Батерията на телефона ми пада сравнително бързо...

• 206
  • 22
  •   1
Отговори
  • гр. София
Батерията на телефона ми пада сравнително бързо, а го купих наскоро. Имаше някакъв начин за проверка на батерията - бихте ли припомнили какъв беше?

# 1
Първоначално телефона се "учи" на вашето използване - после някои приложения, които не ползвате стават спящи за да не дърпат батерия. Поне първите няколко зареждания. Кой е моделът на апарата? Погледнете и кои приложения ви харчат най много.

# 2
  • гр. София
Xiaomi 14, купен някъде началото на април. В роуминг особено почти 2 пъти на ден зареждам без да използвам навигация целия ден.

# 3
Изключи 5G

# 4
  • here and now
Ако снимаш повече, камерата също дърпа много.

# 5
А другото потребление как ви е? Игри, клипове, тик ток, разглеждане на страници..  да не сте по цял ден на слънцето, че тогава и яркостта е на макс.
Не е нормално два пъти на ден. Вижте в настройките батерия кое приложение какво проценти харчи. Изключете и автоматично синхронизация.

# 6
  • Out of the Mix
Какво трябва да го правиш тела, за да не ти изкара от сутрин до вечер?

Нон-стоп товарене и да не се разделя от ръката ти?

# 7
  • гр. София
А другото потребление как ви е? Игри, клипове, тик ток, разглеждане на страници..  да не сте по цял ден на слънцето, че тогава и яркостта е на макс.
Не е нормално два пъти на ден. Вижте в настройките батерия кое приложение какво проценти харчи. Изключете и автоматично синхронизация.
Не беше чак 2 пъти на ден, но почти, а и в роуминг. Сутрин тръгвах със 100% заряд, следобяд започвам зареждане на около 20 и няколко % като стигне. До вечерта почти е паднал - изключвам WiFi, мобилни данни през нощта. Понякога го зареждах сутрин, защото вечер като го оставя на около 80%, сутрин без никаква дейност вече е с около 20% надолу.
Не съм го товарила тия дни като бях в чужбина. Дори навигация рядко съм пускала. Снимки - не много. Никакъв чат. Отвреме-навреме фейс, интернет. Вечер нещо да поцъкам....
Колкото до останалото потребление вече тук в България - тик-ток нямам, видеоклипове не гледам, игри не играя, работя в офис, където също имам възможност за нет и разглеждане на страници, така че го ползвам рядко, евентуално за чат. Вечер цъкам в интернет, фейс. Неминуемо всяка вечер го зареждам. В момента е 27%. Ама то аз всяка вечер зареждах и стария ми Самсунг А53, който е на 3 години. Нощно време изключвам WiFi и мобилни данни.

А, и другото което е - загрява!

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 00:26 от Leila

# 8
За първи път видях една жена да говори по смартфона си през калъфката,(тип тефтер)! Не знаех че може. Тарикатско! Yum

# 9
сетих се още нещо: ако е слаб обхвата на мрежата - ще харчи повече от батерията. В България пробвали ли сте как издържа?
За загряването е нормално - лятно време, а и процесорът е мощен. топлината също по-бързо топи батерията

# 10
За първи път видях една жена да говори по смартфона си през калъфката,(тип тефтер)! Не знаех че може. Тарикатско! Yum
Някои такива тефтери имат перфорация или направо малко изрязана предна "корица" където са говорителите и микрофонът, съответно и затворен калъф не пречи при разговор. Не са много хората които са навити да трябва да го отварят и държат отворен всеки път, не всеки модел е удобен така.

За тая бързо топяща се батерия наистина трябва да се види кое я мори така. Не е нормално със сигурност, но точно кое е... Тук можем само боб да хвърляме, а на когото е в ръцете може да си провери статистиката.

# 11
  • гр. София
Как се проверява статистиката? 😟

# 12
Как се проверява статистиката? 😟
Влизаш в Настройки > Батерия и там пише всяко приложение какъв процент е използвало, както и колко време е работили.

# 13
  • гр. София
Нищо особено

# 14
Аз бих проверила и сутринта, нали казваш че го зареждаш вечер и до сутринта пада с доста без да е използван телефонът. Да видиш там кое яде толкова.

Общи условия

Активация на акаунт