НАБОР 2004 - студенти - пета тема

• 24 563
  • 341
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Скиорче, пожелавам му го и аз от сърце.
Имахме приятел (много отдавна бе, изгубихме връзка било то и в един град, но ни е хубаво при случайни срещи), който когато бяхме студенти стана планински спасител, обожаваше работата светеха му очите когато говореше за това, но не знам колко продължи и не помня да е имало нещо сериозно.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 21:21 от Desem

# 331
Скиорче, това е една прекрасна и благородна професия и начин на живот.В Бистрица живяхме 7 години до къщата на шефа на планинските спасители на Витоша.Той беше много щастлив с избора си.Да не говорим, че имаше и огромно куче спасител-немска овчарка.Можеш само да си много горда с момчето си.Хубаво е, че мисли и за други варианти.Може да ги използва в някой момент.А някой професии са си призвание.Няма как да си спокойна, разбира се.., но за да го пожелае, значи сте формирали определени силни черти в характера му.Браво!

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 13:47 от Stanislavovamarina

# 332
Скиорче, двете ти деца носят в себе си нещо особено.Един такъв различен пламък и разбиране за живота.

# 333
  • София
Мерси, момичета! Марулетке, 🤗, всяко дете си грее с неговия пламък и има своите стремежи! Хубаво е, че са ни шарени децата и най-важното е, че сме възпитали свестни и добри хора! Радвам се от сърце на успехите всички наборчета. Възхищавам се на тези, които вече се борят с учението и живота сами и са далече от родителите! Нали си ги отглеждаме заедно от седмокласната, някои се знаят и от по-рано Simple Smile
Скрит текст:
Истината е, че има наследственост и приемственост при нас, нещата не са случайни. Той ще е най-младият сред софийските спасители. (Имаше кандидати на 35, на 40+) Пораснал е пред очите им, с техните истории и пример, в много отношения е и възпитаван от тези хора с огромни сърца. Натрупа и бая доброволчески опит. Чакаха го още с навършването на пълнолетието му да кандидатства, но майка му упорито дърпаше спирачката до този момент.(С ръце на кръста и “само през трупа ми”). Даже се е случвало да влизам в спорове с тях за приоритетите на един млад човек. Е, толкова удържах. Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 15:42 от Skiorche

# 334
Естествено!  Възхищавам се на всяко едно дете от групата тук, умни, смели, интелигентни, борбени и целеустремени. И на родителите се възхищавам.Знам, че зад такива добри деца стоят упорити майки, безсънни нощи, скъсани нерви, и огромен личен пример. Но сега ставаше дума за твоето дете и неговият пламък.
   Аз се радвам за всичките ни деца тук, вълнувам се и за братчетата и сестрипките, а вече и за внуците.

# 335
  • София
Ами на мен ми стана неудобно от толкова мили думи…Нооо, има за какво да му се “намила” и то е, че се фокусира в едно нещо и забравя, че наоколо животът си върви с всички останали задачи, задължения, битовизми, проблеми, соц. контакти. Рее си се някъде в разредения въздух;), а му е време да и да стъпи на земята. Затова дадох и пример с другите форумски деца. Защото са пораснали, че и помъдрели.🤗

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 18:31 от Skiorche

# 336
  • София
Скиорче, нали си върви правото,  върви спорта, чистият въздух, спасителството, какво по хубаво от тази комбинация, може и някое девойче да спаси по пистите Laughing
Иначе, знам точно юрист, мисля, че е прокурор , който е планински спасител, демек съчетава си професия и хоби.

# 337
  • София
Bora, върви си всичко така е! Ама си е дечко още. Освен да му пожелая да “спаси” някоя мацка с леко изкълчено краче 😂.  Ясно е, че в ЮФ няма да намери подходяща. Много му били сериозни, правели на се по-големи отколкото са. 😉
Кой е този “колега”? (Може и на ЛС) Най-вероятно го познаваме.
Радвам се за твоята щерка, че се заинати с химията и биологията. Моята за пореден път си даде време да мисли.😶 Ама
като знам с какво е заета мисълта й в момента, ще почакаме да вземе решение.

# 338
Айде пък и ти, неудобно ! Като са си за хвслене ще ги хвалим, като ни късат нервичките, ще се оплакваме!

# 339
  • тук-там
Скиорче, щерката между какво се колебае? Имат си нужда и от посока, и от подкрепа младежите. Добре правиш, че даваш и посока. На хобитата ще се кефят цял живот. Но трябва и професия.

# 340
  • София
Mtz, колебае се за биотехнологии, архитектура, бизнес и икономика (това в Инсбрук) и отделно АУБГ, ако реши да не заминава. В тази поредност.
А хобитата са си хобита, ясно е…ама при нас е лЬОбоФ:)).

# 341
  • тук-там
И във Виена да учи, пак ще се и близо пистите. Моята ходи на ски от Германия в Австрия. Светът е малък. Не подчинявайте избора на любовта, защото тя е изменчива Wink

Общи условия

Активация на акаунт