Нашите кухни - тема 100

• 27 132
  • 591
  •   3
Отговори
# 555
  • Варна
Барелина, така е много по-хубаво според мен. Също мнението ми е, че горни и долни шкафове не се съобразяват на всяка цена, нито фурна с аспиратор.
Относно аспиратора - когато изливате гореща вода в мивката, къде отива парата? Съобразявате ли аспиратора с това? Като загрявате вода в термокана, къде отива парата - ами с това? Фурната докато пече по 1-2 часа, държите ли си аспиратора пуснат? Аз не бих си го причинила. Излиза пара от фурната като я отваряте да си проверите яденето или да го изкарате готово. Би било добре аспиратора да поеме тази пара, но не би си съобразила подредбата и комфорта заради това нещо.
За чекмеджета под мивката и кош - първо е много по-удобно. Може да съберете по-големи кофи. Има в Икеа системи от кошове, има в Роси също и по-скъпи на Бланко, Блум и т.н. За всеки според бюджета. Ако не искате да цапате челото на чекмеджето - има електрическа система за отваряне (с колянце). При Блум се казва Servo drive. Вече има и в Икеа като по-бюджетно решение.

# 556
Mоето кошче в последната кухня, която правих, понеже Lady April спомена, е от Роси.
Препоръчвам този тип кофи, защото капакът остава вътре в шкафа, а не трябва и него да отваряш (имам и от Икейските системи и това за мен е минус). Ако пък е хванат за вратата, ще трябва задължително да я отваряш механично и предложеното от Лейди утройство отпада.

https://rosi.bg/bg/katalog/kos-za-vgrazdane-40l-plavno-pribirane … 0-mm-rosi/2/27143

Допълвам се:

Ако се прави с електрическо отваряне трябва да се избере кош от този тип, който се слага в чекмедже, но има фиксиран капак, който пък го покрива със затварянето на чекмеджето. В този случай не се налага да се пипа нищо с мръсни и мокри ръце.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 11:38 от drago_2008

# 557
Драго, точно на такъв тип като показания от теб се бях спряла. А капаците им дали уплътняват добре или е само "покрив"? Изхвърляме отпадъците всеки ден, но все пак.

# 558
Драго, точно на такъв тип като показания от теб се бях спряла. А капаците им дали уплътняват добре или е само "покрив"? Изхвърляме отпадъците всеки ден, но все пак.
Има луфт, но е минимален. Няма как да е съвсем плътен, защото като се издърпва ще се жули. Миризмата идва като се отвори кофата.

mimoza, сега се загледах, нашият кош е този модел, но отзад с 2 кофи. ММ мери на каква височина да монтира фиксирания капак в шкафа, за да е максимално плътно, но да не жули. На другата кофа от линка е фабрично захванат за металната конструкция и май не може да се регулира.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 12:01 от drago_2008

# 559
Лейди, много е готин механизмът с коляното Heart Eyes Къде могат да се видят механизмите на блум? В роси имаше главно турски и марка роси. В салекс мисля бяха на хетих, а в ламина на грас.
Аспиратор пускам само при готвене. За вряла вода в мивката или при загряване на вода в кана никога не съм Laughing

Драго, този кош от роси на шкаф с всякаква широчина ли може да се сложи, или трябва да е 40см? И на мен ми харесва.

Имам едно питане относно ВиК. Кухня, баня и коридор са на една стена. Зад стената където е съдомиялната има коридор с шкаф, в който ще са пералня и сушилня. Зад стената на мивката в кухнята се пада мивката в банята. Майсторът каза, че трябва или да се прави куфар от гипскартон под мивката в банята, или ВИК тръбите да минават зад кухненските шкафове. Някоя от вас има ли подобно разпределение или да има идея как е най-добре да бъде?

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 05:28 от Барелина

# 560
Лейди, много е готин механизмът с коляното Heart Eyes Къде могат да се видят механизмите на блум? В роси имаше главно турски и марка роси. В салекс мисля бяха на хетих, а в ламина на грас.
Аспиратор пускам само при готвене. За вряла вода в мивката или при загряване на вода в кана никога не съм Laughing

Драго, този кош от роси на шкаф с всякаква широчина ли може да се сложи, или трябва да е 40см? И на мен ми харесва.

В магазина на ИнтериорИ  в София на Тодорини кукли до Била, но техните са по-скъпи. Това от Икеа може да се сложи и на поръчкова кухня, то също е на Blum.

Кошчетата са за шкаф 40 или 45. В едния апртамент съм го направила така в шкаф 60 см.

За ВиК-то мога да напиша по-късно.

За пералнята и сушилнята бих препоръчала майсторът да ви вкопае един двоен сифон, не знам как планира да ги подвързва към канала.
Ето снимка при нас как е сложен на общата стена с банята.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 13:51 от drago_2008

# 561
Един лаишки въпрос -тези кофи вадят ли се от механизма (за да могат да се мият)?

# 562
Драго, много хитро е това с преградата в шкафа. Благодаря ти, ще чакам с нетърпение да пишеш. В итонг може ли да се вкопае? Аз доколкото разбрах от коридора ще минат към кухнята тръбите.

Мандаринке, вадят се кофите Simple Smile

# 563
Може да се вкопае в Итонг, стига да е поне 10 см.

# 564
Мерси, и това е хитро, даже не знаех, че има такива Simple Smile На колко см от пода сте го сложили?

# 565
  • Сливен
Мимоза,за коша за боклук на  Брамантия изчакай до черния петък обикновено пускат промоция почти на половин цена.

# 566
Мерси, и това е хитро, даже не знаех, че има такива Simple Smile На колко см от пода сте го сложили?
На около 70 см се монтира като стандартните канали за перални.

Относно ВиК-то, банята сега ли се прави? Има ли снимка?
Каналната тръба ф50 защо не мине по пода и се вкопава директно където ще е сифона?

Колко е дебела стената между банята и кухнята и от какво е?

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 20:49 от drago_2008

# 567
  • Сливен
https://reno.bg/products/kosh-za-smet-za-razdelno-subirane-braba … reen-89c71e65819a
Такъв ли кош за боклук се търсеше?

# 568
Не, този трябва да го издръпаш с ръка, за да го отвориш. Онези се хващат за челото на шкафа (блендата). Т.е. имаш или само 1 пипане на дръжката на блендата или 0 ако кошът се монтира в чекмедже, капакът е фиксиран в шкафа и чекмеджето се отваря с електрически механизъм задействан от допир на коляно.

# 569
Такъв взехме за едно жилище и върши работа.
https://dikam.com/kuhnenska-kofa-za-shkaf-izteglyashta-antratsit-niska

за отваряема врата, не изтегляща

Общи условия

Активация на акаунт