Нашите кухни - тема 100

• 27 392
  • 592
  •   2
Отговори
# 585
Не знам, моят мебелист при обсъждане преди 6 години ми препоръча боя, а и аз въобще не бях склонна на фолиран МДФ, та бяхме на едно мнение. Засега имаме кухня, шкафове за баня и интериорни врати  с МДФ боя - вече са на споменатата възраст, никъде няма поражения, нито имам друг повод да съжалявам, експлоатираме ги нормално - не вандалски, но в никакъв случай не и със специално отношение и излишно пазене.

# 586
Не бих оставила кухненски шкафове, където се цапа  само на боя. Все си трябва някаква защита , иначе според мен бързо ще се захаби от самото миене . Много зависи и от цвета . Шкафовете в кухнята са много светъл кашмирен цвят , висок клас мдф покритие ,(салекс) нищо не личи. Същият мдф, със същото покритие, три тона по-тъмен- еми виждам на всеки отпечатъците (горен шкаф с пуш бутон).

# 587
Кубратова, твоят мебелист си е намерил добър бояджия, което си е късмет. Моят точно поради тази причина избягва да приема поръчки за мдф боя- шупли по боята, сгрешен цвят при вече направени половин кухня и т.н. След кратка дискусия отказа и мен. Аз вече писах за комшиите с голямата къща и ронещата боя на новите мебели- мебелистът им демонтира всички вратички на кухни и гардероби, а те са ужасно много и ги закара пак в камерата за боядисване. Чела съм, че при леко чукване се наранявала боята, което явно пак е до късмет, защото ти казваш, че при теб не е така. На мен ми се вижда много рискова тая боя и направо я пропускам.
Иначе изглеждат много добре тези вратички без кантове, но си е малко лотария да уцелиш бояджията и цвета.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 19:43 от Чи лу

# 588
Над боята има лак, т.е. не е без защита (визирам поста на AuroraBB).
Като при всяко нещо, важно е качеството -  и на боята, и на лака, и на майстора, ползвателят - както дойде Simple Smile
Действително засега всички шкафове и врати се държат добре.

# 589
Някой с покритие st9 на Egger на mdf? Имат цвят, който да ми върши работа (друга опция е Kronospan UM).

Интересно ми е как са на практика при ежедневно ползване - качество, петна при допир.

Благодаря и за инфото за боята. Ще го имам и това като вариант.

# 590
Здравейте! На етап планиране сме на кухнята и се чудя дали разпределението от схемата на строителя е оптимално за пространството?
Иска ми се фурната да е в колона, но пък ако в двата края се сложат колони (хладилника и респективно отсреща фурната) няма да стане твърде визуално натоварващо?
Опитах се да направя нещо в икейския планер, не ми се получи особено, защото не пасва размера.... а толкова ми се искаше кухня от тях. Комина на аспирацията пречи, а и вътрешните размери след фината шпакловка са 240 на 245, като дясната страна съм удължила до 280, има място до трапезната маса.
Показвам все пак

Скрит текст:

# 591
С две колони ми става малко като във Властелина на пръстените Simple Smile

# 592
  • Варна
villanelle_, помисли в посока едната от трите страни да е само с високи колони - фурна, хладилник, кухненски килер, ако може. Би било хубаво тези високи шкафове да са от страната на комина, за да го скриеш и него и да изглежда като част от редицата. На втората страна котлони, на третата - мивката. Коя къде - поиграй си.

Общи условия

Активация на акаунт