Как България се грижи за своите граждани?

• 4 529
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
То само дворовете да са...
...

Държавата - това сме ние. И докато разсъждаваме, че "аз нЕма да им гласувам на тия", все така ще е.

Много си права, само с това последното не съм съгласна. От година на година политическата олигархия съвсем се главозамая и дори вече не си прави труда дори да създаде някаква илюзия за честност и морал. Наглостта им (на всичките маскари без изключения) отдавна премина всякакви граници.
Според мен, докато има „кой да им гласува“, все ще е така. Единственият начин да се постреснат малко е един тотален изборен бойкот – всички да си останем по къщите и само майките и жените/мъжете им да пуснат по някой глас, ако не ги хване срам.
Макар че, като се замисля, може и това да не ги стресне. Колко му е да си гласуват набързо един закон и да си внесат гласоподаватели...
Те и сега си купуват избиратели или принуждават да гласуват за тях.Пак ще се самоизберат.Нищо не може да ги стресне.
По въпроса как се грижи България, за мен-никак.

# 31
  • София
То само дворовете да са...
...

Държавата - това сме ние. И докато разсъждаваме, че "аз нЕма да им гласувам на тия", все така ще е.

Много си права, само с това последното не съм съгласна. От година на година политическата олигархия съвсем се главозамая и дори вече не си прави труда дори да създаде някаква илюзия за честност и морал. Наглостта им (на всичките маскари без изключения) отдавна премина всякакви граници.
Според мен, докато има „кой да им гласува“, все ще е така. Единственият начин да се постреснат малко е един тотален изборен бойкот – всички да си останем по къщите и само майките и жените/мъжете им да пуснат по някой глас, ако не ги хване срам.
Макар че, като се замисля, може и това да не ги стресне. Колко му е да си гласуват набързо един закон и да си внесат гласоподаватели...
Те и сега си купуват избиратели или принуждават да гласуват за тях.Пак ще се самоизберат.Нищо не може да ги стресне.
По въпроса как се грижи България, за мен-никак.

Тема за размисъл: колко пари са нужни да си купиш избиратели при 20% избирателна активност и при 80% избирателна активност. Ако всички, ама наистина всички, отидем и гласуваме, няма да е толкова лесно, поне така си мисля. Разбирам и другата гледна точка, още Марк Твен го е казал едно време - перефразирам - ако изборите можеха да променят нещо, отдавна щяха да са ги забранили. Все си мисля, че ние трябва да си помогнем сами, като Барон Мюхаузен да се издърпаме сами за косата. Явно съм голям идеалист обаче, че това е възможно...

# 32
Хората не мислят точно така.
В масовият случай те виждат, че далаверата върви и много искат да са част от нея.
Минимум усилия и хоп кешовица, къща за тъща...хотел у гръцко.
Будалите да гласуват.
Кой иска правова държава с регулации, при положение, че парите на черно са в пъти повече?

# 33
Не можем да се издърпаме сами за косата, защото ни пречат. Тези, които държат лостовете на властта. Няма как да изпълниш от блатото, когато някой непрекъснато натиска главата ти обратно. С корупция, кражби, вратички в законите и какви ли не криви практики. Накрая просто потъваш.

# 34
Интересно е примерно ето тук кой ни е натискал главата в блатото. Кошове за боклук си е имало, основно българи са били и някак един прекрасен плаж е бил превърнат в сметище.

# 35
Не се чувствам защитена, само веднъж може би ми се е случвало, обикновено усещам лошо отношение  и токсичност във всякакви институции, но не знам аз ли съм виновна, или наистина те може да са такива - работещите в тях. Даже и вкъщи не се чувствам защитена.

# 36
  • Пловдив
Интересно е примерно ето тук кой ни е натискал главата в блатото. Кошове за боклук си е имало, основно българи са били и някак един прекрасен плаж е бил превърнат в сметище.

Да. Само че аз например не съм била на този плаж. А ти? А всички българи? Всички ли цапаха?
Да, работа на други българи е да ги санкционират, но всеизвестно не го правят. На мен лично обаче никой нищо никъде не ми натиска, при това съм много добра и спазваща правила гражданка, и съм българка.

