Нашите кухни - тема 100

• 19 582
  • 433
  •   1
Отговори
# 15
Блаогдаря drago_2008 и Любoff.

# 16
Здравейте, решила съм да си подменям кухненската мивка. Шкафът ми е 60см, настоящата мивка ми е ето тази https://www.sanitec-bg.com/product/%d0%bc%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%b … 331-60-x-50-x-19/
Бих искала с подобни размери на коритото, но не по-малко. Смесителя ми е сложен на средната дупка, а след мивката нямам разстояние. Клоня към неръждаема, но ако има и гранитни с добро качество бих взела и такава.
На сестра ми поръчахме от Пирамис Istros (61на50) 1B гранитна, но скоро няма да я монтират и няма да имам отзив от нея, но размера на коритото ми е ок.

# 17
За мен гранитна с добро качество е на Бланко. Чувам същото и за Шок, но не съм ползвала такава и нямам личен опит.
Влез в страниците им и си пусни търсачката на вид и размери, ще ти излязат.

# 18
Харесах ето тази, но гранитна ли е https://mivki.bg/index.php?route=product/product&path=62_65_124& … oduct_id=22218847

В ютуб си пуснах видео на Герака и я обявават като полимерна, а не гранитна.
https://www.youtube.com/watch?v=YF6ptvDiqas

# 19
Те тези мивки са "гранитни", а не гранитни, тоест всички са композитни. Разликата е само в това колко процента е камъкът и колко смолите и другото.  Ето какво систематизира ИИ:

Цитат
Общ преглед, създаден от AI
SILGRANIT® е патентован, композитен материал на базата на гранит, който се използва за изработка на кухненски мивки. Той се състои от до 80% естествен гранит, смесен с висококачествен акрил и специално подбрани пигменти, които придават цвят на материала. SILGRANIT® е известен със своята издръжливост, лесна поддръжка и атрактивен дизайн, като се предлага в различни цветове.
Основни характеристики на SILGRANIT®:

Състав:
    До 80% естествен гранит, смесен с акрил и пигменти.

Издръжливост:
Материалът е устойчив на надраскване, петна и топлина.
Лесна поддръжка:
Повърхността е непореста и водоотблъскваща, което я прави лесна за почистване.
Хигиена:
SILGRANIT® има патентована формула, която предпазва от бактериален растеж, благодарение на своя защитен ефект.
Дизайн:
Предлага се в различни цветове и може да се комбинира с различни смесители.

SILGRANIT® се използва основно за кухненски мивки от производителя BLANCO. Според Bania.bg този материал предлага оптимален баланс между издръжливост, лекота на поддръжка и атрактивен дизайн

# 20
Наята е същата като другите Бланко. Аз я имам, но преди да я купя, звънях в Евросет да питам каква е разликата с Плеон 6, която използвам в момента. В материала няма разлика, само във формата и арматурата.
По-класически и по-стар модел е, избрах я защото е по-заобленка от Плеона, на който малко ме задрудняват ъглите при чистене, също сифонът и преливникът са различни. Ако трябва да съм честна- преливникът на Наята,  е много грозен, ама го видях късно, защото я поръчах онлайн и ще си го гледам такъв😆
Тази цена от линка - 550 е екстра, грабвай я, аз я взех май към 700 и то след като рових доста.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 22:26 от Чи лу

# 21
А мнения за тази от Лекс груп https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=171&pid=2 … p1PkyqBtQ55XoAg9g

И тази на Пирамис https://www.pyramis.bg/bg-BG/-products-detail/?prodid=9564

И двата модела са 80% на 20% както при Бланко.
Май това ще ми е дилемата между тези 3 модела.
П/с. Сега като каза заоблени ръбчета и видях, че и старата ми е такава и наистина ми идва малко ретро. Плеон ми идва вече над бюджета. Ако Бланко отпадне коя бихте препоръчали Лекс груп или Пирамис.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:43 от dani-ela-80

# 22
Аз не бих нарекла равностойна дилемата между Бланко, Лексгруп и Пирамис. Преди да я избера, проучвах и гледах на живо доста мострени мивки, част от които бяха вече ожулени, а уж нови модели, т.е. не би трябвало да са престояли толкова дълго в магазина, че да се ожулят и надерат. Изборът определено беше в полза на Бланко. Експлоатирам я без никакво пазене и без някаква специална грижа вече 5 години - няма нито драскотина, нито вид на ползвана. Същото важи и за смесителя.

# 23
За жалост няма къде да видя мостри, в дълбоката провинция има само Фат по магазините.

# 24
За мен качеството на Бланко е несравнимо с това на Лексгруп. Точно техни нови модели бях видяла ожулени и останах потресена - нямаха и месец. Външно може и да изглеждат еднакво, дори и в състава съотношението на отделните компоненти може да е еднакво, но начина на изработка и покритието (ако има такова, а вероятно има) са различни. Поръчай си онлайн и ако не харесаш, може да върнеш в 14-дневен срок, знаеш.

# 25
Някъде четох из стари теми, че покритието трябва да е гладко, за да не се драска лесно. Така ли е и какви са критериите за добро качество на пръв поглед, какво трябва да гледам, за да отчета, че е качествена.
Извинявам се за тези въпроси, но отдавна не съм се интересувала по тази тема.

# 26
На моята е гладко и не задържа вода, съхне почти веднага. Понякога марката в дадена сфера говори сама за качеството и не е нужно да се проверява всеки артикул.

# 27
Аз харесвам Naya и преливникът въобще не ми прави впечатление. Изключително приятна и не задържа вода, не остават следи.
Teka е по-ръбата и мисля писах, че бих я предпочела пред Лекс. Пирамис съм купувала, но не помня модела. Беше изключително лека мивка и нищо общо с Шок и Бланко, с които имах опит преди това. Беше ме страх, че може да се счупи с поглед.

Тека сякаш е по-ръбата.

# 28
И докато сте на вълна мивки, от Blanco съм се спряла на тази
https://mivki.bg/index.php?route=product/product&product_id=22219361
Иска ми се да я видя на живо, предлагат ли се някъде в Пловдив?
Ще погледна и Shock. На първо четене попадам на SCHOCK SOHO N100.
Чета полюсни коментари относно поддръжката независимо марката - грапава, матова или гладка повърхност? Водата ни е твърда и варовита, а искам черни мивка и смесител. Ще се мият  съдове на ръка и няма да е музеен експонат.
Бих разгледала и препоръки до около 600лв. Мивката ще е с монтаж под плот за шкаф 60см.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 07:15 от •mimoza•

# 29
Плоскости във Варна и аз не откривам ,за да видя на голяма плоча. Решила съм да отида по магазините,които бяха над ВИК, не знам дали още съществуват,че там пътя от колко време бе в ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт