НАБОР 2004 - студенти - пета тема

• 11 543
  • 165
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Вече доста се промениха програмите даже в езиковите гимназии. Намялиха часовете в 9 и 10 клас, но поне като са в езиков профил, езиците остават в 11 и 12 клас. Според мен вторите езици са доста слаби.

# 106
  • София
И още ще ги намаляват според предложените нови рамкови учебни планове. ИИЧЕ ще остане вероятно само в ЕГ и намалява на 16 часа в 8-ми клас. За сметка на това в 8-ми клас ще учат всички разказвателни предмети с по един час и увеличават бел и мат с по 0,5 часа. Така Вълчев ще прави инженери. Rolling Eyes РИЧЕ намалява на 8 часа. Намаляват се и часовете за профили от 5 на 4 на предмет. Здраво се е нахвърлил върху чуждоезиковото обучение. Според мен навремето не са го приели в ЕГ.

# 107
Според мен на тези в МОН им е страшна каша в главите. Все си мисля, че трябва да се преразгледат програмите, учебниците и тогава да се прави каквото и да било. Това дето го мислят няма връзка с реалността или поне с моята Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 19:11 от bunovа

# 108
  • Варна
Не само с твоята, бунова. С ничия реалност не съвпадат. Мисля, че първо трябва те самите да се преразгледат или по-скоро прегледат и така да "творят" реформи.

# 109
  • София
И още ще ги намаляват според предложените нови рамкови учебни планове. ИИЧЕ ще остане вероятно само в ЕГ и намалява на 16 часа в 8-ми клас. За сметка на това в 8-ми клас ще учат всички разказвателни предмети с по един час и увеличават бел и мат с по 0,5 часа. Така Вълчев ще прави инженери. Rolling Eyes РИЧЕ намалява на 8 часа. Намаляват се и часовете за профили от 5 на 4 на предмет. Здраво се е нахвърлил върху чуждоезиковото обучение. Според мен навремето не са го приели в ЕГ.
Подкрепям те в предположението и ми е интересно да се разбере какво училище е избрал за 7класника си сега или като онази нереализираната кметица, плюеща по "лъскавите" сгради на елитните езикови училища, бе избрала за детето си едно от тях.

# 110
  • София
Дъщеря му ще учи във 2АЕГ. Joy

# 111
Аз няма думи, т.е. имам, но ще ми дадат банан. Слушах го вчера при Ризова.Имам чувството,че се връщаме в соца.
    Германецът, който беше в нас по ученически обмен в 11 клас говореше свободно два чужди езика , само от училище.Ксто му казвахме на колко школи и уроци ходи щерката, се хвана за главата.

# 112
Всичко  това се прави за да имат работа езиковите школи и родителите да са принудени  да дават луди пари за  светлото бъдеще на безценните си отрочета.Такова хвърляне  на пачки за базово образование само в родината съм виждала.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 08:03 от No_frame bitch

# 113
Мда, щях да напиша тоя дали няма участие в някоя езикова школа, ама си казвам рано сутрин да не съм зла.А те са безпощадни към децата.
   Четох, че най-после Кастрева щяла да се махне. Разгеле!

# 114
  • София
Не вярвам в конспирации, а в не компетентността, казано политкоректно, и сега школите не се оплакват от липса на работа.
За Кастрева не се радвам, гледайки горното недуразумение.

# 115
Гласят я за поста на Такева, въпреки че се съмнявам тя да пусне кокала.

# 116
Кастрева за поста на Такева? Първата не се ли пенсионира? Тия двете трябва да ги пратят на заточение, заедно с последните няколко министри.

# 117
  • София
За съжаление "паралелно образование" - иначе нищо и половина.
То не че със здравните осигуровки не е същото - дори и максимум да ти удържат, после пак си плащаш.

# 118
Дааа..и ние бяхме с паралелно образование през цялата гимназия.

# 119
  • София
Здравейте!
Имам въпрос към майките на студенти в чужбина, а и не само.
След няколко дни дъщеря ми занимава за Мароко, за 4 месеца.
Приготвила съм сериозна аптечка, тя пие доста хранителни добавки , свързани с проблеми със стомаха. За 4 месеца като купихме , отделно парацетамол и и подобни, си станаха доста. Имах глупостта да ги извадя от оригиналните опаковки и да ги сложа в плик, за да заемат по малко място. Но позната ми каза, че не можело така, трябвало да са в оригинални опаковки.
Ако някой е запознат, моля да  пише!

Общи условия

Активация на акаунт