Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 665
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Детето харесва Физика като предмет, но нещо бъгава работа гледам като идеи в тази насока, или където ги има балът се формира от математиките, а там не му е силата.
Само в 18то от изброените се сформира понякога профил физика като 3/4 профил след 10 клас в зависимост дали се съберат достатъчно желаещи. Там балът е 2 Бел + 2 Мат. Може би ще му стигне балът на второ класиране, зависи коя паралелка иска. Японската е най-желана май.

# 706
Между 73-то и 35-то - силно в полза на 73-то.

# 707
Благодаря, Magenta2022!
Гони си традиционно - популярни АЕ и НЕ, но е склонен и на леки авантюри. Категорично ме поряза за азиатските. Само със 134-то прави компромис, заради самия профил.

# 708
  • Sofia

А каква е причината?

# 709
Ами според мен сертификата по немски,DSD. Мисля, че само в НЕГ и 73 то може да се държи.
Но си проверете все пак, да не се лъжа
И математиката е традиционно по-силна в 73 то. Не е знам профил мат даже дали имат в 35то

# 710
  • София
Благодаря, Magenta2022!
Гони си традиционно - популярни АЕ и НЕ, но е склонен и на леки авантюри. Категорично ме поряза за азиатските. Само със 134-то прави компромис, заради самия профил.

Има английски с немски в новата математическа паралелка в 18то. Ако му се учат профили математика и информатика като 1ви и 2ри.

# 711
В 18 няма английски и немски като първи език извън мат. паралелка.

# 712

А каква е причината?
Имам две - 30 точки + в бала на 73-то спрямо 35-то от миналата година и 20 стотни + на ДЗИ БЕЛ.
Априлски душ е дала още. Simple Smile

# 713
Относно ТУЕС и математиката.
В потрес съм. Учител на сегашни 11-класници пропусна цял раздел Четириъгълници, преподаде и ги изпита на материал от 12. клас ( логаритмични и показателни уравнения и неравенства, тригонометрични уравнения), че им преподаде и изпита и на тригонометрични неравенства, които дори не са заложени в учебната програма за втори гимназиален етап- ООП или ПП.
Това си плаче за проверка и е абсолютно безумие.

На нас навремето ни преподаваше Директора на МГ-то..голям образ беше, висша математика ни е преподавал...Grinning
Не се водеше много по програми мограми и уч.планове Joy
Според Вас, това редно ли е?
Ученик завършва 11. клас и в дипломата ще има оценка върху материал, част от който дори не е върху,ООП.
Те имат две отделни математики в дипломата  - едната е математика ООП, а другата е матиматика - РП

# 714
Много сте го дъвкали този руски🤣
Аз говоря руски както български. Завършил съм висше в Русия, но и преди това го знаех, но там вече го усъвършенствах на ниво нейтив, така че руснаците не можеха да познаят, че съм чужденец. Имам първо място на областен кръг на олимпиада по руски в Русия, първо място сред руснаци.
Факт е обаче, че никога в работата не ми е трябвал и 1 стотинка не съм изкарал с руски. Английски винаги ми е трябвал. И макар че имам сертификат на английски за С1, абсолютно неразбираемо ми е как на някой ще му е по-лесно да говори на английски 🤣 детето ми е така. Руски не знае дума и никога не съм мислил да го уча. Верно нищо не разбира, като беше по-малък, бях пробвал да му пускам клипчета на руски, ми то дет се вика на корейски повече ще разбере🤣. Не знам, аз лично не мога да си представя как на някого може руския да му е труден.

# 715
Ами той си е труден бе, Мецане. Аз го учих седем години в руско училище, от първи до седми клас и НЕ научих падежите. Посипвах ги като сол и пипер на манджа. После в езиковата като отидох бях с деца, които са го учили от четвърти клас в кварталните училища. Ами не го знаеха, не разбираха и нейтив като говори. Невероятно, но факт. В езиковата го учихме само в осми клас, после дойдоха промените и почнахме втори испански

# 716
Аз повдигнах темата за руския, без да спомена, че дъщеря ми покрай разни блогърки го научи и е изумявала всички рускоговорящи, с които е контактувала ( във Варна колкото искаш). Но няма представа от граматика и правопис.
Просто си мисля, че ако имаха наистина избор малцина биха избрали руски.
И аз бях с първи руски от 1-7 клас, с това е известно училището ни тук..
Мъка беше с тези падежи, няма да забравя тези таблици, които правехме. И думи и "особености"...
Можеш да разбереш отгоре отгоре за какво става дума в някакъв разговор, убедена съм че детайлите са трудни.

# 717
Ами според мен сертификата по немски,DSD. Мисля, че само в НЕГ и 73 то може да се държи.
И математиката е традиционно по-силна в 73 то. Не е знам профил мат даже дали имат в 35то
35то също имат DSD

# 718
Бе не е така, аз като говоря руски, изобщо не мисля за никакви падежи, просто си ги слагам правилно, знам как трябва да се каже и туйто. Както и на български не мисля за граматиката, когато говоря или пиша. Че аз тези въпроси по граматика, които ги има на НВО, не ги знам. Като знаеш езика, просто си го говориш, не мислиш за някакви падежи и граматики.
За мен английският е по-труден от руския, защото нито една дума не е като на български 🤣

# 719
Е, нали си живял в Русия, нормално. Вървят ти, сигурно езиците. Аз говоря развален руски, но пък ми се разбира, ха. Истината е, обаче, че няма с кой да си го говоря

35то също имат DSD
Супер, не знаех!

Общи условия

Активация на акаунт