Все още не съм ремонтирала кухнята, т.е. няма аспиратор. Има голям прозорец, на 10 см. от печката и котлоните. През късна есен (сега вече, примерно), като открехна прозореца на ножица при готвене, и моментално ми сваля температурата на яденето на котлона. Да не говорим, че поне 5-10 мин. трябва да стои открехнат прозореца след приключването на готвенето, за да се махне поне частично дим и пари (примерно при пържене на пържоли попрепечени, кюфтета и подобни). Само за дима и парите говоря, не за миризмата. Тя си остава. Аз сложих на комин в кухнята, който не се използва никъде по етажите, устройство/клапа за входящ въздух.Така, без да мръзна през късна есен/зима и без да ми духа от открехнат/отворен прозорец влиза въздух. За една нощ миризмата в кухнята почти изчезва, почти, не съвсем. А тази клапа ще ми служи и при монтирането на аспиратор, като източник на входящ въздух.
Та така - слагайте аспиратор и смело напред.
И аз мислих за чекмеджета, особенно под котлоните, но ще се загуби мястото в глухия шкаф, което е около 25-30см. Според вас заслужава ли си? Или пък по друг начин да е по-добре?
Ето ги двете стени, хрумва ли ви как би било най-добре да е разпределението? Ел. инсталацията е направена вече, вик още не. Иска ми се плотът на дългата страна да е 65см дълбочина, а на малката стена да е колона. Тя и колоната ще е 65см дълбочина. Колко широки ще е най-добре да са горните шкафове?




. Гледам разни модели онлайн, но не пише в повечето случаи. Намерих два electrolux, които са с щепсел. Вашите как са свързани с ел мрежата и къде се крие този щепсел ако аспираторът не е плътно до шкаф - може би отгоре. Нещо не си представям как става. За миялната казах щепсел външен монтаж със защита ip44, но за спиратор нямам идея болшинството с щепсел ли са или без (за да имам повече избор, когато го купуваме) Благодаря 😊!
.



