Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 73 182
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте Simple Smile
Каква беше разлика в нивото при РИЧЕ и ИИЧЕ в края на обучението, според изискванията на МОН? 
ПМГ Бургас, незнайно защо от тази година минават РИЧЕ. А едната девойка се чуди между нея и Романските езици.
Поне другата е наясно със себе си.... засега, защото има още цяла седмица до реденето Grinning

# 166
Здравейте Simple Smile
Каква беше разлика в нивото при РИЧЕ и ИИЧЕ в края на обучението, според изискванията на МОН? 
ПМГ Бургас, незнайно защо от тази година минават РИЧЕ. А едната девойка се чуди между нея и Романските езици.
Поне другата е наясно със себе си.... засега, защото има още цяла седмица до реденето Grinning

Това пък защо? За да не конкурират АЕГ ли? Или защото децата масово избираха за втори ДЗИ АЕ, а от този набор ще са принуденени да избират МАТ или ИНФ. или Биология или Химия. Явно това е начина да принуждават децата за МАТ за втори ДЗИ, както е повелята на МОН.
От толкова години са били с интензивно изучаване на АЕ.

# 167
Здравейте. Аз тотално се обърках и задавам въпросите си тук. Предаварително благодаря за отговорите.

1. В НФСГ София паралелка “Икономика и мениджмънт” е във вариант с 4 първи езика. Ако изберем паралелка с Испански, то какъв втори ще изучава? И въобще ще изучава ли втори език?

2. В СГСАГ София паралелките са с изучаване на Английски /само Строителство и архитектура има и с Немски/, има ли опция за втори език или 5 г изучават само един?

Има втори език в строителния Класът гласува и избира между немски, италиански и руски.
Напоследък избират италиански Simple Smile преподава "жив италианец" Simple Smile това е инфо от дете паркоустройство, вече в 8-ми клас

# 168
Искам да попитам за Пловдив - Търговската и Патриарх Евтимий (Лиляната) - според вас как ще се движат баловете там спрямо миналата година и с колко нагоре/надолу?

В НТГ и Патриарха /където са 2х2/ ще се запазят същите според мен.

# 169
Еха, жив италианец! Сладури, СГСАГ са ми любими

# 170
  • Бургас
Hope for Two , благодаря Simple Smile

gaMala , и аз това се чудя! Специално за мен, това е голям минус. Още повече, знаейки за проблемите им с кадрите по математика и колко на късмет е, при кого точно ще попаднеш! Ще го мислим, определено!

# 171

Тази година МГ имат две паралелки с немски, може те да дръпнат деца.
За 5-та с немски имаше доста обширна дискусия из фб групите. Имаха също широко отразен казус е учител, из медиите си стои информацията. Дано му стигне бала на детето, за където иска най-много..
О, при всички случаи допълнителната паралелка в МГ при равни други условия ще смъкне някоя  точка от бала. Особено от миналогодишния. Често деца, които са били на границата отиват в езиковите гимназии.
Тази паралелка е и моето желание, но детето ме отразя- никаква математика и информатика не иска.

Това звучи много успокояващо, тя е с 460 бал, надявам се да успее за Първа. Може ли да ми кажете от къде да прочета за Пета? Търсих из форума, но не успях да намеря информация.

# 172

Тази година МГ имат две паралелки с немски, може те да дръпнат деца.
За 5-та с немски имаше доста обширна дискусия из фб групите. Имаха също широко отразен казус е учител, из медиите си стои информацията. Дано му стигне бала на детето, за където иска най-много..
О, при всички случаи допълнителната паралелка в МГ при равни други условия ще смъкне някоя  точка от бала. Особено от миналогодишния. Често деца, които са били на границата отиват в езиковите гимназии.
Тази паралелка е и моето желание, но детето ме отразя- никаква математика и информатика не иска.

Това звучи много успокояващо, тя е с 460 бал, надявам се да успее за Първа. Може ли да ми кажете от къде да прочета за Пета? Търсих из форума, но не успях да намеря информация.
Гимназии и училища Варна е групата, във ФБ.

# 173
Искам да попитам за Пловдив - Търговската и Патриарх Евтимий (Лиляната) - според вас как ще се движат баловете там спрямо миналата година и с колко нагоре/надолу?

В НТГ и Патриарха /където са 2х2/ ще се запазят същите според мен.

А за Френската в Пловдив, имате ли някакво предположение, там са 3x Бел , 1хМат

# 174
Цитат
А за Френската в Пловдив, имате ли някакво предположение, там са 3x Бел , 1хМат

Е тук вече нещата отиват към чувствително покачване.

# 175
Момичета помагайте, имам нужда от съвет , а знам, че вие сте сила. Дъщеря ми твърдо е решила, че ще учи в НТБГ, независимо, че бала ще й стигне и за ЕГ. Но търговската е професионално училище и има държавен изпит в 12 клас. Обичам да мисля с няколко стъпки напред и се чудя дали професионално училище би ограничило шанса за кандидатстване в БГ. Може ли да се яви на матура по избор в 12 клас или тази възможност е ограничена? Ще се събразя с нейния избор, но поне ми се иска да съм подготвена.

# 176
  • София
Момичета помагайте, имам нужда от съвет , а знам, че вие сте сила. Дъщеря ми твърдо е решила, че ще учи в НТБГ, независимо, че бала ще й стигне и за ЕГ. Но търговската е професионално училище и има държавен изпит в 12 клас. Обичам да мисля с няколко стъпки напред и се чудя дали професионално училище би ограничило шанса за кандидатстване в БГ. Може ли да се яви на матура по избор в 12 клас или тази възможност е ограничена? Ще се събразя с нейния избор, но поне ми се иска да съм подготвена.

За университет в България няма никакви ограничения и едва ли скоро ще има. Може да се яви на до две матури по желание, които ще са върху материала ООП. Може да се яви и на матура ПП по реда за валидиране на компетентностите, но ще трябва да се готви сама/с външна помощ върху профилирания материал, тъй като профили не се учат в прфесионална гимназия.

# 177
  • София
И ние си видяхме работата по БЕЛ. Изненадата бяха малкото точки за тезата (2,5), но пък преразказът ги компенсираше донякъде. Общо взето проблемът й е объркано членуване тук-там, пропусната запетайка и... грешно поправяне на грешка. 16-ти въпрос е сгрешен, но това си го знаехме отпреди. Не съм мрънкала по темата, защото тя много добре знае що е то закон и документ, просто решила, че няма да губи време да задълбава в текста... Е, ако го беше направила, щеше да надскочи заветните 90т., сега я е яд.

Аз съм доволна от резултата й така или иначе, отидох днес, за да й угодя. Заяви, че със сигурност държи да видим и математиката. Така че утре ще се потим до "Джон Атанасов". Поне ще види училището, защото категорично го е зачеркнала, а бал има достатъчен.

# 178
  • Бургас, България
Здравейте Simple Smile

Тази информация от къде я видяхте, ако може да споделите? Сякаш беше ми попаднала една таблица преди време, където пише съответните паралелки по училища дали са РИЧЕ или ИИЧЕ, но сега не мога да я намеря никъде.

# 179
sanaka много благодаря, не знам какво щяха да правят седмокласните майки без теб Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт