по няколко вектора.
На първо място - как да се възобнови колагеногенезата? Искаме плътна и стегната кожа, повече колаген, да но от какво зависи това и кой произвежда този колаген?
Знаем, че това са фибробластите. За да произвеждат колаген, те "трябва" да бъдат "притиснати в буквалния и преносен цикъл. Когато кожата е сочна, напомпана, млада - върху тях има "налягане". Те тогава се активизират и работят - произвеждат колаген. Когато с времето кожата спихва - намалява и налягането, натиска върху фибробластите и те "залиняват", не са продуктивни.
За да бъдат пак под напрежение - се вкарват колагеновите стимулатори, като Радиес. Той не съдържа нищо друго, освен ген на водна основа, като пълнител и т.нар. микросфери от калциев хидроксиапатит. Тяхната роля е единствено да създадат налягане. С времето водата от гела се резорбира, а микросферите се елиминират от макрофагите, понеже са "чуждо тяло". Това става за 1-3 месеца, но в този период - в кожата - в междуклетъчния матрикс вече има налягане, което да събуди фибробластите да заработят.
Междувременно, ако стартираш някаква терапия - можеш да включиш и колаген + вит.С, като изходен, градивен материал.
Но, не е само това. Изобщо преди да прибегнеш до такива мерки - аз бих те насочила към апаратна терапия, тип аблативен лазер (не сега, а наесен). Защото действа и отвътре и отвън. Затоплянето, микроизгарянията - имат същото действие. Не видях някакви особени подкожни мазнини, които да пазиш, така, че - за мен е добър старт. Апаратна терапия тип СО2 лазер + евентуално екзокоми. Аз бих направила 2 или 3 процедури. Това би започнало дълбокото събуждане за регенерация. Например в края на октомври и после ноември.
Кожата се обновява и отвътре и отвън,
След това - друга регенеративна процедура с пълнители - дали ще са хиалуронови или колагено стимулираш - лекар ще прецени, вероятни от двете, но аз го виждам, като маратон - дългосрочна терапия, която изисква и търпение и средства. Това е инвестиция в следващите 10 г. и промяна в начина на живот, начина, по който се грижим за себе си и т.н.
Някаква скулптричка някъде - ще е капка в морето, но капка по капка - вир става

Ако взимаш колаген - бих добавила и ХК. Аз експериментирах с един от края на май - целия юни и до средата на юли. Един месец беше достатъчен, но пуста лакомия за още
Само изхабих още материал
Умишлено не споделям марка, защото не искам да рекламирам. Комбинирах с екзозоми, + козметика - пак се наложи да изтествам на себе си няколко неща, докато открия какво работи. За себе си намерих.Но да се върнем към теб - мисли го, като маратон за следващите 10 години, който сега започва. За лекар или клиника не мога да дам съвет. Със сигурност е важно да се изгради доверие и да се гледа дългосрочно, като инвестиция, касичка, в която влагаш за себе си - за своята визия, усещане, че си красива, женствена, че преминаваш с достойнство и гордо вдигната глава през този житейски период, на чийто праг съм и аз
</spoiler>