Съвети при смяна на жилище и местене

• 308
  • 7
  •   3
Отговори
Здравейте,
С мъжът ми сме в настоящето ни жилище близо 15 години, но ни предстои местене на село, в къща. Не всички мебели за съхранение ще бъдат готови и сложени в къщата, затова търся всякакви съвети за пренасянето на багажа и съхранението му поне в началото.
С две дечица сме, едното от които бебе на 3 месеца, и смятам техните играчки да ги събера в пластмасови кутии от Jumbo и така и да си останат. 😆
Повече ми е каша в главата как и в какво да пренасям дрехи, посуда, вскякави дреболийки и джунджурийки?
Много от тези неща ще бъдат прегледани и изхвърлени/подарени/дарени, но пак ще остане много за пренасяне. Чудя се дали и тук да пробвам с кутии, но те не са никак евтини, а и накрая ще ми се събере един куп пластмаса, която ще се чудя какво да я правя.
Друг вариант е в чували или може би най-добре в кашони.
Има ли сайт, от който могат да се купят кашони с различни размери на сравнително изгодни цени?
Всякакви практични съвети са добре дошли! Flowers Hibiscus
В момента ходя по стаите и се хващам за главата като гледам що неща сме натрупали за 15 години. Joy

# 1
  • Пловдив
В кашон ни е най-практично.
Не купувайте огромни кашони.
Също купете и няколко плика за вакуумирани на по-големи завивки, възглавници и други такива.
Опаковането започнете с летния гардероб ако ще се местите сега.
Купувате кашони, много тиксо и маркер, за да подсилите кашоните и да ги надпишете.
Започвате например с нещата за плаж: кърпи, шалтета, бански, играчки за плаж и др. такива.
После вашите летни дрехи, на мъжа ви, после на децата.
В друг кашон книги, учебници , документите и важните неща да са в отделен кашон.
Коледна украса, великденска и всякаква друга в отделни кашони.
Продължавате със завивки, чаршафи, възглавници, хавлии за баня.
После с летни обувки, зимни, чанти и всякакви такива.
В кашони подреждате и кухненските неща (ще ви трябват вестници или някаква хартия или фолио за опаковане).
Слагате големи чинии, дълбоки, купички, и всякакви други. Подберете по-малки кашони за тях, за да не тежат много и подсилете дъната, също така трябва да нарисувате и стрелки с маркера на кашона как трябва да се пренасят. Всички кашони трябва да са надписани например: Играчки Еми, обувки Жоро, Документи, Книги, Зарядни и техника и т.н.
Кашони аз съм купувала от Джъмбо, но ако потърсите в близките до вас хранителни магазини със сигурност ще намерите кашони от зареждането им със стока. Направо попитайте някъде и се уговорете кога имат зареждане и можете да минете за някой кашон.

# 2
Защо не вземеш кашони от квартален магазин? Те ги изхвърлят по принцип, може да се уговориш. Тези от снаксове, кроасани са много удобни, големи са и побират много. А и са чисти, ползвали са ги еднократно, за стока. По същия начин за по-тежка посуда мога да си използват пластмасови касетки от зеленчуци, тях бих ги измила добре преди употреба. Дрехите може и в чували. Големите по 120 литра от плътен найлон биха били подходящи. За завивки има и по 240 литра чували

# 3
  • София
Кашони. Дрехите във пликове за боклук, но да са големи и плътни.
Освен това, тъй като имаш време - изхвърляй. Аз за три години се пренесох два пъти и много неща оставих в онова жилище, много изхвърлих. Стари детски дрехи, почти всички завивки - няма смисъл да се пазят.
А от кухнята колко може да се изхвърли....

# 4
Като човек, който много пъти се е местил те съветвам още при опаковането ако може да сортираш и надписваш по помещения и по предназначение и да слагаш номер. Всичко в стабилни кашони. За доставчик не мога да кажа. Текстила може и в чували. Залепвам им хартиено тиксо с номер и надпис на стаята. Допълнително кратко съдържание.
Всеки надписан кашон/чувал веднага може да бъде занесен в съответната стая. Правя си един списък с номерата и пиша горе долу какво има вътре.
Например: 1 дневна книги 2 спалня спално бельо 3 спалня летни дрехи … Така ако търсиш нещо веднага знаеш къде да го намериш. Кашона с книгите може и месеци да не не разопакова, но в кашона с чиниите ще се вадят неща.
Задължително сортирай непотребните вещи. Аз ги деля на такива за продаване и такива за раздаване. Каквото е за хвърляне го изхвърляй. Не го мести за да го изхвърлиш от новата къща. Като ми е надписан кашона “стари неща за продаване” знам да не го пипам на първо време.

# 5
Виж кашоните за преместване на Икеа.
И аз да кажа - подреждай в кашоните по стаи и някакви общи качества (примерно посуда, дрехи, обувки и т.н.). После е изключително лесно да си намериш и оправиш нещата.

# 6
Аз премествам с кашони, подсилени с тиксо по долния шев.
В кашоните редя и надписвам по стаи и шкафове.
Например: "Кухня - прибори, покривки, кърпи" и всичко от тези шкафове е в този кашон
"Спалня - чекмеджета Дорис" - и си знам - чорапи, сутиени, бельо и съпътстващите неща които не са точно изброените, но винаги съм държала в тези чекмеджета в спалнята са там.
"Спалня - Шкаф тениски", "Хол - документи и снимки"
Мразя да търся и за това винаги слагам всяко нещо на едно и също място. Така движа и кашоните. 

# 7
Правили сме това упражнение много пъти
Взехме много кашони за местене -  за да избегна миене и пране - посудата беше опакована в домакинска хартия, а дрехите в торби за дрехи и после направо по шкафове и гардероби
в кашон се комбинита тежко и леко, да не станат твърде тежки
Всеки кашон си имаше номер и отделно имах 10 стр списък какво има във всеки номер
Имах нулев кашон, който трябваше да се занесе първо, с най-основните и важни неща както и важни документи
Ние се местихме с фирма, наведнъж - в къщата влязоха само мебелите
Всички кашони (около 100) отидоха в гаража, с надписа с номера напред - после ги намествах месец

После правихме обратното - от 120квм къща в апартамент 50 квм с килер - но имахме време и се местехме по малко с колата всеки уикенд, тогава големи мебели не местихме, взехме временни легла, защото предстоеше ремонт на апартамента и почти всичко директно отиде в килера докато станем готови с ремонта

успех

Общи условия

Активация на акаунт