Нашите кухни - тема 100

• 19 499
  • 430
  •   2
Отговори
# 420
Аз си купих такъв преди няколко години, но и него не ползвам, защото са много малко нещата, които мия на ръка и тях бърша веднага и след минути прибирам (за пушачите - цигара време Simple Smile ):
https://www.emag.bg/plastmasov-i-tekstilen-sushilnik-za-sydove-s … 156/pd/D0CYQNYBM/
 Все пак няколко пъти в началото го ползвах - точно за няколко чинии, дъска, няколко чаши...Удобно е, че може да се ползва в сгънато и разгънато положение според нуждите и да се прибира, при което не заема излишен обем.
Намерих обаче, че и той ми е излишен и си карам без него, сега е прибран.
Може да потърсиш същия тип на друга марка, просто го намерих на първо търсене, моят е бял и беше двойно по-скъп, та не знам дали имат и разлика в качеството, макар и моделите да изглеждат еднакви.

# 421
  • София
Като цяло, шкафа ми над мивката е с отцедник, ако имах нужда от повече бих сложима и на още един. За някакви отделни неща ги слагам на голямата дъска за рязане. Като цяло предпочитам ако нещо единично измия на ръка да си го подсуша веднага с кърпа или кухненска хартия и в шкафа. Но наистина това са някакви единични случаи.
Преди да вземем миялната имах и такава някаква мека подложка, като на Кубратова, за прибори и тенджери, но за няколко ползвания мухляса и пропускаше към плота, а моя е дървен и не му е ок.

# 422
Ми аз реално и на плота мога да ги надупя, защото е устойчив, ама що пък да е мокър.
Майстора онзи ден изхаби половин бутилка ацетон върху него да го чисти, та водата няма да му се опре. Подложката е отворена в единия край, за да изтича водата директно в мивката. Сгъва се и се прибира, ако не е нужна или пречи. Все повече клоня към нея.
Angel_Dust, предполагам имаш тавичка под твоя. Не мога да си представя да тече вода от шкафа пък било то и над мивка. При мен е изключен този вариант, но ми е интересно как е решен въпроса.

# 423
Кубратова много ми хареса това, което показа! Ще взема да го търся из нета в черно да си взема.

•mimoza•, за мен си трябва все пак нещо да събира/попива тази вода, да не остава локвичка. Ако е тип кърпа обаче май по-лесно ще я поддържаш, няма къде да се събират отлагания. Аз много съм се фиксирала, че водата ни е малко по-варовита в Италия и в София ни подвързаха според мен към друг водоизточник, та повече трябва да се чисти.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 12:54 от drago_2008

# 424
# 425
И нашата е много варовита.
Идейно, но не ми допада бързосъхнещата материя.

# 426
  • София

Разбира се имат тавички.

# 427
Бих ползвала такова нещо за органайзер за сухи чинии.
Обаче да ги качвам в шкафа с водата и да ми се стича по ръцете - не.
Ще погледна пак малкия като на Satine. Даже вече му видях мястото на плота 🤔
Явно няма да стане хем да е компактен, хем да хваща много, но последното не е и нужно.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 13:25 от •mimoza•

# 428
В Temu е пълно с всякакви варианти. Дори мернах един с подложка с чучурче, да изтича водата директно в мивката. Има малки, големи, всякакви.  И много от тях са черни, за да са в тон с останалата "арматура" в кухнята. Пък и е по-изгодно от марковите. Все пак не е космическа совалка като технология.

# 429
Ще поръчам малкия от Озон - подарък от лоялната програма.  Мисля, че по- голям ще ми е излишен и твърде обемен. Ако малкия не ми стига ще си взема и подложката.

# 430
  • UK
Аз ползвах този доста години  подред.
https://www.josephjoseph.com/products/flip-up-dish-drainer-grey? … 0sr97h5cnqPMUJGLV
При нас в много твърда водата и доста се захабява. Сега за новата кухня съм решила да взема показаната по-напред постелка, пък ще видим.
  Преди много години си държах чинийте в шкафа , подредени върху отцедник от Икеа. Много удобно ми беше, сега ще видя дали ще мога да събера някой в шкафовете на кухнята, бих полвала пак.

Общи условия

Активация на акаунт