Нашите кухни - тема 100

• 33 372
  • 741
  •   2
Отговори
# 30
  • Варна
Аз съм толкова доволна от моята Шок, че ме е страх да си купя даже Бланко. Stuck Out Tongue Winking Eye Но съм се влюбила в един модел и явно ще е тя. Ще разчитам на репутацията й.

Мой приятел, на който му помогнах с проекта на кухнята, все ме майтапи, че съм го прецакала ужасно с черна мивка. Ама как да му обясня, че като искаш черно, се купува нещо качествено. Шок или Бланко, точка. Особено при варовита вода като във Варна.

# 31
Мимоза, моята на Бланко е същият модел, но в цвят "кафе", т.е. пак е тъмна. Нямам обаче наблюдения как се държи с варовита вода, в София е мека. Може би някой с твърда вода и тъмна мивка ще сподели как я поддържа. Аз съм доволна от модела и ми е достатъчна по големина, но не мия съдове на ръка. Щом ще се мие ръчно, имай предвид, че не събира тавите и решетките от фурната, трябва да ги миеш изправени или наклонени. 

# 32
Да, тази е правоъгълна, аз и формата не съм решила още, избирам ги по "красота" 😂.
Като им видя цените обаче 🫣  вдигам кръвно. Гледах и стоманените, ми приличните пак са от 500-600лв нагоре.

# 33
А сега малко да ви скандализирам Simple Smile, какви са мненията за Фат гранит, сравнена с Пирамис. Искам да си създам някаква класация, тъй като харесах на Тека, но размер на корито 50*40 ми е малко. BLANCO PLEON 6 ми идва скъпа.  От този вариант правоъгълна има 54*40 на другите брандове (Пирамис и Фат) и държа на такъв размер, не по-малка.

# 34
Сватята ми има Фат отпреди много години (може би от 2013 г) - светла, гланцова на вид, голяма и дълбока - удобна за работа. Обаче се спука. Иначе проблем с поддръжката не е имала. Други наблюдения върху марката нямам.

# 35
Вземи Naya, абсолютно същата е като pleon-а, само е малко по-заоблена по ъглите, което според мен е предимство. Преливникът няма да ти направи впечатление, аз не го харесах, защото го сравнявам с този на pleon.
Няма място за сравнение между Бланко и фат-мат и подобни.

# 36
Тия гланцираните не са ли от полимермрамор или граниксит (не разбирам разликата) а не от Фатгранит.
https://www.fat-bg.com/k%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1% … 2%D0%BA%D0%B8/227

# 37
Кубратова, заради постовете като този гледам и стоманени мивки 😁

# 38
Сватята ми има Фат отпреди много години...

Фат, но каква? Те са няколко вида – от полимермрамор (80% мраморно брашно + смоли), граниксит и фатгранит (80% естествен кварц + смоли). Съответно и качеството е различно.

# 39
Гланцовите са най-евтините.

# 40
Така е, различни са, съответно и качеството, но мисля, че някои видове от изброените по-горе са излезли след нейната. Допускам, че е от първите полимерни, доста лъскава ми изглежда.
След моите огледи на живо преди 5-6 години продължавам да считам, че няма място за сравнение между Бланко и Фат, Лексгруп и подобни като клас. По-скъпи са, да, но пък с високо качество, което се изплаща с годините. С елементи, които се подменят сравнително трудно и се вграждат в плот  най-добре да не се правят компромиси, защото се предполага, че трябва да издържат поне живота на кухнята. Частичната им подмяна може да е проблемна заради различни форми, размери и т.н. усложнения.

# 41
В моят случай кухнята е на 13 години, след още най-много 10 ще се сменя изцяло, та на този етап не желая да влагам  в нея много.

# 42
Аз съм имала и фатгранит, и в момента бланко. Ами да ви кажа, не виждам особена разлика между двете и наистина не го разбирам това прехласване по бланко. Като поддръжка са ми абсолютно идентични. Като устойчивост - фатгранит я ползвах около 5 години, не е имала драскотини, шупли, захабяване. Бланко я имам от три, има две микроскопични нащърбвания на коритото. И двете са светли/почти бели, ползвани в София, без особено пазене.

# 43
Ами понеже аз го казах това същото преди 2-3 страници, и беше оспорено.. не знам дали някой може да убедиш. На пипане, визуално и като измиване на самата мивка са ми абсолютно еднакви.

# 44
Как съпоставяте марки, като и двете имат различни серии съответно качество. За мен такова изказване без цитиране на модел е несериозно и безполезно.

Общи условия

Активация на акаунт