Съвети при смяна на жилище и местене

• 1 210
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Ние се местихме на части от апартамент в къща. Почти всичката покъщнина пренесохме с автомобил само двамата. Най-лесно за носене ни беше в големите пазарски торби от хипермаркетите. Май единствено посудата от кухнята сложих в кашони.
Да, при местене с кола тези торби са най-удачния вариант

# 16
  • София /Абсурдистан
Всичко меко събрано за всеки поотделно и надписано във вакуум торби от Икеа.
Книгите ако са много, всеки рафт по тематика в отделен кашон, надписан.
Всичко останало в цветни пластмасови кутии от Джъмбо аз бих сложила. После се ползват за прибиране на какво ли не по мазета и тавани и никога не са излишни. А са и здрави. Надписите на всяка кутия и пакет са особено важни.

# 17
Често се местим. Влизат в употреба всички пътни чанти, раници, икейски чанти, чували за боклук, кашони. Книгите в чували от зебло.
Ако се местим в същия град, първо сортирам боклуците и ги изхвърляме. Един цял ден опаковам важните и чупливи неща и каквото още мога, правим един голям курс с тях и разтоварваме в новото жилище, мъжът взема празните чанти и заминава да носи още багаж, докато аз оправям наличния. Като дойде със следващата порция, разтоварваме накуп, взема пак торбите и заминава. Така не се задръстваме и не ми се пречка. Аз имам стабилен опит в сортирането и подреждането, шетам бързо.
Най-голям проблем ми създават цветята и тях оставям последни, защото са много, обемни са, с тежки керамични саксии и да му дам възможност да си изкара нервите на тези "пусти треволяци".
Чаши, чинии, вази уплътнявам с хавлии и покривки, тенджерите пълня с чаши, увити в хартия, на дрехите със закачалките нахлузвам чувал за боклук и пробивам отгоре дупка да излязат кукичките на закачалките - това мятам директно в колата на задната седалка върху другия багаж. Горе-долу десет закачалки с дрехи в един чувал. После залепям дупката на чувалите с тиксо и ги ползвам за цветята да не ръсят много листа. Децата правят самосиндикални курсове със своите съкровища.
За два дни без много зор преместваме катуна, защото не вземаме старите мебели.
Ако се местим в друг град, ядем слона на порции и отнема повече време. Там на 2-3 курса с ремарке.

Общи условия

Активация на акаунт