Нашите кухни - тема 100

• 19 365
  • 428
  •   5
Отговори
# 405
Ъгъла при трегера стана така - дълбочина 20см, ширина 28см, височината е над 2м. Ще има рафтчета. Дайте идея открити ли да ги оставя или да затворя с плътна вратичка. Мислех да е отворен към холната част, но се отказах, а и трегера е... мама миа 😂 Чудя се за какво мога да го оползотворя. нещо като торби за смет, салфетки, кухненски кърпи и не знам какво още. Ако остане отворен ще е за декорация единствено.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 21:29 от •mimoza•

# 406
На мен по- добре ще ми изглежда да е затворено, иначе става една предпоставка за трупане на натурийки, и лично аз не харесвам това.

# 407
mimoza, аз имам точно такъв плитък и тесен шкаф с вратичка, който ми е много удобен за бутилки. Моят също е заради колона, но е само под плота, а щях да съм много доволна, ако е цял като твоя.

drago, мен тоя сифон с въртенето ме дразни, постоянно се бъркам накъде се отваря и затваря. А Наята е по-евтина и заради преливника, който вече писах, че според мен е много грозен миличкия😆

# 408
Колко толкова бутилки?! Нали имам бутилиера....🤔
Да, вероятно ще го затворя.
И моя мебелист не иска да ми слага "копчето" за сифона - въртящо е. Не ще да дупчи плота повече и то заради него и това е. Аз пък искам 😁 Толкова ли са зле нещата? Разваляли се...дрън- дрън!

# 409
mimoza, аз бих  затворила този шкаф. Иначе смятам, че е много практичен, аз и готварски книги държа на подобно място Simple Smile сигурна съм, че няма да остане празен Simple Smile

# 410
Ох, явно говорим за различни сифони. Бланко не съм виждала с въртящо копче, но може и да има, то и затова попитах. И аз съм на мнението на мебелиста- без излишни дупки и джаджи за миене.
mimoza, ние бием бутилирана вода и искам да имам място за поне 20 бутилки. Сега ги слагам в шкафа над хладилника, но той е висок и дълбок, а аз стигам само предната част без стълба.

# 411
Колко толкова бутилки?! Нали имам бутилиера....🤔
Да, вероятно ще го затворя.
И моя мебелист не иска да ми слага "копчето" за сифона - въртящо е. Не ще да дупчи плота повече и то заради него и това е. Аз пък искам 😁 Толкова ли са зле нещата? Разваляли се...дрън- дрън!
Бих затворила и аз, но какво да държиш там освен буркани със зърнени храни, спагети, брашна, знам ли?!

На мивка, която ми бяха ползвали наематели, се счупи на 5-тата година. Аз обаче мисля, че те са виновни, защото момата беше изсипвала всякакви химии за отпушване на канали в нея, въпреки изричната забрана от наша страна. В резултат решетките си бяха сменили хубавия хромиран цвят (мисля е повредила метала и винта в частност) и самото покритие на мивката беше прецакала. При мен се счупи винта, за който се свързваше жилото на "копчето". На други мивки Бланко и Шок проблеми с този тип сифон аз самата не съм имала!

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 07:39 от drago_2008

# 412
  • София
На мен ми се вижда за чудесно шкафче килерче, където да стоят разни бурканчета с маслинки, сосчета, домати за готвене и подобни, консервички, пакет захар, брашно и подобни, макарони.. В смисъл поне аз обикновенно имам по някое др резерва.. И ест с врата.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 12:01 от Angel_Dust

# 413
  • Пазарджик
Някой има ли кухня от Практикер ,има 3 d представяне ,ползвали ли сте го и доволни ли сте ?
Преди няколко месеца монтирахме кухня на Ирим,но все още не съм я използвала ,тъй като сме на етап избор на мебели и все още не живеем там.Не мисля,че имат 3д представлява.Мога да ви изпратя на л.с, проекта,ако искате да го видите.

# 414
И аз смятам, че е по-добре да се затвори този тесен и висок шкаф с вратичка. Вече вътре - рафтове, според каквото имате нужда да слагате там - буркани, бутилки, консервни кутии, пакетирани храни, дребни неща като допълнителни гъби и т.н., домакински препарати, може дори мопове да се закачат и скрият.

# 415
Шкафа ще е затворен, благодаря за мненията 🤗
На тема аксесоари съм.
Преди няколко дни си взех този органайзер за мивка и обмислям покупка и на други неща от марката. Пластмасата е качествена, гумена неплъзгаща подложка. Вградения дозатор ще оставя за течен сапун.
https://brabantia.bg/products/organajzer-za-mivka-s-dozator-za-t … abantia-dark-grey
Търся отцедник и се чудя на какъв да заложа
Подложка /май най- много ми допада/
https://brabantia.bg/products/silikonova-podlozhka-za-sudove-bra … 33h44cm-dark-grey
Или такъв отцедник. Не искам висок, мивката е пред прозорец имам миялна.
https://brabantia.bg/products/sushilnik-za-sudove-brabantia-dark-grey
На това също съм хвърлила око
https://brabantia.bg/products/podlozhka-za-sudove-brabantia-dark-grey

# 416
Аз съм с този и много си го харесвам. Компактен е, достатъчен ми е за малкото неща, които мия на ръка - дървени дъски, дървени бъркалки, ножове с дървени дръжки, шишетата на децата...

# 417
И този гледах, но ми се струва малък за нашите нужди, колкото и да не мия на ръка.
Не искам да ми си мотае и пречи по плота и затова мисля, че подложката ще ми е удачен вариант. Така ще прибирам изсъхналите неща, а иначе винаги все нещо ще виси на отцедника.

# 418
Подложката не знам до колко е удобно за някой прибор ако се измие или чаша и после да подпреш нещо друго. Дали няма по-лесно да се преобръщат нещата?
Сушилника ми е някак по-практичен щом се случва да миете на ръка.
Друг вариант е да купиш подложка и ако не става, после да вземеш сушилника, но тя пък е 45 лв....

# 419
Аз съм на принципа, че колкото по- голям е капацитета - толкова ще е по- използваем/затрупан със съдове/ 😂 Гледах ги на място, но не им обърнах достатъчно внимание, че не ми бяха на дневен ред. Пак ще ги видя и тогава ще реша.

Общи условия

Активация на акаунт