Нашите кухни - тема 100

• 27 397
  • 592
  •   3
Отговори
# 525
❗Отзив за “Динков 09” – пълен провал и огромно разочарование!
Поръчах кухня от фирма „Динков 09“, но опитът ми с тях беше изключително неприятен. Изработката и монтажът са под всякаква критика. Още от първия ден се виждаха дефекти – почти всички плоскости бяха надраскани, фугите и уплътненията започнаха да се отлепят само след няколко дни, а готварският плот е залепен криво. Шкафът за хладилника е напълно изкривен и не пасва нито по ниво, нито по размер. Най-шокиращото беше, че фурната не е захваната по никакъв начин, а просто пъхната в оставения отвор – нещо напълно неприемливо и опасно.

Опитвала съм многократно да се свържа с изпълнителя, но в повечето случаи изобщо не отговаря. В малкото пъти, когато съм успявала да говоря с него, винаги обещава, че ще дойде да види и да оправи проблемите, но това така и не се случва. Вече две години го чакаме, а кухнята изглежда сякаш е използвана от поне 22 години – подут плот, отлепени кантове и общ вид на стара, евтина мебел.

Изключително съм разочарована както от качеството, така и от отношението. След като получиха плащането, интересът към клиента напълно изчезна. Няма нито професионализъм, нито отговорност, нито желание да се коригират допуснатите грешки.

Кухнята, която трябваше да бъде нова, модерна и красива, сега е само източник на ядове и напомняне за една лошо свършена работа.
Не бих препоръчала „Динков 09“ на никого – нито за кухня, нито за какъвто и да е друг мебелен проект. Потърсете фирма, която държи на качеството и на клиентите си, защото тук такова отношение няма.

# 526
Ех, изпуснала съм кухнята на Мимоза Cry

sevgito, мисля, че икеа имаха лесна програма за кухня.

Моля за мнения как ви се струва?
Шкаф 60 съдомиялна, шкаф 80 мивка, чекмеджета 60, шкаф 80 котлони.
Горен ред - 60, 40, 40, 60, 40, 40.
Колона с хладилник, фурна и мв.
Скрит текст:

# 527
  • Варна
Бих те посъветвала да си направиш чекмеджета под котлоните и под мивката. А горните шкафове да са разделени на равни части, а не според долните.

# 528
Здравейте! Моля да споделите мнение за мивки - гранит Тека, Фат и Шок кристалайт -евтиният вариант.
Аз имам Шок кристалайт светла, не помня цвета точно, но е подобна на слонова кост. Не я ползвам много, защото е в кухня на двора, но когато все пак я използвам, изобщо не я жаля. Мия мръсна скара със силни препарати, която се стърже по дъното, но на мивката нищо и няма, екстра си е.

# 529
Абсолютно подрепям и съм на мнението на Lady April.

# 530
Ако направи чекмеджета под котлоните, а ъгловата вратичка вдясно е малка, както изглежда на проекта, трудно ще използва глухия ъгъл.

# 531
Ако направи чекмеджета под котлоните, а ъгловата вратичка вдясно е малка, както изглежда на проекта, трудно ще използва глухия ъгъл.
В последните 2 кухни аз го прежалих този глух ъгъл за сметка на 80 см чекмеджета, много по удобно е. Събират колосално количество посуда. И без това, за да извадиш нещо набутано вътре в кухината, трябва да махнеш всичко пред него.
Освен това, ако е с врати и трябва да бърка, ще е най-вероятно само с една полица, т.е. 2 реда неща, а ако направи чекмеджета ще сложи 3 или 4, т.е. увеличава площта.
Ако се сложи бъбрек за някакво удобство, той също събира колкото едни чекмеджета горе долу.

На мен ми се струва, че там има само бленди на ъгъла.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 20:52 от drago_2008

# 532
  • Варна
Друг вариант е да се разменят мивка и котлони:
- Под мивката вратички с оползотворяване на глухия ъгъл. Така, ако има нещо измито, може да се бутне в ъгъла.
- След мивката миялна и 2 тройки чекмеджета по 70 см. Котлоните може да са в средата на тези 140 см чекмеджета.
- Може да се помисли и за размяна на колона фурна с хладилник, защото ще е неприятно да се работи върху плота, докато фурната работи насреща ти. Ще бъде удобно и за прибиране на покупките от плот в хладилник.

# 533
Не знам мивката колко ще е удобна така до колона, но до фурната не бих я сложила нито нея, нито плота. Аз имам подобна дилема сега. Колоната ми се пада и на мен в дясно.
Имам вече кухня с колона, но от ляво и е ОК да се ползва, но ММ твърди, че като си десничар колоната ще пречи. Това е моят проект и при него отново глухият ъгъл няма да се ползва.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 07:57 от drago_2008

# 534
Като няма да се ползва глухия ъгъл защо не залепиш колоната за стената до мивката? На мен не ми е много ок, ако вратата се отваря в посоката показана на проекта. Или вляво до другата, а ъгъла да направиш плот 🤔

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 10:00 от •mimoza•

# 535
Като няма да се ползва глухия ъгъл защо не залепиш колоната за стената до мивката? На мен не ми е много ок, ако вратата се отваря в посоката показана на проекта. Или вляво до другата, а ъгъла да направиш плот 🤔
Качвам снимката на моята отново заради Барелина след което ще я сваля и ще помоля да не цитирате поста.

Мерси за идеите •mimoza•.
Врата там няма в действителност, оставих я, за да не предложи някой да редя шкафове в тази посока. Има само отвор.
Ако завъртя колоната на стената с мивката, трябва да я стесня. Освен това, идеята е ,там да стои или скрит сушилника, или уред, но все пак са 45х60 см плот и при липсата на такъв в кухнята е добре да го има. Също така ще се загуби един горен шкаф, то други самостоятелни горни няма да има в тази кухня.
До хладилника няма как да отиде. Следват масата и диван. Това ще е шкаф, в който ще стои кафемашина и кана за вода + разни други уреди и функционално по-добре да е до мивката.
Като този, но моят ще е 70 см.

# 536
Имах предвид да отиде на мястото на котлона, а котлона да отиде на другата стена. Липсата на плот ще компенсираш като продължиш с ъгъл към портала.
Ако колоната остане до входа, ще създава усещане за тунел при всяко влизане.
Горен ред изобщо ли няма да има? И какво има в тази колона? Ако са само шкафове бих я махнала и направила горен ред.
Какъв е свисъра да затвориш един шкаф /глухия/ с друг?

# 537
Какво мислите за кухненски бокс без аспиратор. Има възможност да се сложи плъзгаща се врата, която да го отделя при нужда. Има и отваряем френски прозорец в бокса.
Вече няколко руски дизайна гледах с кухни без аспиратор и твърдяха, че нямат никактв проблем, а готвят.

# 538
Няма как да стане. При лоша аспирация/липса на такава/ около котлоните всичко клеясва. Зимата как точно се случват нещата или лятото? Едно е да открехнеш прозореца, за да може да издърпа аспиратора парите, друго е да отвориш изцяло, за да проветриш.

Моят опит от Италия е, че няма проветряване дори на широко отворен прозорец. Там няма въздуховоди масово в старите сгради и готвя с абсорбатор, което за мен е все едно да няма аспирация! През зимата е 0 гардуса минималната Т през нощта и да речем мога повече да си позволя да проветрявам от София - ми не се получава. Влага също се задържа повече.

# 539
  • Варна
Red soul, ето тук ти показвам една моя любима кухня. Няма аспирация. Обаче дизайнерката обяснява, че къщата е оборудвана с рекуператор (ако не се лъжа за името на инсталацията) и въздухът в къщата се сменя 12 пъти за денонощие. Затова са преценили да не използват аспирация в кухнята. Може случаят да е такъв. В противен случах абсолютно не става. Влагата и миризмите не могат да си отидат лесно само с проветрение. Ами зимата? Миризми ли ще гониш, топло ли ще държиш?

Общи условия

Активация на акаунт