Защо Не емигрирахте?

• 38 943
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 405
Не ми се вярва да са очаквали африкано-азиатско нашествие, престъпност, безредици.

За мен не е проблем да съм обградена от африканци и азиатци, стига да са нормални хора. Какво повече има да се каже. Или нима сред тях всички са престъпници?
Не е проблем или така си мислиш?

Разбира се, че не всички са, но да речем голямата част са, както и обратно, голямата част от истинските европейци не са, това е разликата.

# 406
  • Мадрид / София
Аз пък това мислене не го разбирам. Значи, ти самият си имигрант и очакваш в чуждата държава да не те дискриминират / подценяват – обаче, на свой ред си склонен да постъпваш по същия кофти начин с други хора, пък били те "неевропейци". Ми, хич не ми е OK. Малко ми напомня на българите в САЩ, гласуващи за Тръмп.
Каквото посееш, това ще пожънеш. То, сигурно и англичаните така са си мислели за децата на твоя познат: "Класът на сина ми се напълни с пришълци от България и Румъния. Британчетата станаха малцинство."...

Явно още са далече от теб проблемите с незаконно пребиваващите емигранти от Африка (за тук са Мароканци и някои други страни от Африка) със силно мюсулманско възпитание, където жените са втора ръка и нямат думата, искащи да наложат в Европа този стандарт. Е, на мен това не ми е ОК. Идват от някъде си и налагат зорлем едно възпитание чуждо за нашите европейски нрави. В много градове вече не можеш спокойно да съжителстваш. А пък сама жена вечер да върви по улиците си е риск. Ми не ми е комфортно последните години да виждаш на тълпи забулени женуря облечени от глава до пети в градинките и магазините, а сутрин мъжете им в метрото също на групи. И политиците ги толерират вместо да вземат мерки и да ограничат нашествието.
Това ми е пред очите всеки ден, та го говоря от първо лице и не са общи приказки. Европа много скоро ще има страхотен проблем с мюсулманското нашествие. Ако се интегрираха щеше да е друго, ама не се интегрират и искат да си налагат своите начини на живот на останалите. Това е проблема.

# 407
Интересно:

"България е една от най-емигриралите нации в света, ако се гледа като процент от общото ѝ население. Само страни с тежки кризи (Албания, Молдова, Сирия, Хаити) имат подобен или по-висок дял.

България е сред ТОП 5 държави в света по % население в чужбина, особено за мирна страна и членка на ЕС.

Причините включват: ниска раждаемост, икономическа миграция, образователна миграция, демографска криза.

Процент на населението, живеещо в чужбина (по данни от ООН, Световната банка, IOM):
Държава   % от населението в чужбина   Забележка
България   ~30–44%   Много висок за ЕС, без военен конфликт
Румъния   ~20–25%   Най-близък аналог в ЕС
Полша   ~10–15%   По-ниска емиграция, особено след 2015
Албания   ~40%   Най-високата в Европа
Молдова   ~35–40%   Сравнимо с България
Сърбия   ~20–25%   Също висок процент
Украйна   ~15–20% (преди 2022), >25% (след)   Значителен ръст след войната
Мексико   ~12%   Голям брой в САЩ, но по-нисък %"

Знам че е трудно, но един източник на информацията ще е от изключителна полза за аргументите ти.

# 408
За мен не е проблем да съм обградена от африканци и азиатци, стига да са нормални хора. Какво повече има да се каже. Или нима сред тях всички са престъпници?
И двете ми деца са ми споделяли - изненадан съм че хората (в България) са расисти. Българи са и двамата, с паспорти. Двамата толкова са ден и нощ, толкова са различни че не си знаят нито проблемите нито радостите. Идвали са по веднъж само за по няколко месеца. В много теми съм се въздържал да го кажа. Това сме си, ние дори не го усещаме.

# 409
Ооо, нямам нищо против хора с различен цвят, произход, вяра. За мен е важно да работят (както и аз) и да допринасят (както и аз).
Не мога, обаче, да съм равнодушна и положително настроена към хора, които само смучат помощи, мрънкат и имат претенции, докато безделничат и се множат!

# 410
  • София
Как точно си заявява претенциите да я обслужваш една забулена жена в парка?
Напомням, че дори и християнските държави имат различни виждания, а не знам българите да емигрират само в православни.

# 411
Каква е връзката между забулените жени и интеграцията? Нима някой трябва да се откаже от вярата си, за да се интегрира? ...
И при християните има доста истински вярващи, но не се разхождат в послушнически одежди. Никой на никого не оспорва вярата, но ако живеем в толкова мулти култи свят то хората ще са все различни и ако всеки се захване да демонстрира различията си ще бъде много главоболно и натрапчиво и няма да има никаква хармония. Също както никой не се движи навсякъде в народни носии на страната от която идва.
А ние бяхме онзи ден на басеин в който хората си плуваха , имаше и двойки стоя и си говорят  ... имаше и една двойка мъже - ами то беше неприятни демонстрации - натискаха се , галиха се, прегртщаха се , целуваха се , почти през цялото време бяха залепени един върху друг и беше много натрапчиво да им гледаме интимните отношения. Никой нищо не им каза, но не видях ни една друга двойка да се награби на ръба на басеина , да си пуска езици, за се гуши, натиска и пр. или да плуват залепени и прегърнати и уста в уста.
Има си лично пространство, хората си имат жилища за тези работи и си имат спални.

