НАБОР 2004 - студенти - пета тема

• 16 934
  • 230
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нашата така пренася в чекирания багаж всичко - без опаковки.

# 121
  • София
ММ е лекар и винаги носим сериозно количество лекарства в чекирания багаж без опаковки. Така сме ходили и в Африка, и в Азия, и в Южна Америка... Никога не е имало проблем. Но пък и не са ни проверявали чекирания багаж.

# 122
  • столицата
Ако си носи рецептите, няма ли да е от полза?

# 123
  • София
В чекирания с или без опаковки - няма драма. Тури и един широкоспектърен АБ + пробиотик за всеки случай.

# 124
  • София
Благодаря ви много!
Рецепти няма,защото всичко е от типа болкоуспокояващи, за хрема,за мускулни билки, за цикъл.
Хранителните добавки са от гастро, но бяха на Ел. Рецепта. По принцип са без рецепта, а аз съм взела за 4 месеца и количеството си става сериозно . Те са 4 вида.

В чекирания ще са, Биби,доплатихме и ще е бая голям куфар.
4 броя шишета пробиотик има,защото е специфичен, и тук трудно се намира по аптеките.

Иначе в кампуса си имат медицински център,  студенти там са и казали, че е достатъчно добре зареден и лекарите са ок.
Градът е малък, идея нямам как са с аптеки и подобни.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 15:47 от Валенцето

# 125
Честит празник! 🤗  Младежът почна очните, взе информационното право. Работи. Има и гадже вече💕 годината може да почне. Как са наборите? 😘

# 126
  • София
Моят се вихри в кухнята (пуска ми снимки на "гурме" изпълнения Joy), мотае се с приятели, днес се събираха да "учат" в някакво кафе, има идея да ходи пак където му бе стажа да гледа.
При тях на 15ти откриват учебната година. Купи си нов екип, стетоскоп още няма, но май тази година ще трябва да купува.
Скоро шофирайки имаше удоволствието да се сблъска и с родната милиция. Няма кой да спре нощните джигити, но тях ги спряли без да са в нарушение (знаели са, че са там, видяли да ги на waze), проверка за наркотици и алкохол - отрицателни, въпреки това свалили ги всички от колата, накарали ги да си обърнат джобовете, "как така никой не пил или пушил "нещо" или носи нещо", подигравали се на едно от момчетата какви ключове носи пък в каква кола се вози, накрая от немай къде глобили единият от пътниците за без колан.... мда така се борят с джигитите.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 13:33 от Desem

# 127
  • София
Ние сме в Щатите от 1-ви до 21-ви. Необичайно ранното стартиране на учебната година ни изненада, ще видим наборката как ще навакса пропуснатата седмица. Иначе беше на стаж в Пирогов - травматологична операционна. Страшна школа беше това. Страховити операции изгледа, всякакви ужасии, включтелно на едно от пострадалте момчта от летящия джигит с автобуса. Много й хареса! Накрая караше по две смени. Вече слага рутинно абокати, катетри, взима кръв, дозира и поставя упойки. Дори интубира пациент сама. След като преди това имаше страх от кръв, там на втория ден преодоля всичко и само ми показваше снимки на разни гадости. Много нейното се оказа това. Всичко й харесва в операционната - атмосферата, работата, всичко.

# 128
Санчо, браво на наборката!!! Супер да си изкарате  в Щатите.
    Седем, нека спират и проверяват. И щом е без колан, за глоба е.
   Иначе за другото си много права, за джигитите. С тях не могат да се справят.Не е като по места да не се знае кои са, къде са гонките и т.н.
   Наборът беше на море до 05.09 и направо в София,че гаджето започна очни. Нашичкият си почива , отпуск е до понеделник.  Ходи за риба някъде около София.И после университет, работа, и така.

# 129
  • София
Наборката вече от десет дни е в университета в Мароко.

# 130
Учебната година и при наборката започна от 01 септември. Успешна да е за всички.Санака,  на вас весело да ви е по Щатско.

# 131
  • София
Да се разпиша и аз от празна и спокойна София, вървя си по улиците с усмивка и хубава музика в слушалките, много е приятно в тази лятна есен, само дето камари работа ме чакат на бюрото! Наборът още е на стаж, остана му  почти месец, онлайн ще навакса учебната година, надявам се да успее да компенсира, но тези стажове така са фиксирани по най-малко 3 м. Взе си билети за Коледа, че посвършват и много се качват билетите. Още не си е виждал новата "квартира" (разправях Ви, че ще е в някакво общежитие с много хора и общи сервизни помещения, обаче като гледам колко по зле стават нещата в Нидерландия  за намиране на квартира, все е покрив над главата и да сме доволни и на това) , тепърва като се прибере там ще мести багажи и ще се включва в учебния процес.
Savakind, браво на набора -очни, работа, гадже - покрива важните неща!
Десем, кофти това с отношението при проверката,  поне добре, че всичко е наред с пробите, че по едно време много се оплакваха от фалшиво положителни тестове, надявам се да не са вече тези.
Санака, браво на щерката, обича динамиката и явно се справя в такива ситуации, запазва самообладание. Моята щерка има някакъв интерес към този вид помощ, но не знам дали би издържала. Разкажи после за САЩ впечатления.
Валенце, ще чакаме интересните разкази на дъщеря ти и от Мароко!
Успех на всички през новата година! Да са здрави и с лекота да се справят със следващия курс!

# 132
Имаше репортаж сега по новините. В УНСС 1200 студенти остават без общежитие.

# 133
  • София
Много лошо, това със студентите на УНСС, някъде четох че и докторанти на БАН имали проблем, заради ремонти.
В квартала и двете училища са строителна площадка - тежки машини в дворовете, дано им стигне 1 седмица, че не остана.
Bora, чист късмет си е това е тестът е бил отрицателен, като им гледам колко % грешат, не знам дали не е по-лесно захвърлят монета. Не са сменени, милиционерите отказват да се тестват 'щото знаят колко фалшиви са, но пък за другите няма проблем, че и "любезно" се държат.
Възмутих се аз на претърсването без основание, но добре, че не са си знаели правата (или някой бъдещ юрист в колата), че като нищо да са ги прибрали, ако бяха отказали.

# 134
Много се извинявам, че влизам в темата но като майка ще ме разберете. Знаете ли какво е състоянието на бл. 18 на СУ.

Общи условия

Активация на акаунт