Нашите кухни - тема 100

• 19 436
  • 430
  •   9
Отговори
# 375
Откъде закупихте кухни - модули или стандартни кухни избрахте ? Някой ползвал ли е 3d измерното представяне на Практикер и закупували ли сте кухня или модули от тях ,доволни ли сте ?

# 376
Галски, мерси, ще ги погледна Flowers Hibiscus

mileneira, може ли координати на дизайнерката? Колко струваше проект на кухнята ти?

BlueSky7 и на мен не ми харесва така. Аз говорих с двама, занимаващи се с мебели и честно казано очаквах идеи от тях, ама няма Sad Добре, че е бг мама и пинтерест Grinning

# 377
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Момичета благодаря ви за безценните мнения. Бг мамите са сила, знам си аз. Последно ремонт правих 2008 г.та е видно, че загрявам още Simple Smile. Знам обаче, че най безценните съвети съм намирала тук, както и сега.
Реших, че няма да е този мебелист с ваша помощ. Някак думите в разговора ни и в последствие това изпълнение на проекта се разминаха. Той с такъв замах сам предложи, че ще даде идеи. Просто ме накара да се съмнявам какво мога да очаквам като изпълнение, а това усещане обикновено не ме лъже. Май ще се обърна към тези, които не са в София, но съм изпитвала вече и знам, че мога да им се доверя.
Супер сте! Благодаря ви!

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 19:59 от BlueSky7

# 378
veselyshko, виждали ли сте толкова голяма мивка на живо? Аз също исках подобна, но като я видях  в магазина, ми се стори ненормално голяма и взех с тези размери:

Достатъчна ми е за всякакви тави, тенЖУри и даже мяткам кучето понякога в нея😆
Разбира се, може да сте виждали и да си имате причина да искате толкова голяма, но казвам при мен как се получи.
Иначе размерът на мивката не е задължително да е колкото шкафа, просто не трябва да е по-голяма.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 20:39 от Чи лу

# 379
  • София
Мивките от гранит не се ли чистят трудно и се петньосват лесно? Какво мислите за керамичните?

# 380
Лесно се чистят. Киселини, ацетон, могат да ги повредят, но аз не съм имала петна по моите без да ги пазя. Използвам ги само по предназначение. За сметка на това едни наемателки ми съсипаха мивка Бланко с канаколит.
Керамичните мивки са доста по-крехки като материал.

# 381
В къщи съм с иноксова мивка и замърсяванията си личат, което ми помага при чистенето. Понеже е иноксова, не ми пречи да я измия или само с гъба (вкл. с грапавата част) или с тел.
През лятото във ваканционния апартамент беше с чисто нова гранитна мивка, черна или графитена, там съм мила само по 2-3 чинии на ден от салата, сандвичи, ядене, купено отвън, чаши от кафе. Нищо не й личеше. Но в един момент, като пипнах дъното, се оказа мазно та мазно. Без да съм мила тенджери и тигани. Та това, че не се вижда ясно зацапаното, на мен ми беше необичайно.
Не казвам, че иноксът е по-добре от гранитна, в никакъв случай. Просто споделям наблюдения и моите навици на чистене. Признавам си (без бой Laughing), че нямам навика да мия мивката, още по-малко да подсушавам, след всяко ползване. На практика имам да правя 3 кухни, в два от трите случая сигурно ще сложа гранитна. Поне засега така го мисля, какво ще реша окончателно - още не знам.

# 382
Имам гранитна мивка (екрю, има значение) и изобщо не я пазя. Замивам я с гъбата и плакна с вода. Когато ми се стори захабена я намазвам добре с Доместос, чакам 5 минути и плакна - светва като нова. И това е.  Имала съм и тъмно сива. Пак същото, но там трябва да се внимава със силни основи (да не стоят дълго, а да се плакнат веднага, защото иначе оставят светли петна).

