Защо Не емигрирахте?

• 38 956
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 420
Нищо не изопачавам. Предните изказвания изкарват всички неевропейци боклуци, а ти твърдиш, че забулените жени целят демонстрация. Незабулените по тази логика целят същото.
Всякакви обобщения са неприятни, а не разделянето на фактите.
Защото иначе всички скачат, когато са в кюпа с "чуждите", но се успокояват, че това поне на първо четене не личи, защото са бели и с къси гащи.
За демонстрациите е аналогично. Поведението е нещо, което дразни, но облеклото само по себе си не.
Ето, в една друга тема коментирахме модерните сега локали. Преди имаше пънкари, метали, гъзари и т.н. Докато "демонстрацията" им опира до външен вид, всичко е въпрос на избор. Когато навлязат в нечие лично пространство с цел да променят другите в посока към себе си, вече е демонстрация. Интимните отношения се предполага, че не са с цел да променят другите в посока себе си, а да скандализират. Това вече опира до възпитание, стига да не ходят да налитат на нежелаещи по улиците да се включат в практиките им.
Никой в предни мнения не е твърдял нищо от написаното тук.

# 421
  • София
Възможно е някои мнения да са изтрити.

# 422
не са.

# 423
  • София
ОК, значи още са там коментарите как с белите деца на някои потребители учат цветнокожи и подобни.
Както и да е.
Хванах се с това, че смяташ забулването за демонстрация, а наистина съм чувала от мюсюлманки как смятат незабулените за демонстриращи. Нищо повече. Няма да бягаме от темата.

За да се върнем на нея, моето мнение е, че поне в рамките на ЕС вече няма такова нещо като емиграция. Просто човек има възможност да избере къде да живее и как.

# 424
... Хванах се с това, че смяташ забулването за демонстрация, а наистина съм чувала от мюсюлманки как смятат незабулените за демонстриращи. Нищо повече. Няма да бягаме от темата. ...
В моето изказване параметъ беше локацията и правото на избор.
Подобни коментари за деца не съм писала  и не съм чела.

...  За да се върнем на нея, моето мнение е, че поне в рамките на ЕС вече няма такова нещо като емиграция. Просто човек има възможност да избере къде да живее и как. 
За вътрешна ЕС миграция ли пишем ?

Продължаваш да изояачаваш и не е правилно. Сори.

# 425
Важното е да не се бъркат нещата,
...
Аз самата съм казвала, че съм "расист" (не мога да открия точната дума), но не деля хората по цвят, религия, раса и т.н., а по това какви хора са (персонално).
...
Други мият тоалетните на богатите, но има и такива, които са на отговорни и изискващи високо образование и значими умения професии.
Не  знам какъв расист си, но бъркаш сериозно с противопоставянето на вида труд. Срамен такъв няма, срамно е да лежиш на помощи, което е валидно за много  голям % от нашите мургави сънародници. И да, мога да обобщавам, понеже ми е пред очите, живея го. Точно както го живеят хората в чужбина с тамошните "пришълци"

# 426
  • София
Пропусна за социала. Не визирах вида труд, а наличието на разнообразието.
Всеки труд е за уважение и всеки, който полага усилия да се развива и да надгражда, заслужава уважение.
Тези, чиято цел на живота е да получават наготово, сами маргинализирайки се, са тези, които заслужават презрение.
За мургавите ни сънародници важи същото. Не всички от тях чакат наготово. От тях също има работещи и постигащи целите си.
И бели има всякакви, и черни, и жълти, всякакви.

# 427
  • някъде под слънцето...
"Мургавите сънародници" и тук живят на социални помощи, в общински или "завладени"(самонастаняват се) жилища.Отпискат  им "минимелен доход за живеене", разликата с българския им еквивалент,  че гордо се наричат цигани(а не роми), не говорят "ромски"  език,  не раждат на 14.
Слушат фламенко и се считат за висша раса.Имат си  думи за не циганин,  половин  и четвърт циганин(при евентуален смесен брак(съжителство, защото не подписват , за да могат да имат статут на самотни майки), Не гледат с добро око на смесени(с не цигани) двойки.
Голяма част от хората дошли от северна Африка , а и не само, разчитат на помощи.Жените от първо поколене , радко се интехрират.Не говоря за облекло.Случва се да имат тукашен оаспорт, но да не знаят езика и се налага децата им да превеждат.
Второ поколение  се интегрират по лесно.Напоследък въждам  доста касиерки , в големи вериги, които си работят със забрадки.
Разбира се има  и интегрерирани дами на високи позиции , но са по скоро изключение.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 00:56 от sl

