Книгите от нашите детски лета

• 2 317
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
"Приключенията на Незнайко" - чела съм я и съм се смяла много пъти. Също и "Карлсон, който живее на покрива" - голямо забавление беше.

# 16
"Емил от Льонеберя", "Патиланско царство", "Приказки на братя Грим", "Децата от улица Шумотевица".

# 17
  • Пловдив
Кои са книгите, които помните от своите ваканции като деца? Кои са любимите ви летни класики, които бихте препрочели отново и днес?
Василиса Прекрасна ми е първия спомен за книга в невръстна детска възраст, четена от мама.
Като по-голяма Пипе Дългото Чорапче.

# 18
  • София
“Алиса в страната на чудесата” и “Малкият принц”

# 19
Индийски и Андерсенови приказки

# 20
Обожавам приказките на Николай Райнов - томовете с български прказки и тези от цял свят.
Като дете мразех да чета книгите за лятото. Струваха ми се скучни.
Преди десетина години препрочетох Железният светилник. Чудя се как може да не ми е харесала като бях ученичка. Даже след нея прочетох и другите книги от Талев, не само трилогията. Много се изумих как се променя погледа на човек към едно и също нещо с възрастта Simple Smile Трябва пак да прочета Алиса, Пипи и подобни, защото като дете хич не ги обичах.

# 21
Алиса в страната на чудесата, Емил от Льонеберя, Пипи дългото чорапче, Приказките на Николай Райнов, Приказките на Братя Грим, Приказките на Шарл Перо, Приказките на Андерсен.
Карлсон, който живее на покрива, Граф Монте Кристо, Поредица от книги на Карл Май

# 22
  • в илюзия
Лятната ваканция като малка ученичка ме сеща за "Тошко Африкански" и "Хитър Петър". Също и незабравимата история на "Пипи дългото чорапче".

# 23
Патиланци, Принца и просяка , Просяк крадец, Тошко африкански, Пишпи дългото чорапче, Емил от Льонеберя и много много други.

# 24
  • София
Повечето гореизброени +''Сърце" на Едмондо де Амичис, "Без дом" на Ектор Мало, "Тайната градина" на  Франсис Бърнет, "Двойната Лотхен" на Ерих Кестнер  и още много други... Simple Smile

# 25
и досега ми се случва да препрочитам две от тях - "Антон и точица"  и "Двойната Лотхен" на Ерих Кестнер

# 26
Без Дом от Ектор Мало

Пипи Дългото Чорапче

Български народни приказки

Приказки на Ханс-Кристиан Андерсен

# 27
Пипи Дългото Чорапче, прочетена над 30 пъти 🤍
Приключенията на Том Сойер 🤍
В най-ранното ми детство Мартина и бебето, любимата ми книжка, с която ме подготвяха, че ще имам сестричка
Ханс Кристиан Андерсен 🤍
Вече в по-късно повестите и разказите на Елин Пелин като Гераците и Земя ми бяха любими🤍

# 28
"Патилантци", "Хитър Петър", "Алиса в страната на чудесата"

# 29
"Романи за деца" на Ерих Кестнер и много от вече посочените. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт