Нашите кухни - тема 100

• 22 115
  • 478
  •   4
Отговори
# 465
Скоро гледах някакви протектори при готвене.Ще потърся.Иначе може да монтирате прозрачно стъкло по целия гръб.Стои хубаво.

# 466
Една голяма плочка гранитогрес, избрана или изрязана в нужния размер.

# 467
  • UK
Назад в темата, на мен ми предложиха стъкло за протектор, имаше и снимки прикачени. Мисля , че може да се монтира на ламперия.
 Но, пак остава въпроса колко е безопасно ламперията да е до котлоните/ печката.

# 468
Здравейте, някъде много, много назад мисля, беше споменавано къде е удобно да бъдат поставяни контакти за кухнята. Става въпрос за гръбчето. На какво мнение сте - горе, долу, средно положение и защо? Благодаря ви предварително за насоките!

Иначе и аз мислих за протектор зад котлоните, но май няма да имам място за такъв подвижен, при положение, че плотът ще бъде с дълбочина 60 см (предтсвях си го като нещо от рода на стъклена подвижна плоскост - виждала съм подобни, нямам идея материалът точно какъв е)

# 469
  • София
Има много положения за контакти и вероятно въпроса е колко видими искаш да са. моите са някъде по средата , не ми пречи да ги виждам, да не се пръсакат, ако разлея нещо да не се  залеят, да не трябва да извършвам странни движения за кабела.
може да са на плота, може да изкачат от плота, да са на горните шкафове...въпрос на вкус.

стъклените протектори не са ли за върху котлоните, вероятно може да ги изправяш при готвене, но каква е разликат стъкло или гръб ще миеш?

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 20:24 от Angel_Dust

# 470
След 4 месеца ходене по мъките, много труд и нерви мога да кажа, че приключихме с кухнята. Отстана малко довършителна работа по плота и около мивката, но тя е за майстора и до ден- два ще е свършена.
Чудех се дали да качвам снимки преди, но в крайна сметка всичко е зад гърба ми.
Благодаря на MyBach, че откликна на молбата ми точно когато бях отчаяна, че от тази катакомба ще излезе нещо. Благодаря и на всички, които се включиха със съвети и мнения - от всеки съм откраднала по нещо! Някои от идеите бяха приети, други отхвърлени, а трети модифицирани в хода на  работа.
В крайна сметка мисля, че се получи добре зонирана, функционална и просторна кухня.
Искаше ми се да направя и кача снимки на дневна светлина, но  все не ми остава време, така, че бъдете снизходителни ☺️
Ще помоля да НЕ ЦИТИРАТЕ ПОСТА, за да имам възможност да сваля снимките. Благодаря предварително!
Скрит текст:

Развали се стария аспиратор и купих нов с идеята да го внедря в новата кухня някой ден.....месец по- късно започнахме не плануван ремонт. Миналия ноември правихме подобен на хола и исках малко време да стъпим на крака.

Предстои декорация и да вкарам малко цвят 🥰

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 10:49 от •mimoza•

# 471
Честито, Мимоза и със здраве да я ползвате!
Получила се е чудесна наистина просторна и функционална кухня. Имаш място и за танц с черпак, с тиган, с каквото решиш Simple Smile
Аз бих изпълнила една лезгинка със саби/ножове насред кухнята, преди да отрежа лентата Stuck Out Tongue Winking Eye
Сигурно съм пропуснала, но общо колко кв.метра е площта и как е разпределена (къси, дълги стени) и какво разстояние остана между двата дълги реда?

# 472
Площта е грубо около 7,2м². Почти кубче 265см. е стената с аспиратора, другите по памет 275см. Таваните са ни 280см. Свободната зона беше широка 160см., но последно я мерих на етап монтиран долен корпус. Ако е от значение за някого мога да измеря прецизно по-късно, че съм на работа.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 10:22 от •mimoza•

# 473
  • Варна
Честито, Мимоза! Голяма промяна. Браво! Напълно функционална кухня. Има си място за всичко.
Може да помислиш за една цяла врата за "витрината" с черна алуминиева рамка (видях в Роси) с черно релефно стъкло. Ще стои добре.

# 474
Не е нужно чак прецизно да мериш, ориентировъчни размери са ми достатъчни.
Селската ми кухня също е малко над 7 кв.м., обаче е по-тясна и дълга и не мога да я наредя (има врати и прозорци, които допълнително усложняват подредбата). Обмислям разширяване и виждам, че при теб се е получило точно каквото търся, та да преценя с колко най-малко да разширя помещението. Моята няма да има обаче къса стена с уреди, защото на късите стени са разположени врати и прозорец, които ще запазя.
Беше ми много полезна информацията, благодаря!

# 475
Lady April, ще! Точно това каза и мебелиста, ама 1:1
Честно казано много искам и ще го затворя. След като реших да изнеса колоната с пералня и сушилня от кухнята, на товя място се появи плот с шкаф, както и горен ред. С това материала за лице се изчерпа. Поръчахме допълнителна плоча след като реших, че ще вграждам хладилник и от нея допълнихме за колонката, но за лице не остана. Не си струва да купувам пак, а и ще е добре да разчупя с нещо. Ще погледна в Роси, като имам наблизо и много добър стъклар, който може да ми свърши работа. Малко съм предубедена към всякакви стъкларии и затова търся други варианти.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 10:43 от •mimoza•

# 476
Чудесна кухня, Мимоза! Да си я ползвате с удоволствие и здраве!
Редактирам се, че забравих да попитам, защо покри дървения под, виждам че сте го циклили?

# 477
Съпруга ми се занимава с циклене на дюшемета от почти 20г. като допълнителна работа / основната му е ел./. За съжаление дюшемето ни има твърде големи фуги, които дори да се запълнат не след дълго ще започнат да се чупят и ронят. Просто не става. Ако беше читаво нямаше да го покрия.  Били сме около 8 флакона пяна, за да го стабилизираме и циклене + лак, за да го изчистим. Да го махнем изцяло също не беше опция, че и без това надвишихме бюджета двойно. Здраво е, няма изгнили дъски.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 11:39 от •mimoza•

# 478
Мимоза, трансформацията е космическа! Страхотно се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт