Кралски работи и клюки - юли 2025

• 91 027
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Някъде там
От 2023-та  е тази снимка. Да и на мен много ми хареса тази фотосесия и рокличките им. На Летисия  много й отива с къса коса и светла не й е лошо.

Фелипе Heart

Клипче с неподправената реакция на Фредерик,  когато осъзнава кого вижда.
Много мил момент.
Малък град е Гростен, 4300 души само е населението, а толкова  много хора и толкова искрени усмивки прегръдки и хубави емоции имаше и тази година.
https://www.instagram.com/reel/DMp6IyqoXY2/
А тези много ме забавляваха, как чак от капандурите се бяха подали да снимат.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 23:30 от daviz

# 1 261
https://x.com/donaldson_05/status/1949862980234956889?t=V5k8DFnk … lk9HAA1oq9Rg&s=19

Колко грозно завърта гръб към мъжа си. Виждала съм я и друг път да го прави и също да застава така към хора, които са с лице към нея. Не знам, не я харесвам тази жена, въпреки че има по-мило излъчване от Летисия например. Но цялото испанско семейство ми харесва, докато от датчаните симпатизирам на Фредерик и Винсент, макар и той да е започнал вече да прилича на майка си и на брат си, като порасне вероятно ще има същото широко и месесто лице. За мен Фредерик е естествено позитивен и усмихнат, докато при Мери всичко е поза, то се видя и сред хората колко обрана е откъм емоция, нищо общо с Кейт или дори Летисия, при която има енергия.

# 1 262
Принцесата на Уелс е курирала своя собствена изложба в музея на Виктория и Албърт East Storehouse в Лондон, след посещението си там през юни.
Като кралски патрон на музея, Нейно Кралско Височество, тя е работила с кураторския екип на музея, за да избере 8 значими произведения от голямата му колекция за изложбата си „Създатели и творци“, която ще бъде открита днес за първи път.
Сред избраните от нея предмети са акварелно проучване на горска поляна от детската писателка Беатрикс Потър, керамична плочка от 15-ти век и преграда за мебели, проектирана от асистента на Уилям Морис, Дж. Х. Диърл, в средата на 1880-те.

Те включват и костюма на Оливър Месел за Феята от горските поляни, носен от Даяна Вир в постановката на Кралския балет от 1960 г. на „Спящата красавица“.
Принцесата, на която беше предоставена обиколка зад кулисите на склада през юни, избра ръчно капитониран покривка за легло от 19-ти век, маслена панделка, порцеланова ваза от династията Цин и скулптура от Клемънс Дейн.
Посетителите на склада ще могат да разгледат колекцията като част от самостоятелната изложба до началото на 2026 г.

Мери не ѝ е за първи път да не знае как да се държи с хората. Дори когато мъжа ѝ имаше среща с възрастната жена, тя не се трогна и ги подмина, че беше заета да мята на хората и да си събира букети. Дори на мъжа, който беше с жената не му стисна ръката, той няколко пъти си помисли, че ще го направи, но тя не се усети.
https://www.instagram.com/reel/DMp6IyqoXY2/

# 1 263
Отличен вкус и  чудесен текст от Уелската принцеса.  Отдава и се писането. Не знам дали е обучавана специално, но не за пръв път демонстрира  отлична писмена култура,  структурираност на текст и умение да поднесеш стегнато и разбираемо  послание.

# 1 264
  • София
https://x.com/donaldson_05/status/1949862980234956889?t=V5k8DFnk … lk9HAA1oq9Rg&s=19
Колко грозно завърта гръб към мъжа си. Виждала съм я и друг път да го прави и също да застава така към хора, които са с лице към нея...
Не само, че не се зъвъртва „грозно“ (ах каква силна  и високопарна думичка), а просто всички се обръщат наляво за да ги снимат.

# 1 265
Още едно доказателство колко много неща се случват зад кулисите на двореца Кенсингтън, колко работа се върши и колко важни неща се случват без да се разчуе за тях.

“Бивш шеф на Футболната асоциация (ФА) разкри важната роля, която принц Уилям и Кейт изиграха в решаващ момент за женския футбол.
Говорейки в подкаста за женски футбол „That's So Offside“ по-рано този месец, Кели Симънс, носител на Ордена на Британската империя, си спомни изумителния момент, в който принцът на Уелс помогна за промяната на характера на играта завинаги.
Кели, която започна работа във ФА през 1991 г., преди да стане директор на професионалния женски футбол, се надяваше да осигури финансиране в Женската суперлига (WSL) от „изцяло мъжкия“ съвет, за да премине играта от полупрофесионална към професионална. По това време, обясни тя, ФА беше „много различна организация“ и те „не можеха да накарат никого да повярва в WSL.

В разговор с водещите Сиси Кейн и Аби Долбиър тя каза: „В тази стая, от тези хора, никой не вярваше, че някой ще иска да го гледа и че е невъзможно да бъде търговски жизнеспособно.“
„И така, влязохме за среща за финансиране и вече ми бяха казали, че ще кажат „не“, въпреки че това беше добър бизнес случай.“
Но точно когато щях да вляза в заседателната зала, секретарят на компанията ѝ каза, че патронът, принц Уилям, ще бъде там, за да присъства на първото си заседание на борда.

Кели каза: „Помислих си, о, боже, унижение! Не само ще получа отказ, но ще го направят пред бъдещия крал на Англия!“
Кели каза, че се надява земята да я „погълне“, когато влезе и представи предложението си.

Но точно преди да си тръгне, принц Уилям имаше какво да каже.

Той каза: „Мога ли просто да кажа - мисля, че това е абсолютно фантастично. Кейт и аз силно подкрепяме женския спорт и смятаме, че това е абсолютно брилянтно.“
Смаян, председателят реши да попита присъстващите какво мислят и, съгласявайки се с бъдещия крал, всички казаха, че е „фантастично“.

Невъзможно да повярва на очите си, Кели си спомни: „И си тръгнахме с парите и финансиране!
„Което позволи на WSL наистина да премине към следващия етап. Един мой приятел от борда каза, че са чували как аз и колегата ми се смеем от смях по целия коридор.
„Никога нямаше да го получим без принц Уилям. Убедена съм, че иначе нямаше да се случи.
„Кикотехме се по целия коридор! Бяхме изключително самодоволни. Благодаря ти, принц Уилям. Вероятно не е осъзнавал каква огромна роля изигра за този отбор.“

# 1 266
Тя и в другото "компроматно" клипче, че игнорира никого, за да "мята"
Присъединява се по-късно, ръкува се с подред с хората, Фреди й обяснява каква е историята с жената и Мери се ръкува с нея.

Е, ето значи, че и без снимки се случвали неща.

# 1 267
То със сигурност при англичаните много неща се получават без снимки. Но не можем да кажем същото за другите монархии за жалост.

Майк и Зара Тиндал празнуват днес 14 години брак.

# 1 268
Споделиха нови снимки на принцесата на Уелс от посещението ѝ в музея на Виктория и Албърт през юни, за да се обяви откриването на изложбата с личната колекция на принцесата в музея.

# 1 269
И още снимки

Скрит текст:

# 1 270
Много хубави и усмихнати снимки на принцесата на Уелс са пуснали от визитата ѝ в музея.

И една елегантна Софи на сватбата на Зара.

# 1 271
Като сме на вълна сватби, вчера беше годишнина от сватбата на Даяна и Чарлз.
Красива булка:
https://fashionhistory.fitnyc.edu/1981-emanuel-diana-wedding-dress/
Колкото повече време минава, толкова повече я харесвам тази нейна шантава рокля.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 20:07 от птица

# 1 272
  • Някъде там
Като сме на вълна сватби, вчера беше годишнина от сватбата на Даяна и Чарлз.
Красива булка:
https://fashionhistory.fitnyc.edu/1981-emanuel-diana-wedding-dress/
Колкото повече време минава, толкова повече я харесвам тази нейна шантава рокля.
За онова време си е добре, малко ми е като сметанова тортичка. Виж тиара и букет много ми харесват. Дано я видим отново някога.
За последно е носена от племеницата й.

И като каза сватба.
Страшно много ми харесва роклята на внучката на чичото на Абдула, Хасан.Миналия месец беше, сега пуснаха още снимки.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 20:28 от daviz

# 1 273
Принц Уилям даде разрешение за построяването на 16 нови жилища за уязвими младежи в Лондон, на терен собственост на херцогство Корнуол. Те ще бъдат превърнати в достъпни жилища, действащи като мост между подкрепеното настаняване и частния наемен сектор – особено в столицата.
Апартаментите в Кенингтън, южен Лондон, ще бъдат достъпни за млади хора, които имат работа, както и за тези, които се насочват към заетост, с надеждата да се тестват нови начини за прекъсване на цикъла на бездомност сред младите хора.
Схемата е одобрена от Общинския съвет на Ламбет и се очаква първите жилища да бъдат доставени до края на 2026 г.
Тя следва подобни схеми, подкрепяни от бъдещия крал в Абърдийн, Шефилд и Корнуол

# 1 274
  • София
Да бееее...няма сила, която да ме накара да харесам сватбената рокля на Даяна. Разбирам, че е отражение на времето, но има рокли, които винаги изглеждат красиво.
Най-красивото в роклята са дантелените елементи на ръкавите и завършекът на полата.
Не ми харесва и че жълтее...обичам снежнобели булки.

Общи условия

Активация на акаунт