Нашите кухни - тема 100

• 20 011
  • 434
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Няма как да стане с мека връзка към съществуващата канализация, ако изместиш само миалната по  другата стена.

# 76
  • София
Можете ли да препоръчате издърпващ се кош за боклук (за вграждане в шкаф), който да е разделен на няколко по-малки кошчета с цел разделно изхвърляне на боклука, като ми е важно механизмите за издърпване да вървят гладко и по-възможност да издържат доста години (имам лош опит в сегашната ми кухня с издърпващото се шкафче за олио, оцет и т.н., чийто механизъм ръждяса след няколко години ползване и сега шкафчето излиза само до половината). Ще вграждаме кошчето в шкафа под мивката, който ще е с врата, не са опция кошчетата, които са в издърпващо се чекмедже.

# 77
  • Deutschland/HE
Виж на Икеа серията HÅLLBAR. Ние имаме вече пет години и съм много доволна.

# 78
Може да погледнете кошчетата на Hailo, които са немски и с много добри механизми. Вкъщи имаме комбиниран с две кошчета по 15л. всяко.
Тук може да разгледате, ако проявявате интерес:
https://veto.bg/category/9d02be50-37b1-4f96-a81e-8f7bbfe8f698

# 79
  • София
Здравейте, мили хора. Предстои и на нас да правим мечтаната кухня. Не разполагам с друго, освен със скица, която общо взето аз ''сглобих'' Кухнята ще бъде малка (дългата стена е 3.10, късата 2м), тоест ще бъде на Г, с ъгъл.

Прикачвам скицата, като дясната част не отговаря на написаните сантиметри (защото беше по друг начин, но аз лично с уменията си в, забележете, пейнт, я преработих, за да покажа какво искам)

Единственото, което ще е различно от това, което виждате на скицата, е че хладилникът ще бъде вграден, тук е свободностоящ, защото мислех, че така искам, но после реших, че няма да имам нерви да го дърпам, за да чистя и съдомиялната не знам защо са решили, че ще е 45см като всички, които гледам са 60см широки, та този малкия '''шкаф'' на релсички 150мм до съдомиялната няма да го има.

В огромна дилема съм дали шкафовете да са гланц или мат. Гланцът стои много красиво, но мненията, които чувам се ''бият''. Едните казват, че се чисти супер лесно, други, че остават ужасни следи от пръсти и отпечатъци. Ще бъдат в бежовата, светла гама, като над мивката ще има витрина с опушени стъкла. Просто за акцент. За мат пък ми казват, че дори капка вода, ако се стече, стои като мазно стекло се петно. Наистина не разбирам, за първи път в живота ми се налага да ''проектирам'' и избирам. Всякакви съвети ще са ми полезни.

# 80
Още като пипнеш картелите с мостри на покрития ще разбереш, че такова животно като евтино и качествено няма! Нищо ново впрочем, но когато е определен бюджет става интересно. Като си решиш шкафовете избери покритие което ти допада и поискай сметката. Ако ти е скъпо, правиш компромис и робуваш на кухня или пренареждаш приоритети и жертваш тук там- механизъм и неща от сорта без които може. После се оказва, че всичко ти е важно и те така...  😂

# 81
Въпросът с отпечатъците и замърсяването не опира само до гланц и мат, а и  до материал, покритие, финиш и т.н - дали е боя или с покритие и с какво точно. Затова и мненията на потребителите са противоречиви на пръв поглед, но реално се отнасят до различен материал. Т.е. без конкретна информация нещата са несъпоставими.
Моята кухня (писала съм и преди) е МДФ боя, мат, цвят по RAL 9001 (т.е. светъл), но това лаково покритие в случая (не мога да кажа какъв е лакът, защото не съм и питала, а и мина доста време) не се замърсява повече отколкото други повърхности, нито се налага да го чистя по-често. Не бих казала, че беше евтина, но не беше и чак прекалено скъпа кухня, правена е преди 5 години, сега цените са много различни май.   

# 82
  • Пловдив
Моята не знам дали е мат, но покритието ни казаха че не може да се драска и не остават пръсти. Иначе по-скоро има текстура на мат, но се води антифингър.
Има и нещо друго. Ако ги правите без дръжки,   съвсем няма да имате този проблем, защото се захващат вратичките от задната страна. Единствено ако сложите пуш бутони е проблем, но те не са много подходящи за кухни, поне аз не бих си го причинила.

# 83
Няма как да стане с мека връзка към съществуващата канализация, ако изместиш само миалната по  другата стена.

А ако се измести само миялната с мръсния канал за нея, няма ли да стане?

Между другото в предходните постове виждам проект с миялна над пералня, не съм попадала до момента на такова позициониране. Някой правил ли го е? Удобно ли е?

# 84
Моята кухня е гланц, много съм доволна, няма нужда от търкане, минавам с кърпички за чустене от Лидл
има я в първия пост

Някой да е боядисвал кухня от Икеа?
Имам нужда от съвет какво и как да планирам на вилата
Кухнята е добре, само трябва да се пребоядиса шкафа под мивката,  със сигурност ще трябва тогава и да се освежи цвета навсякъде, въпреки че ще поръчаме същия нюанс боя
Корпусите на шкафовете са същия нюанс, а те не са дървени и им се чудя дали изобщо да ги минавам
Ето това трябва да се оправи

А така е корпусът

Или просто да сменя тези вратички,
https://www.ikea.com/se/sv/p/stensund-doerr-foer-baenkhoernskap- … 10453190/#content

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 11:23 от valkyrian

# 85
  • София
По - добре да се сменят понеже и са раздути и само с боядисване няма да се оправи.

# 86
Моята кухня е гланц, много съм доволна, няма нужда от търкане, минавам с кърпички за чустене от Лидл
има я в първия пост

Някой да е боядисвал кухня от Икеа?
Имам нужда от съвет какво и как да планирам на вилата
Кухнята е добре, само трябва да се пребоядиса шкафа под мивката,  със сигурност ще трябва тогава и да се освежи цвета навсякъде, въпреки че ще поръчаме същия нюанс боя
Корпусите на шкафовете са същия нюанс, а те не са дървени и им се чудя дали изобщо да ги минавам
Ето това трябва да се оправи

А така е корпусът

Или просто да сменя тези вратички,
https://www.ikea.com/se/sv/p/stensund-doerr-foer-baenkhoernskap- … 10453190/#content

Кухнята ми излгежда 1:1 с Hittarp на Ikea. При всички полежения е от МДФ боядисан. Това раздутото не може да се събере, но този модел врати са спрени от производство, а ако са само копие, то най-вероятно ще има разлика в цвета ако поръчате нова врата за смяна, но не е голяма драма....

# 87
Здравейте ! Интересувам се от мнения на ползвалите технически камък като плот - какъв ви е опитът с времето - остават ли петна например от мазнините , как се държи при редовна експлоатация, има ли след вас хора които ползват технически камък при мивка с мелачка  …. И такива неща Simple Smile Благодаря предварително !

# 88
Идвам с един много тъп въпрос, но сегашната ми кухня е със стъкло, а имам нова в друго жилище.

Какво слагате в новите си кухни вътре да предпазва ПДЧ рафтовете. да не стават кръгчета от посуда и т.н. Трбява ли да поставя някаква подложка или просто да ги чистя много регулярно. Страх ме е да не се компрометират плотовете от вътре.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт