Всичко за дамските чанти – 5

• 35 699
  • 424
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да се включа по темата с репликите - предпочитам да нося по-бюджетна чанта, отколкото реплика. Влюбена съм в един модел на Louis Vuitton, модел Babylone, продават се доста такива, в състояние със забележки / и няма как за такава чанта/, но всеки път като ги гледам си казвам, че хич няма да ми е комфортно да нося чанта, която е на толкова години и все ще се оглеждам в забележките й. Затова на по-бюджетни, но нови чанти.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 09:14 от aleksa_sm

# 121
  • София
И аз съм на това мнение. По-добре нова чанта, която ми е по джоба, отколкото някоя реликва, пък било то оригинал. За реплика пък абсурд да си взема! Имам оригинални, които не нося, защото е пълно с техни реплики и ми е гадно някак Sad Ще си ги поднося като им поотмине модата - те са си, както се казва, вечни модели.
Реплики има вече на всичко. Няма да забравя като влязох в провинцията в магазин тип за 1 лв, че ми трябваше спешно торбичка за подарък. На какви безумия се натъкнах, чак не можах да повярвам. Имаше китайска реплика на спирала на Мейбълин, която струва 10 лв 😆

# 122
Аз много обичам винтидж и наскоро се сдобих с черно Кели в бокс кожа, на доста години и според мен е ужасно красиво. Шанел също ми допадат само бабички, нищо ново. Изобщо не мога да сравня нова чанта с това да нося менте.

# 123
  • София
На мен Chanel ми е мечтата, но си я искам новичка Simple Smile Бабичките не са за мен, просто винтидж не се вписва в стила ми. Иначе ми допадат на други хора. Достатъчно качествена е и при добро отношение към нея и съответната поддръжка би могла доста време да преживее Simple Smile
Edit: Сега се сетих, че имам една бабушка в гардероба, която обожавам. Голяма Givenchy модел Nightingale - лимитка с ротвайлера. Обичам тази чанта и имам чувството, че колкото повече остарява, толкова по-прекрасна става. Подсетихте ме за нея, още днес ще я извадя Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 14:22 от ShokolaDkaa

# 124
  • София
Работя на място, на което виждам всичко. Има жени, облечени скъпо, върху които си личи, че всичко е оргинал. Те носят дрехите си някак лежерно и естествено. Има такива, които са облечени скъпо, чието поведение крещи "вижте ме", логата са големи и обърнати навън. Има жени, на които им личи, че са с менте чанти. Тяхното поведение е като на втория вид. За втория и третия тип е някак очевадно, че го правят, за да ги видят, да се покажат. И има един четвърти тип, който ми е по-трудно да преценя и в който влизам аз - облечени от Зара,  МД, кецояе Адидас.... и чанта висок или среден клас. Но и тук сякаш ги разделям на две - тези, които купуват чантата за собствено удоволствие и тези, на които им е важно да ги видят. Като и последните ги деля на две - оригинална чанта и реплики.
Лично на мен репликите не ми пречат, защото като купя нещо, го правя за себе си и не плащам данък обществено мнение. Нека си ги носят хората. Аз не купувам. Не е редно.

# 125
Има една (казват някои специалисти, достоверна) теория, че зад масовото производство на ментета, стоят самите истински големи брандове. Защото отдавна са разбрали, че този пазар е много по-голям. Знаят се и фабриките в Китай, видя се и при скандала с Диор колко реално струва изработката на една такава чанта и колко ни карат да плащаме за маркетинг.....

# 126
Givenchy nightingale е класа, кожата е масло и наистина става по-красива с носене и време, страхотна!
Етомира, правя си според мен. Не знам как бих погледнала на себе си от страни, не ми е чуждо да обуя Биркенщоци и да ходя с прическа на заета майка (цвръкно̀, о как те обичам), плюс дънки и някаква оувърсайз тениска. Никога не съм се замисляла, че вероятно чантата ми изглежда яко фейк.
Аз не мисля, че ментетата и оригиналите излизат от същите места. Естествено, че цената за продукция на чанта не се доближава до тази, на което която купуваме ние, но това се отнася за почти всичко от не първа необходимост- парфюми, дрехи, обувки, техника и тн.

# 127
  • София
Ния, не си се замисляла, защото не ти пука. Аз имам само една скъпа чанта и нямам никакви скрупули да си я нося. Дори и в метрото. Сигурна съм, че много хора я мислят за фейк.
Аз наблюдавам от скоро. И вече започвам са разпознавам реплики. След няколко месеца ще съм мастър.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 15:54 от etomira

# 128
Аз нямам от най-скъпите, но от по-скъпите съм си купувала и като излезна някъде с таква чанта само мисля как да не я надраскам, да не я ожуля или залея с кафе, например. А предпочитам чантата да ми служи, да ми е спокойно. Направо не си представям да се мотая някъде в голям град с чанта за 10К. Даже си спомням едно видео на Али Андреа в Париж с една такава чанта и сама си каза, че й е притеснено дори докато снима видеото да ни й я грабнат от ръцете. И за бижута се чувствам по същия начин.
А иначе и аз се забавлявам да разпознавам ментета, но забавата е по-голяма, ако се наблюдават азиатки в най-популярните туристически места из Европа. Доста е трудно, техните фейкове са добри.

# 129
Сори, нот сори, но на азиатки някак всякакви откачени комбинации стоят по-стилно от на европейци. Нямам идея защо го възприемам така, но включително безумни брандирани с еййй такова лого чанти, не ме дразнят при тях.
Не робувам на вещите си, чантите са за да се носят. Нямам скрупули да нося чанта на всякаква цена. Много ясно, че не нося тези, които ще продавам или съм купила с цел инвестиция. И онази гадната ми агнешка ЛВ, която се лющи и не мога да продам дори на огромна загуба вече месеци.

# 130
Не купувам реплики, не свалям музика, филми, книги и т.н.

Спирам до средния клас чанти, има чудесни предложения при Стратбъри, Полене, Елеме, ДеМелиер, Лансел и т.н.

# 131
Е, това с липсата на лого е от няколко години само. Ще се превърти и тази мода, ще се върнат големи лога и пищни тоалети. Даже леко започва вече.
Най-много азиатки съм виждала с лейди Диор, малки и цветни, или пък аз точно тези съм забелязвала Laughing

# 132
Среден клас за 500 евра?! 😃
Значи аз съм клас простолюдие 😃😃😃😃 Хаха, шегувам се Simple Smile

# 133
Ей, Лаленце 😘
аз съм на сто години, работя от тринайсетгодишна, все за една Polene съм изкарала 😃

Приятелка ме запали по чантите, дойде с една Прада в зашеметяващ цвят, не знам ще ми повярвяте ли, но като я хванах да я разгледам и аха да я погаля.

# 134
  • София
Среден клас за 500 евра?! 😃
Значи аз съм клас простолюдие 😃😃😃😃 Хаха, шегувам се Simple Smile

Две сме. На мен средният клас са ми скъпички и после гладувам. Но все пак си спомням времето когато Furla ми беше недостъпна и оценявам всичко, което имам. Включително и тези за по 20 евро от втората употреба.

Общи условия

Активация на акаунт