# 412
  • София
За да си послушник се изисква не само да си вярващ.
Демонстрацията на интимност винаги дразни, защото е нещо интимно, но дали ще сложиш кърпа или къса пола е въпрос на избор, а не е демонстрация.
Не бива да се бъркат понятията.
Не ми се е случвало досега някоя забрадена жена да ме убеждава да се забрадя, но пък и в темата е видно на колко много незабрадени жени им пречат забрадените.

# 413
Аз не наричам забрадката демонстрация, но пък цялостно опаковане в черно ... от до ... на улица в стана като Германия, където кой ли ти обръща внимание на улицата само заради факта че си жена . Ами ако се натъкмиш така и то посред лято всеки само теб гледа. Отличаваш се от всички. За мен това вече е демонстрация.
Айде дали ще сложиш кърпа, кепи, сламена шапка или каквото там си си решил на главата ... дали ще сложиш дълга или къса пола, дълги или къси ръкави ... пак можеш да си спазваш нормите на приличие и без да демонстрираш от какво бягаш и да ти се чудят хората за какво бягаш. След като са ти дали всички възможности да го избегнеш, но явно нещеш.

# 414
  • София
За теб е демонстрация, за тях е убеждение.
Предполагам, че не са искали от теб да се покриваш.
Свободата на всеки приключва там, където навлиза в чуждата свобода, но това как е облечен един човек си е негов проблем.

# 415
Извинявайте, но защитниците на неевропейците, нима сте съгласни някои да ползват всички права срещу малко или никакви задължения? Че същото е в България със сиганите. Масово ползват социални придобивки, парите им са повечето от проституция и хазарт, сметки не искат да плащат, строят незаконно и а някой е дръзнал да промени статуквото им, веднага бива обвиняван в расизъм.

# 416
Fever Ray Ако отида в тяхната държава ще поискат.
Обаче аз не искам да се разпокриват. Нали говорим за демонстрации. Твърдя че това е демонстрация и че за всеки има начини в една свободна и разнообразна държава . Не е нужно от демонстрации . Има много начини да се облече човек конформ , да комбинира различни дрехи и дължини и без да демонстрира в невъзможна носия .
𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇 пари идват много от гастарбайтерство с черноработничество и с точене на социал.

# 417
  • София
Важното е да не се бъркат нещата, защото не всички неевропейци са на помощи, нито всички европейци са съвестни и спазващи закона данъкоплатци.
Аз самата съм казвала, че съм "расист" (не мога да открия точната дума), но не деля хората по цвят, религия, раса и т.н., а по това какви хора са (персонално).
Не може да се слагат всички под общ знаменател.
Немалко българи също са в чужбина на социал. Други мият тоалетните на богатите, но има и такива, които са на отговорни и изискващи високо образование и значими умения професии. Аналогично е и за неевропейците.
Лично познавам хора от арабските страни, които живеят на помощи, но и такива, които заемат високи мениджърски позиции в големи корпорации и умело управляват екипи от цял свят. Дайте сега и едните, и другите да ги броим за маргинали.

Бела, само дето те са отишли в друга държава и там не искат друго, освен да имат лична свобода (много точно затова напускат собствените си държави). Ти имаш избор дали да отидеш в тяхната. Зависи и от държавата, защото съм живяла в арабски държави и сега ходя, но не са искали от мен да се покривам извън религиозни места. Има разлика между носия и религиозен символ.

# 418
Fever Ray ъъъъъ .... тук вече изопачи всички предни изказвания и повеждаш нова тема за която никой не е спорил . Т.е. слагаш думи и смисъл в контекства на изказванията на други и ги представяш като чужди твърдения. Много кофти начин на дискутиране и неприятен. Аз няма да участвам след като постъпваш така.
Говорихме за демонстрации.

# 419
  • София
Нищо не изопачавам. Предните изказвания изкарват всички неевропейци боклуци, а ти твърдиш, че забулените жени целят демонстрация. Незабулените по тази логика целят същото.
Всякакви обобщения са неприятни, а не разделянето на фактите.
Защото иначе всички скачат, когато са в кюпа с "чуждите", но се успокояват, че това поне на първо четене не личи, защото са бели и с къси гащи.
За демонстрациите е аналогично. Поведението е нещо, което дразни, но облеклото само по себе си не.
Ето, в една друга тема коментирахме модерните сега локали. Преди имаше пънкари, метали, гъзари и т.н. Докато "демонстрацията" им опира до външен вид, всичко е въпрос на избор. Когато навлязат в нечие лично пространство с цел да променят другите в посока към себе си, вече е демонстрация. Интимните отношения се предполага, че не са с цел да променят другите в посока себе си, а да скандализират. Това вече опира до възпитание, стига да не ходят да налитат на нежелаещи по улиците да се включат в практиките им.

Общи условия

Активация на акаунт