Нашите кухни - тема 100

• 27 371
  • 592
  •   3
Отговори
# 570
Бих искала да питам тези от вас,които притежавате диспозер за мивка дали си заслужава изобщо да се слага? В нашата кухня стигнахме вече до поръчването на уредите и всичко е избрано и поръчано ,с изключение на мелачката за която водим големи битки с мъжа ми. Аз съм решила да слагаме ,той не спира да пита за какво ми е и спорим вече втори месец,та чак започнах да се питам нужна ли ни е наистина Joy

# 571
  • София
Аз моята я разкарах след 5 години ползване. От хора, които идваха да отпушват канала, разбрах, че нашата водопроводна система е по-тясна и се образуват отлагания по тръбите. Един ъгъл да има и се запушва редовно.
Големи проблеми си докарах с нея. Иначе преди това бях доволна.

# 572
  • София
Такъв взехме за едно жилище и върши работа.
https://dikam.com/kuhnenska-kofa-za-shkaf-izteglyashta-antratsit-niska

за отваряема врата, не изтегляща

И моят е такъв, идеален ми е.

# 573
И аз мислех да слагам диспозер, но се отказах. Не ми липсва. Мислех драстично да намаля отпадъците, но така или иначе изхвърляме ежедневно, а и да, риска от запушване си го има. Не си представям да стоя над мивката и да меля под течаща вода.

Серво драйв системите работят с ток. Какво се случва при случаен допир особено за долен ред шкафове? Айде нЕма нужда. Не искам такъв.

# 574
Бих искала да питам тези от вас,които притежавате диспозер за мивка дали си заслужава изобщо да се слага? В нашата кухня стигнахме вече до поръчването на уредите и всичко е избрано и поръчано ,с изключение на мелачката за която водим големи битки с мъжа ми. Аз съм решила да слагаме ,той не спира да пита за какво ми е и спорим вече втори месец,та чак започнах да се питам нужна ли ни е наистина Joy

В чужбина съм с такъв, но там тръбите на кухнята са 2 инча. У нас масово са по 1.25 инча, това е по-малко от препоръката за минимален размер по чужбинските стандарти. Много ми липсва тук, но по-скоро ще е проблем ако тръбите ти са каквито стандартно слагат тук.

# 575
  • ВАРНА
Аз до сега не съм ползвала диспозер, но много държах да имам такъв. В близките дни чакам монтаж на кухнята и след това ще мога да споделя лични впечатления.
Определено смятам, че е удобно.

# 576
  • София
Здравейте,
От известно време искам да променя част от отварянето на горните шкафове - редовно си удрям главата в някоя вратичка.
Идеята е да сменя няколко панти с такива, които при пълно отваря вратичката да прилепне върху неотворената на съседния шкаф.
Дали е ще е лесна тази замяна? т.е дали се ползват същите гнезда.
Можете ли да препоръчате?

# 577
Мелачка за боклук става само ако е за минимални останки от съдовете. Проблема е , че хората се предоверяват, започват да изхвърлят кафе и какво ли още не и в комбинация с мазнотии се запушва канала.
Те са направени за американски къщи от дърво и гипсокартон, където всичко може да се среже и оправи ако не може да се отпуши тръбата.Там стандарта както казаха по-горе е минимум ф50 ( под мивката)в повечето случай е ф100 или ф150
 Преди години имах,  един път така ми заби мелачката от костилка от фурма , че спря да издава звук( като забие бучи). Започнах да се чудя как беше пуснато с ключа нагоре или надолу😂, спирах тока да изкарам костилката.Друг път една лъжичка беше паднала в канала и пак се задави. Накрая протече, смених я и продадохме апартамента.

Това е моят опит , но ако искате сложете, пробвайте винаги може да се махне или да не се ползва. Най-важното е да сложите контакт под мивката , който може да издържи на натоварването  и да е водоустойчив.

# 578
Здравейте,
От известно време искам да променя част от отварянето на горните шкафове ....
Да, става в същите гнезда. Аз имам и от двата вида панти (Блум) и съвпадат като гледам. Освен това питах и мебелиста и каза, че повечето стават.

# 579
Здравейте,
От известно време искам да променя част от отварянето на горните шкафове - редовно си удрям главата в някоя вратичка.
Идеята е да сменя няколко панти с такива, които при пълно отваря вратичката да прилепне върху неотворената на съседния шкаф.
Дали е ще е лесна тази замяна? т.е дали се ползват същите гнезда.
Можете ли да препоръчате?

Обикновено съвпадат, но не е 100% гарантирано. Най-добре е да се вземат 2 за една врата за проба.

Предполагам искаш от 90 градуса да минеш на 180 градуса или 165?

Виж в Интериори, Продиз и Салекс, те продават хубав качествен обков. Може и вносител на Grass да провериш. Тези панти е важно да НЕ са евтини!

# 580
  • София
Да, на вариант 180 град искам да мина.

# 581
  • UK
Аз ползвам мелница за хранителен отпадък две години. Сега правим нова кухня и пак ще я монтиране. При нас боклука се събира отделно, всички хранителни отпадъци се събират отделно. Предпочитам да го пъхн в мелачката, вместо да мия две кофи. Лятото е особено неприятно.

# 582
Здравейте,
Предстои ни поръчка на нова кухня и се интересувам от опции за мат мдф покритие в зелен цвят. Предпочитам да не е боя, но може и да сменя, яко нямам други добри опции. Удрям обаче малко на греда с изборът. Гледах PM серията на Egger, но нямат това, което търся точно. Kronospan имат UM серия, която покрива цвета, но получих обратна връзка, че като цяло Kronospan не са много читави. Имате ли наблюдения върху тях специално? А боя спрямо фолио как бихте сравнили. Притеснява ме потенциално драскане и т.н. дали не е много по-зле от фолиата...Всякакви насоки и предложения ще са ми от полза!

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 13:21 от Tsveti.

# 583
А защо предпочиташ да не е боя?
Аз бих предпочела точно обратното - боята позволява разнообразие от цветове, лаковете също имат различни финиши - мат, сатен, гланц...въобще, липсват ограниченията на готовите плоскости с предварително заложен цвят. Не е за пренебрегване и това, че при някаква повреда на боята, може да се пребоядиса отново, не се налага цялостна подмяна.

# 584
Мебелистите наистина казват, че фолио е по-добре от боя.Но и фолиото може да пострада и там вече трябва смяна на вратичката.

Общи условия

Активация на акаунт