Защо Не емигрирахте?

• 38 776
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 225
Marc Vidal от името на правителството ли говори, от името на ЕЦБ?
Щото ако не е официално становище, е само прогноза, нагласа, платен коментар или стреляне в тъмното.
Марк Видал е икономист и един от малкото поканени да присъстват в Давос и то няколко пъти. В Давос се решава бъдещето на Европейските държави. Там се взимат важни решения какви насоки да се вземат и после всяко едно правителство на дадена страна го въвежда в даден момент.
Ако въведат електронното евро от тази година планът е до 2030г да изчезне плащането в кеш, както и ограничаване на личната финансова свобода.
Такъв е плана, но дали ще стане ще видим.
Все ще има начин да се заобиколи, а и българите сме изобретателни.
Е, те , тогава ще се приберат много в България / ако ме стегне и мен мноого, може и аз да съм от тях / Laughing

# 226
Аман от конспирации. Само като видя авторитетен източник и клип с кликбейт външен вид и ми е ясно да прескачам. Решавала се съдбата на европейските държави в Давос, няма кеш в Испания от октомври - глупости на търкалета.

# 227
При мен въпросът би звучал като “защо се върнах?”. И отговорът е от глупост. Че върнах и цялото семейство.
Сега си давам сметка, че розовите балони, как нещата са се оправили в България са само розови балони.
Само чакам момента, в който детето да каже, че се прибира към САЩ за да стегнем и ние багажа.
Когато тръгвах от България зарязах и бизнес и жилища, в Канада започнах от нулата, в САЩ също ( много по-лесно е с канадски опит). Само дето аз исках да се връщаме ( накрая и аз самата не знаех защо).  Оженим би ми дойде много стреса- мащабните проекти за които отговарях, това, че трябваше да се възстановим от урагана Харви, а може би и остаряхме, а и бях решила, че се пенсионирам на 50 и започвам да се наслаждавам на живота. Бяхме лишили да се пенсионираме в Австрия, но това, че трябва да уча нов език, нови нрави и друга образователна система, ни върна в България
Но определено, не ми харесва живота в България

П.п. Сега видях коментарите за храната в Щатите. Моля ви се, единствено пържолите  им са добри и бургерите и това е.
Реално истината е съвсем друга. Има всякакви храни и хубави и не толкова. Както и плодове и зеленчуци непознати в България. За кътовете месо, риба и морски храни няма да отварям дума

# 228
  • Mediterraneo
Тит, попадам на твои мнения относно връщането ви. Чест ти прави това, което пишеш! В същото време много съжалявам, че не се чувствате добре тук. Калин иска да се връща в Щатите ли? Или ти мислиш, че ще поиска?

# 229
Калин възприема България, като място за ваканции. Ако го питам него тръгва си веднага за Хюстън.  Откак сме тук не е спирал да пита “Защо все пак дойдохме тук?”. Да не споменавам колко место ми казва “мислиш като българка”

# 230
Калин възприема България, като място за ваканции. Ако го питам него тръгва си веднага за Хюстън.  Откак сме тук не е спирал да пита “Защо все пак дойдохме тук?”.
Калин детето ли е?
А моите, си мислят, че живот през ваканцията = живот по принцип в Бг Imp Imp

# 231
  • По света и у нас
Като не са ти в ДНК-то дргон фрутчетата и авокадото, ще престанеш да ги ядеш като видиш, че ти правят яките газове … за надутите със стероиди скариди за които се чудиш сурови ли ти ги сервират с доматен сос или сварени ?!? или мазните скалопи също нямам зор. Най добрата кухня в Америка е френската. Всичко останало е панирано пилешко филенце полуфабрикат сервирано в ресторант, много мазен зле сготвен ориз (безвкусен) и печените зеленчуци стават.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 17:19 от PriMadonna

# 232
Тит, може ли да попитам защо бяхте решили точно в Австрия да се пенсионирате? Какви предимства има пенсионирането там?

# 233
Много разводнихме темата, но никак не ти вярвам.
В активна възраст, без онлайн плащания, без пътувания, без никакви абонаменти и дигитални услуги Thinking
Защо да си измислям?! Разбирам недоумението ти, то и аз бях изненадана като разбрах, но в България все още е възможен 100% кеш живот.

За Америка не зная, но преди десетина години в Англия останах много разочарована от масово предлаганата храна. Две години по-късно се върнах и живях при едно семейство, в което домакинята добре се справяше кулинарно, та по-лесно преживях Simple Smile

# 234
Моя позната българка от двадесет години живее в Канада във Ванкувър. Наскоро с мъжа и за пръв път посетили Квебек и тя останала очарована и пленена от френския начин на живот там Аз и казах:"Да,ама живееш във Ванкувър. Посетила си Квебек като турист,но ако трябваше да живееш там,нямаше така да мислиш."

# 235
То нашето е много субективно. Аз харесвам немскоговорящите принципно, правилата. Уважаването на личното пространство. Според ММ има ски наблизо, тенисът е развит. Имаше добри международни училища, за детето. Цените на имотите бяха нормални. Имаше възможност, ако решим да работим, да започнем като консултанти. Зимата Виена много ми прилича на Варна - като климат. Ей такива малки неща.

# 236
  • Down south
Помня с какъв ентусиазъм се подготвяше. Наистина съжалявам, че нещата стоят по този начин. Според мен е важно, че имате опции, въпреки че едно местене е свързано с не малко стрес.

Съгласна съм, че децата свързват България основно с ваканция, близки и пр. и дори и порасналите нямат добра идея, каква е реалната ситуация. За малките и дума няма да отварям.

По повод горното мнение, относно лошата храна и дебелите и мазни, каквото там се изброи. Когато някой се храни на мазни места, логично е да има и съответните впечатления.

# 237
Ясно ми е че съм се разболяла от “ симптома на емигранта”  - нито тук ще ми харесва, нито там. И на двете места мога да открия ред кусури, със сигурност. А като си видял добрите и лошите неща и от двете страни, продължаваш да търсиш перфектното за теб място

# 238
Ясно ми е че съм се разболяла от “ симптома на емигранта”  - нито тук ще ми харесва, нито там. И на двете места мога да открия ред кусури, със сигурност. А като си видял добрите и лошите неща и от двете страни, продължаваш да търсиш перфектното за теб място

Това и аз го знам. Дъщеря ми беше така първите години. Но май намери душевен покой и вече новото място и стана дом, а тук идва на гости. Ама то и тамошните нрави май повече и пасват от нашенските, вероятно затова.

# 239
  • По света и у нас
Ми не - мазните места са нормата тук просто.

Общи условия

Активация на акаунт