Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 686
  • 1 464
  •   2
Отговори
# 690
  • ту тук, ту там
Не разбирам защо втория език е задължително определен предварително…
Предполагам е съобразено с кадрите, с които разполага училището.

# 691
Относно ТУЕС и математиката.
В потрес съм. Учител на сегашни 11-класници пропусна цял раздел Четириъгълници, преподаде и ги изпита на материал от 12. клас ( логаритмични и показателни уравнения и неравенства, тригонометрични уравнения), че им преподаде и изпита и на тригонометрични неравенства, които дори не са заложени в учебната програма за втори гимназиален етап- ООП или ПП.
Това си плаче за проверка и е абсолютно безумие.

На нас навремето ни преподаваше Директора на МГ-то..голям образ беше, висша математика ни е преподавал...Grinning
Не се водеше много по програми мограми и уч.планове Joy

# 692
  • София
Да ви имам драмите с втория език! Я стигнат до ниво А2, я не стигнат. С два часа седмично в първи гимназиален етап, ще стигнат до там, докъдето са в момента с английския в основното училище.
Аз пък се дразня на предварителното профилиране още от 8 клас. Така остава да се борим за 30-тина паралелки на кръст, за които имаме шанс с нашия бал.
Питаше една майчица за МЕДИЦИНСКО - трябва да е такова като за работа, не профилактичен картон.

# 693
Все пак си мисля, че в ТУEС учителите по математика са с дългогодишна практика и вероятно са наясно какво правят. Още в 9 клас децата си купиха учебници по математика за 11 клас, защото материалът от там и е необходим, за да разберат това, което учат по специалните предмети. Все пак това училище е започнало като експериментално училище и е доказало, че създава професионални кадри в областта. Та паралелно си учат математика по програмата и материал по математика, който им е нужен, но не е включен в програмата за дадения етап, на който им е необходим за усвояване на технически знания.

# 694
  • Beyond the Frontiers
Хм, не се е оплаквал младежът ( 11 клас ТУЕС).

И двете ми деца учат руски от 1-ви клас. Ефект нулев...Много тъжно.

# 695
Добре, а... ох. В очакване на класиранията на Викинга, вече може да помисля за другото ми момче малко по-сериозно, че време не остана.
Като цяло първо са езиковите - езици иска да си учи човекът, но балът няма да му стигне. Иска и хардуер и софтуер, но там баловете са доста нагоре. ТУЕС е мираж и няма да го включа не заради бала, а просто щото е много далече. Тук включихме и 133-то, там има надежда макар и далечна за паралелката с РЕ и .. е не помня вече втория език.
Сложи Джон Атанасов - нулев шанс, но е сложен, да има.
После се спря на Елисавета Вазова - някаква графика, май е нова.
Следват 127, 18, 7  - мисля, че са в този ред. Някъде по-назад наместихме и 134-то, имат паралелка компютърна някаква с не особено взискателен бал.
Бал 2х2  400,5, бал- 3Бел1мат 418,75. В училищата, в които се взимат оценките от дипломата по ИИ и КМИТ наблюдаваме и други числа в посока нагоре /по математика е с 5/.
Въпросът е какво пропускам и правилна ли е насоката според интересите. Детето харесва Физика като предмет, но нещо бъгава работа гледам като идеи в тази насока, или където ги има балът се формира от математиките, а там не му е силата.

# 696
Помагайте с нашия казус - аз съм предоволна от изкарания много добър бал (340-380), но тя е много разочарована и сега си търсим добро училище в този диапазон, близо до Младост или центъра. Без математика, предпочита разширено АЕ, интереси има към БЕЛ, География и евентуално природни науки (природните  ги харесва, но според мен не са й силата). Аз вече предложих няколко училища около бал 300 и малко отгоре, но тя ми се сърди, че я подценявам и иска в по-силно училище. Та така аз не мога да открия по нейните критерии. 😔
Вижте 30-то.

# 697
В най-желаното училище вторият език очевидно ще е немски (видях, че имат много учители по английски и само една по немски, учители по други езици не видях). С 2 часа седмично не знам на какво ниво ще се изучава. На дъщеря ми не и' е на сърце (на мен навремето също, когато го учех в училище), но ще трябва да свикне. За другите училища от списъка не знам какъв втори език се учи (не можах да намеря информация).

# 698
  • София
Втори ешелон как препоръчвате да подреждаме / няма конкретни желания и интереси, не иска друг език освен английски, евентуално испански
Подреждаме 31, 127, 7, 133?

# 699
  • София
Относно ТУЕС и математиката.
В потрес съм. Учител на сегашни 11-класници пропусна цял раздел Четириъгълници, преподаде и ги изпита на материал от 12. клас ( логаритмични и показателни уравнения и неравенства, тригонометрични уравнения), че им преподаде и изпита и на тригонометрични неравенства, които дори не са заложени в учебната програма за втори гимназиален етап- ООП или ПП.
Това си плаче за проверка и е абсолютно безумие.

На нас навремето ни преподаваше Директора на МГ-то..голям образ беше, висша математика ни е преподавал...Grinning
Не се водеше много по програми мограми и уч.планове Joy
Според Вас, това редно ли е?
Ученик завършва 11. клас и в дипломата ще има оценка върху материал, част от който дори не е върху,ООП.

# 700
  • Sofia
Като става дума за руски - за дете, което ДЪРЖИ да учи немски и руски, кое училище бихте избрали - 35то или 73-то (балът е достатъчен)? Каква е причината балът на 73-то да е по-висок за тази паралелка?

# 701
Здравейте бих искала да се включа и аз с въпрос. Аз не деля много училищата от топ 20 а по-скоро на желани и не толкова харесвани от моя човек. Изчела съм почти всички теми за училищата които ни интересуват, но намирам по-малко информация за едно от тях 32ро. Младежа има бал за всички езикови, но по една или друга причина това училище ще е в първите желания, а може и първо. Принципно съм го проучила доста навътре, но ми се иска и някой който в момента учи или прясно завършил за мнение. Знам че учат с програмите на двете английски, базата им е доста добра изкл двора който ме дразни на двата основни булеварда, имат много програми по Еразъм даже в друго училище толкова много не съм виждала. Дисциплината знам че е на прилично ниво😇Само не мога да видя профилите след 10ти клас как са били предни години. Ако нещо друго ми убягва моля споделете🙂

# 702
За мен лично 73 то е по-добро. И е по-висок бала заради възможността за DSD по немски. В 35 то не знам има ли я тази възможност.
Мисля, че балът за тази конкретна паралелка ще е по-висок заради сигурния профил мат. Но аз лично се съмнявам в това. Все пак мисля, че двете чисто езикови  без втори руски, ще са с по-висок бал

# 703
  • София
Здравейте бих искала да се включа и аз с въпрос. Аз не деля много училищата от топ 20 а по-скоро на желани и не толкова харесвани от моя човек. Изчела съм почти всички теми за училищата които ни интересуват, но намирам по-малко информация за едно от тях 32ро. Младежа има бал за всички езикови, но по една или друга причина това училище ще е в първите желания, а може и първо. Принципно съм го проучила доста навътре, но ми се иска и някой който в момента учи или прясно завършил за мнение. Знам че учат с програмите на двете английски, базата им е доста добра изкл двора който ме дразни на двата основни булеварда, имат много програми по Еразъм даже в друго училище толкова много не съм виждала. Дисциплината знам че е на прилично ниво😇Само не мога да видя профилите след 10ти клас как са били предни години. Ако нещо друго ми убягва моля споделете🙂
Учебните планове са публикувани на сайта на училището и там могат да се видят профилите https://school32.com/wp-content/uploads/2024/09/UP_2024_2025.rar
За езиковите паралелки предлаганите профили в момента са:
Трети и четвърти профилиращи предмети по избор:
Вариант 1:
3. Български език и литература
4. История и цивилизации

Вариант 2:
3. Български език и литература
4. Философия

Вариант 3:
3. Математика
4. Информационни технологии

Вариант 4:
3. Биология и здравно образование
4. Химия и опазване на околната среда

# 704
Смятам, че това че са учили нещо в повече, не е в техен ущърб. Никога не е, принципно .
Щом смятате че е за докладване, докладвайте го....ако е толкова лошо че е излязъл от рамката Wink
А може и в 12 клас да преподаде пропуснатото..не знам неговата гл. точка..

Общи условия

Активация на акаунт