Скрит текст:
Снощи във ФБ поредната ахканица колко е лош българинът, дето гази малки животинки с колата си (а пък в Гърция / еди-къде си..., не напразно гърците ни викат варвари...). Една видяла костенурка на пътя, искала да я премести, спряла, сигнализирала, другите коли спрели, но преди тя да тръгне към костенурката, един автомобил изпреварил останалите и я прегазил. Този, заявява мадамата, е олицетворение на масата у нас.
Но комент, както е казал поетът.

# 37
  • София

И кой казва, че е имало основно българи? Някъде по жълтите статии ли?

# 38
Аз като повдигнах въпроса за чистотата в темата с популяризирането на екопътеки и природно запазени и некултивирани места (като уникални плажове и природни резервати), защото за мен да се популяризират такива означава не само да се похвалиш на колко готино място си бил и колко си готин и ти , ами означава отговорност за готиното което си видял и за запазването му. Да пращаш незнайно колко души с незнайно какви навици и разбирания на чисто, запазено природно място, резерва т и пр. без да предупредиш какво се очаква от човек там ... е безотговорно.
Обаче дамите казаха че не са отговорни те за купищата боклуци и щети и това била тема да си пишат и изтриха мнението.
Тата се стига до ей такива супер готини картинки. Всички харесват супер уникални места и да си направят селфи там, обаче като няма тоалетна и нали ... хартийката сега в джоба ли да си я сложа, ама тя ще се разложи сама и ... хубавкото цветенце само едно за мен , и ... ама сега как да не стъпна , нали ще си публикувам супер снимката ... и айде сега една кора от банан - много е био и това по много, много пъти! Защото нали един като се похвали в мрежата и кой ли няма да поиска ?

# 39
  • София
Последния път, когато си ходихме в планината, излизахме да играем на топка на една близка и красива поляна. На нея има пейки и фонтан и редовно сядат туристи. Някои си оставят боклуците след тях. Сядат и съседи. Ние всеки път, когато си правим пикник там, първо правим уборка. Та, последния път на пейките седнаха съседи и започнаха да умуват дали не ни е гнус, защо чистим, когато не сме хвърляли ние и разни такива.
Мислих да им обясня, че не ми харесва да седя в кочина, макар сътворена от друг, но те си седяха и не им пречеше. Зачудих се дали понякога и те не са в ролята на хвърлящите.
На по-малко от 10 метра има кошче, а на 12 метра има казан.

# 40
чакаме робот да ни почисти, марсианците или ?
Затова много мразя като някой се захвали как бил в райско кътче и пейства снимки за широките маси. Става ми ясно доколко ще остане райско кътчето.
Според мен хората си знаят местата по интереси . ДА се привличат изкуствено заиинтересовани ми се струва , че няма да са от типа по прицип ходещи, а от типа - да ида защото е модерно. Ами няма да знаят как да се държат на непривично място.

# 41
Бъркате понятията. Някои от вас поне.
Държавата - това НЕ сме ние. Ние сме народа -
А държавата  - това е апарата който ни управлява и е съставен от държавните институции и органи.
Държавата  - това не сме ние.
Ние сме народа.
Разлика има немалка.

# 42
Това се набива в главите на хората, за да може да гласуват. Един вид те решават. Когато наближат избори и във всички телевизии почват да маршируват разни артисти, певци, водещи и всякакъв набеден елит, които обясняват как трябва да се гласува. И не само там. Истината е че се предлага избор от хора,.които трябва да са избрани.Някой друг е решил  и е пресметнато даже кой ще е депутат.

# 43
  • София
Де да можеше на повече хора да им се набие в главите да гласуват. Но "умниците" няма да се минат да "им" гласуват, платените определят вота, а после "умниците" мрънкат колко лоша била държавата и как не правела нищо за тях. И следващия път пак не гласуват. И платените пак определят.

# 44
Първо трябва както е разработен ии да има разработка на изкуствена съвест. После да има тестове за достатъчност на естествената и при недостатъчност да се дипълва с изкуствена. После така тюннатите кандидати трябва да се предложат за избор и народа да си избере . Поне ще знае, че ще дейсвтат съвестно.

Общи условия

Активация на акаунт