# 428
Пропусна за социала. Не визирах вида труд, а наличието на разнообразието.
Всеки труд е за уважение и всеки, който полага усилия да се развива и да надгражда, заслужава уважение.
Тези, чиято цел на живота е да получават наготово, сами маргинализирайки се, са тези, които заслужават презрение.
За мургавите ни сънародници важи същото. Не всички от тях чакат наготово. От тях също има работещи и постигащи целите си.
Големи заключения, големи епитети, лепите ги от воле - отдава ви се. И не само на вас...
Обаче как да ви се обясни, че някои хора такова разнообразие просто не ги кефи? Не ги кефи да се чувстват малцинство, да са обградени от такива? Отиват в чужбина да работят, да си изкарат прехраната, правено е и преди векове - казвали са му "гурбет". За това има и известна песен - Облаче ле бяло. В един момент виждат, че не са ценени, че средата не е тази, която им допада, просто не им е там мястото. И се връщат в България.
Това е темата. А не някакви патетични лозунги, някакво либерастко нравоучение и подобни нонсенси, които виждате очеизвадно докъде доведоха най-голямата европейска икономика - Германия.
Българите, видиш ли, били расисти... Само дето от всички морета сме си запазили само Черно-то... това в кръга на шегата. Ние сме консервативни, това е определението. И не ни зашивайте както ви иде одръки!
Придържайте се към темата, ако има какво да напишете разбира се. Иначе по-добре си отворете друга тема, там лелейте на воля подобни речетативи.

# 429
  • София
Нищо общо с написаното от мен. Явно е проблем, когато някой не пее в хора.
Само дето и отиващите на гурбет някъде не са от мнозинството там, колкото и да им се иска.
Гурбет и емиграция са диаметрално противоположни в същността си.
Конкретиката в темата се изчерпа отдавна. Не виждам нови желаещи да пишат конкретно. Всяка тема в един момент поема и към други, свързани с нея.

# 430
Да уточня- поне в България, самотна майка не означава тази, която няма брак, а такава на която детето не е припознато от бащата.

# 431
Нищо общо с написаното от мен. Явно е проблем, когато някой не пее в хора.
Само дето и отиващите на гурбет някъде не са от мнозинството там, колкото и да им се иска.
Гурбет и емиграция са диаметрално противоположни в същността си.
Конкретиката в темата се изчерпа отдавна. Не виждам нови желаещи да пишат конкретно. Всяка тема в един момент поема и към други, свързани с нея.
Говорим за европейци и неевропейци, не конкретно за българи, румънци, белгийци и прочие. Аз така го писах, вие как сте го прочели? Не е ли нормално в Европа европейците да са болшинство? В огромната си част нашите имигранти са гурбетчии. Отделно откога сме в ЕС, в този смисъл всички държави от ЕС са едно. Явно не схващате основни неща. И да, може би се изчерпа темата, правите опити да я забиете и отклоните в друго русло...

# 432
  • София
Нищо не се опитвам, но никъде в официалната статистика не откривам държава в Европа, където неевропейците да са повече от европейците.
Всъщност точно подобни изказвания изместват темата.
Гурбетчията отива за кратко и целево с идеята да спечели пари и да се върне у дома. Гурбетчията не заминава с цел миграция. Темата е за емиграцията.

# 433
Фийвър, другите да не обобщават, а ти не на кг, а на тон.
Какво ни грее, ако има едни 10-15% мургави сънародници, които работят като нас, внасят осигуровки и данъци, не точат системата. Средата се определя от мнозинството, не от изключенията.

# 434
Fever Ray Въпроса на темата е защо не емигрирахте. А не морална лекция колко са лоши неемигриралите с мигрантите и какви са расисти неемигриралите.
В случая ако искаш да си по темата можеш да напишеш защо не си емигрирала , въпреки че не си расист (ти ги свързваш в тази пропорция) . Доколкото те разбирам това ти е болката. Ами разкажи .

Общи условия

Активация на акаунт