# 383
  • София
Аз съм с керамична, мие се лесно, като мивка в баня, още не съм я счупила..

# 384
Благодаря на всички за съветите, мненията и въпросите! Много ми бяха полезни Hug

drago_2008 благодаря за предложената мивка на Тека - много ми хареса и отговаря на изискванията ни! Направо незнам как съм я пропуснала!

Чи лу досега винаги съм имала мивка с размер на посочената от теб ( дори и в момента ) и на мен ми е напълно достатъчна .  Желанието за по-голяма е на партньора ми - той много държи . Виждала съм я на живо в този размер да . Оставил ме е да правя каквото искам с обзавеждането и разпределението, но колкото пъти минем покрай мивките и всеки път ми повтаря, че задължително трябва да е толкова голяма Simple Smile

От 3 години поддържам точно черна мивка - не ми е любимото нещо да. Но не ми е и чак толкова трудно. Най-вероятно друг цвят ще се поддържа по-лесно като екрю например ( и би паснал на дървения плот при нас ) но и тук има още 1 мнение освен моето, с което да се съобразя. Не че аз не поддържам мивката Simple Smile

За керамична мивка в кухнята не съм се замисляла. Интересен вариант. Иначе съм имала преди Иноксова и нея като че ли по-лесно я поддържах от черния гранит.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 11:09 от veselyshko

# 385
  • София
https://formabania.bg/keramichna-kuxnenska-mivka-za-vgrazhdane-t … -butler-760x460mm

https://formabania.bg/keramichna-kuxnenska-mivka-za-vgrazhdane-t … -butler-840x460mm

Ето големи керамични, в промоция... Даже втората е още по-голяма... 😅 Защо нямат преливник обаче... Странно

# 386
  • UK
Керамична мивка имаше в кухнята когато купихме къщата. Изглеждаше чисто нова, аз я ползвах около две години и доста се захаби и надраска. Мисля най-вече от чугунените ми съдове, не съм  ги изпускала, но мисля от натиска докато търкам тигана се захаби.
 Сега, когато обсъждах плотове с дизайнерката за кухнята, тя беше категорична, че керамиката няма място в кухнята.

# 387
Привет и от мен, докато сме на вълна мивки, бих искала да попитам дали някой  взимал  продукт пакетна оферта на Blanco мивка и смесител https://evroset.bg/promo-komplekti ?
Аз лично май съм old fashion  и харесвам лъскавите  мивки хром, например DINAS XL 6S COMPACT. Чудя се обаче дали да не се престраша и да пробвам  с по-модерна. Какво бихте ми препоръчали? Важно ми е да е дълбоко коритото и предпочитам отцедник, но с него мога и да направя компромис. Благодаря Flowers Rose

# 388
veselyshko щом е помолил за едно нещо бих  се съобразила и аз, дали 75 или 60 см щом имате мястото за този шкаф не е от съществено значение. Успех и ще чакаме някоя снимка!

Niniel, аз от години точно отцедник не слагам, но всеки си е с навиците.
Моята мивка Бланко на времето беше такава. Не обичах  да чистя ребрата от отлаганията на водата. Все една мърлява ми стоеше, после и фините драскотини...  Дразнят ме такива неща.
Гранитните или не задържат или съвсем малко и ги намирам по-практични. Иначе, мазното лесно се отстранява с една сапунка.

Не разбрах коя е алтернативната мивка с модерна визия?

# 389
Да, аз взех такава оферта от Евросет. Черна са, всичко си им е наред, но звънях на тел от сайта за да попитам за всеки случай, има ли някаква разлика.
Предния път ги купих двете поотделно пак оттам, но тогава бях харесала мивка, която не влиза в тези оферти.

Veselyshko, аз имам и черна и светла гранитни мивки, използвам ги заедно, светлата по-рядко. Да ти кажа, не виждам кой знае каква разлика в поддръжката. На черната не остават бели следи, вижда се само ежедневното замърсяване, на светлата също се виждат остатъците от храна.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 11:49 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт