Отговори
# 345
Аз лично не бих изтърпяла подобна високопарна словесна диария.
Искрен диалог и разбиране може да има когато са взаимни.

# 346
Пак същата песен - аз съм по-висша от вас, а вие смотаните търсачи на ясна мисъл не сте ми на новото. Ми тогава какъв го дириш тук?

# 347
Словоизлияние
Нащрек

Анонимната, намират ти се грешки:wink:

# 348
Както гледам, в някои отговори се влага повече енергия да се иронизира, отколкото да се разбере. Но когато някой нарича мисълта „словесна диария“, може би говори повече за себе си – за границите на търпението и възприятието му – отколкото за текста. 😉
Знам, че моят стил не е за всеки – не е кратък, не е угоден и не е „лесен за консумация“. Но никога не съм целяла това. Идеята ми е да отворя пространство за размисъл – който може да влезе, добре дошъл, който не може – може да продължи нататък.
В крайна сметка уважението не е към другите, а към самите себе си – и към тона, с който участваме в един диалог.

Ако това, което пиша, дразни, има и друг вариант – да не се чете.🙂

# 349
Въпреки претенциите ти за дълбок смисъл аз такъв не виждам. По-скоро виждам типичен Дънинг-Крюгер, но то е присъщо за повечето неразбрани нежни души.  Аз се отписвам от темата, ти си пиши със здраве!

# 350
Въпреки претенциите ти за дълбок смисъл аз такъв не виждам. По-скоро виждам типичен Дънинг-Крюгер, но то е присъщо за повечето неразбрани нежни души.  Аз се отписвам от темата, ти си пиши със здраве!

Разбирам, че не сте открили дълбочина – всеки носи своята мярка за нея. А когато чуждото не се побира в тази мярка, е по-лесно да се сложи диагноза и да се тръгне.

Но и това е вид баланс – да знаете кога да се отпишете, вместо да останете за пореден коментар. 😉

# 351
А какъв е смисълът да се поддържа тази тема, щом няма да казвате нищо в нея?

Думи в изречение всеки може да навърже и после да каже, че другите не го разбират,  това е най-лесно. Вече и ИИ го може и му се получава по същия начин.

# 352
Даскалка да не се е преродила?

# 353
Но когато някой нарича мисълта „словесна диария“, може би говори повече за себе си – за границите на търпението и възприятието му – отколкото за текста. 😉
Пропусна думата високопарна в цитата. Там бе акцентът ми. Случайност? Не мисля.

# 354
Може би ще си ползва темата като дневник.

# 355
  • nowhere
AnonimnaMAMA, твоят стил е високо самочувствие без покритие и куха логорея, демек празнословие.

Тук всички ти казват едно и също, обаче ти си мислиш, че простолюдието просто не разбира сложната ти мисъл. И от поетично стана комично.

# 356
Всъщност за мен темата не е нито дневник, нито трибуна за назидания. Място за размисъл – понякога тих или споделен. Да, думите в изречение всеки може да ги нареди, но не всеки може да остави след тях усещане, което да накара някого да спре и да се замисли.

Ако писането ми ви дразни или ви изглежда „преродено даскалско“, то може би проблемът не е в думите, а в начина, по който резонират у вас. Аз не търся аплодисменти или разбиране на всяка цена. Но понякога споделянето е избор – за да не носиш тежестта сам.

А иначе за „простолюдието“ – никъде не съм го споменавала. Любопитно защо точно вие сте се припознали?

# 357
  • Далечният изток
Когато всички ти казват, че нещо е черно, но само ти продължаваш да твърдиш, че е бяло, най-логично е повредата да е в твоя телевизор.

# 358
Не, в думите си е проблемът. Комуникацията, независимо дали е писмена, както в случая, трябва да носи някакъв смисъл, който може да бъде разбран и съответно коментиран. При теб това го няма, тече поток от навързани фрази, но няма съдържание.
Ако искаш да се занимаваш с художествено писане, има друг подфорум, ако пък ще споделяш размисли върху семейните отношения, необходимо е изреченията да  включват поне минимална конкретика, та да е ясно какво се обсъжда..  Ако ще си говориш сама, също има други форми.

# 359
Авторката да вземе да си отбележи лавинообразния брой отрицания в публикациите си, и може би малко ще ѝ просветне отде иде тишината у спалнята.

Общи условия

Активация на акаунт