Нашите кухни - тема 100

• 19 324
  • 427
  •   2
Отговори
# 45
# 46
Писали сме едновременно, имах предвид поста преди твоя.
Иначе и при мен се получи подобно нещо с компактните плотове - на вид еднакви, но като характеристики и качество различни, оттам и цената. В същото време неутрален и не запознат човек усети разликата при първи допир.
Общо казано, това, че вие ги намирате за еднакви съвсем не значи, че са.

# 47
Понеже всичките се експлоатират, мога да кажа че усещането се И вижда.
Вкл едната лекс е бяла.

# 48
Аз писах вече неведнъж, че правих множество огледи на място на мостри, от т.наречените гранитни имаше нови модели (пуснати преди месец) с ожулвания и вид на ползвани няколко поне години. Затова и се спрях на Бланко и засега нямам повод да съжалявам. Та, ще се потретя, че написаното отразява и претендира да отразява само моя личен опит към даден момент, не оспорва и моля да не се приема като оспорване на нечий друг.

# 49
Някой чувал ли е отзиви за този бранд Mixxus, в близкия магазин имаше доста модели неръждаеми.
https://www.elefant-tools.bg/product/mixxus-hm6050-215-%d0%ba%d1 … 0%b0%d0%b5%d0%bc/

# 50
Някой чувал ли е отзиви за този бранд Mixxus, в близкия магазин имаше доста модели неръждаеми.
https://www.elefant-tools.bg/product/mixxus-hm6050-215-%d0%ba%d1 … 0%b0%d0%b5%d0%bc/
Твърде малко полезна информация и твърде много реклама (като в ТВ шоп или нещо подобно ми прозвуча). Не знам на вас как ви изглежда, но подобен подход за мен поставя сайта в категорията на съмнителните откъм коректност и качество на продуктите.
П.П. Допълвам се - опитах се да видя общите им условия, но не се отварят. Такъв сайт аз лично бих избегнала на фона и на горното.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:44 от Кубратова

# 51
# 52
Такива са моите:
Blanco и Фатгранит. Ниските класове на фат не съм ползвала, лъскави мивки не харесвам, а и имам подозрение, че се захабяват бързо. Никого не убеждавам в нищо, просто споделям немалък опит и двете марки.

# 53
Моята мивка фат в настоящата ми кухня е от преди 16 години,не помня каква серия е,но е ок. Нямам цепнати,спуквания или какавото и да е. Не зная сега какво е качеството,но като я купувах, ми казаха-ако нещо се драсне с мн финна шкурка се минава ,че да не ги разнасям из бг мамата после 🤣. Не съм я минавала никога с шкурка

# 54
А някой случайно да е пазарувал от този магазин https://www.velev.bg/.
Много добра оферта ми дадоха за мивка Бланко.

# 55
Спрях се на мивка SHOCK GREENWICH N100L цвят Puro/84/. Ако някой има негативен опит, забележки или препоръки да сподели.

# 56
  • Варна
Много добър избор.

# 57
Не знам колко е добър...
В trust pilot чета,, че се пукат от вряла вода, а ги дават, че издържат 280°С.  И къде тогава по ягодите да си изцедя пастата, въпреки, че винаги доливам студена вода и тогава изцеждам?!
Накрая ще си взема Teka be linea 50.40.

# 58
В интерес на истината, дори и на времето да съм чела за моята Бланко до каква температура носи, днес не помня и не знам, но за всеки случай и аз наливам студена вода първо. Температурата на водата е 100 градуса, евентуално на масла може да е по-висока. Вярвам, че не е достатъчно за недопустим термичен шок на материала, ама знае ли човек. Възможно е на тези, които са се пукнали, преди това да е имало друго механично въздействие, което го е улеснило или предпоставило или по някаква причина мивката е била твърде студена, респ. да е имала дефект.

# 59
Кубратова, права си и е напълно възможно.
Никога не ми е било толкова трудно да направя избор за обзавеждане. Да, чудила съм се, но накрая нещо все натежава при избора. Тук обаче имам чувството, че никога няма да избера между стомана и гранит 😤

Общи условия

Активация на акаунт