Всичко за дамските чанти – 5

• 35 102
  • 420
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Бедните сме така със скъпите чанти. Нормално е - като знаеш колко си мечтала за нея и си спестявала/лишавала, няма как да не ти пука. Виж, ако имаш много възможности, нещата стоят другояче Simple Smile
Аз имам няколко оригинални и ги нося обикновено на някакъв повод или събитие. Ежедневно не искам, защото аз я пазя, но другите - не. А и все да я мисля, нямам нерви…
Нося по-бюджетни от нисък и среден клас, но хвалените Polene и Сие не бих си взела. Твърде скъпи са за това, което са, а и си личи, че са high end wanna be. Същото като с Furla и Zarena примерно. Знам, че тук има фенки на марките,  но аз не бих си взела българския dupe. От километри личи какво копира, а цената не кореспондира с качеството. Така мисля аз Simple Smile
На Furla отдавна разказаха играта и дори не ги поглеждам вече. Дъщеря ми искаше една миналата година - страхотна мини лачена чантичка, наистина бижу! Съсипа се за отрицателно време. Имам обаче няколко от старите модели на марката и вероятно ще ме надживеят!
Та така Simple Smile

# 136
Според мен не говорим за хай енд или някакъв енд, а размисли и страсти на тема копия- има на всичко. Буквално.
А за Polene не съм съгласна, качествени са, кожата им е разкошна, направията- доста добра. И не копират други марки, напротив- в последните години излизат с неща, които задават тона, а не обратното.

# 137
  • София
Аз лично бих додала и бих си взела по-висок клас. За ежедневна ми идва скъпа и не бих инвестирала. Но това е мое мнение, не искам да засягам никого Simple Smile

# 138
Миналата година в Пловдив, точно това забелязах в Капана - масово реплики на Dior, Balenciaga, Gucci. Кога започна тази мода?Дори и да оставя етичните и други съображения защо не е ок да се купуват реплики, не разбирам какъв е смисълът на това, едва ли има някой, който ще се впечатли, точно обратното. Но ги разбирам младите момичета, социалните медии ги заливат и създават впечатление, че всеки е потънал в лукс, нищо че, както някой вече написа, и на много от инфлуенсърите чантите са фалшиви. Тук е пък другата крайност - не са турски реплики по 100-200 лв, а базови модели LV, YSL, Gucci купени с кредитна карта с бруталните лихви или луксозни чанти под наем за $500-2000 на месец. Даже има опции rent to buy. Та и аз се присъединявам към групата на по-добре чанта, която ми е в бюджета, отколкото реплика или още по-зле на изплащане с лихва Simple Smile

# 139
  • София
Да се похваля поръчах намерих си това  Coccinelle във Vestiaire, нова, и днес пристигна. Много ми е удобна и съм доволна.
 Но да се оплача от Wardow, върнах им една чанта, наистина с минимална забележка за поправка, но все пак ме дразнеше това много. Мотаха ме два месеца и ми я върнаха уж оправена, като само бяха сложили леко лепило. Полудях и пуснах оплакване, уж направили запитване до repair shop-a и сега чакам една седмица вече, да разбера какво ще ми кажат.

# 140
Polene имат иновативни модели, Mokki ми е в уиш листа, новата им също, но то и Стратбъри и ДеМелиер имат модели които са ми в уиш листа и става сложно 😃
На човек не му трябват много чанти.

Честита чанта Алекса!

Инстаграм създава грешни представи, малко като с вица за ада и туристите

# 141
Хваля се и аз с днешната покупка, която ми е последна за годината. Сега вече ще пресея какво остава и какво продавам, но east west ми остават фаворити, просто този модел много ми харесва.

# 142
Честита!
Красива е.

Сега пак се сетих за The New York Shoulder на DeMellier Grinning

# 143
NiaV Наистина красива, със здраве да я носиш! Цветът Gold ли е? Как хубаво се съчетава с бледо синьото. Много харесвам east west, а този вариант ми допада повече от стандартния и изглежда удобен за носене. Някой ден, ако имаш желание, може да ни покажеш финалната колекция 🙂

# 144
Жестока е тази чанта, браво!:heartpulse:
Разкажи как я купи, всичко.

# 145
С удоволствие ще снимам колекцията този уикенд преди да реша какво остава. Тъкмо още един/няколко погледа няма да са излишни.
Денс, нямаше драма с нея. Преди няколко дни мениджърът на магазина ми писа (още нямам S.A., няма и да имам нов май), че има нещо за мен, нещо, което много желая. Пита ме кога ще отида и се разбрахме за вчера. Каза, че ги е получила и като е видяла light версията на по-големия шолдър, се е сетила за мен и писа. Предложи ми и по-голяма в тъмно синьо, но избрах тази. Нямаше драма и финтове, двете знаехме за какво съм там. Даже и с деца ходих.
Допълвам- цветът е Голд, но кожата е evercolor, затова е по-различен от ‘нормалното’ Того на Бъркин.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 14:26 от NiaV

# 146
О, Ния!
Честито!
Да си я носиш дълги години!
Аз също предпочитам широки, откоркото дълги чанти. Как го написах само... Simple Smile
Не робувам на марки аз и си избирам чанти, които ми харесват. Етси ми е любимият сайт за покупки на чанти.
А и може да се уговориш с човека, ако е производител да направи промени, или пък идея за чанта каквато искаш.

# 147
  • Бургас
Влизам да се похваля, че вече имам Picotin 22. Купиха ми я днес, обаче ще е при мен след около 2 седмици, тоест не мога да я покажа тук.
Приятелката ми вчера е влязла в магазина в Aix-en-Provence. Каза, че е нямало никой вътре и са били много любезни. Сами й предложили да й направят акаунт. Обяснили й, че в момента нямат никаква наличност, но правили зареждане 2 пъти седмично и да мине днес по обед да провери. И ми звъни преди малко да решавам бързо, защото й предложили само вариант за черен цвят, кожата Taurillon Clémence обаче с Gold Hardware. А аз държах на Паладиума най-вече. Казах й: не, няма да правя компромис. Обаче след малко съжалих и я помолих да се върне. 26 изобщо не били получавали последните месеци. Явно големия размер най-трудно се намира.
След много крива седмица се възнаградих сама. Не че ми минава заради проблемите, но поне ще си мисля за чантичката ми и ще прогонвам лошите спомени от работата...

# 148
LaDiDa Еха, честито и ще чакаме да я покажеш! Цветът с gold hardware си е класика, голям късмет, че са предложили без да купува нищо друго. С удоволствие бих отишла в Aix-en-Provence отново, но преди това остава да съм подготвена с бюджета, щом така ги раздават тези Picotin-и Simple Smile

# 149
Влизам да се похваля, че вече имам Picotin 22. Купиха ми я днес, обаче ще е при мен след около 2 седмици, тоест не мога да я покажа тук.
Приятелката ми вчера е влязла в магазина в Aix-en-Provence. Каза, че е нямало никой вътре и са били много любезни. Сами й предложили да й направят акаунт. Обяснили й, че в момента нямат никаква наличност, но правили зареждане 2 пъти седмично и да мине днес по обед да провери. И ми звъни преди малко да решавам бързо, защото й предложили само вариант за черен цвят, кожата Taurillon Clémence обаче с Gold Hardware. А аз държах на Паладиума най-вече. Казах й: не, няма да правя компромис. Обаче след малко съжалих и я помолих да се върне. 26 изобщо не били получавали последните месеци. Явно големия размер най-трудно се намира.
След много крива седмица се възнаградих сама. Не че ми минава заради проблемите, но поне ще си мисля за чантичката ми и ще прогонвам лошите спомени от работата...
Честито! Носете си я с усмивка! Аз пък точно златния хардуер харесвам, като цяло май това ми е фаворита и като размер, и като цвят, и като хардуер😍.

Общи условия

Активация на акаунт