Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Юли '25

• 125 014
  • 1 397
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Виена
За ишлеметата и нишата да се изкажа и аз. Вярно е, че от Турция основно,но и от други места се внасят фалшиви стоки и се продават като ишлеме. Но също така в България се шие много на ишлеме и могат да се намерят много неща -важно е да знаете в кои заводи какво се шие и да имате достъп до завода,фирмения аутлет или човече,което има полулегален магазин. Например, това съм го казвала много пъти,БТБ шият за Пийк и Клопенбург и тяхната марка Джейк. Ако наобиколите магазина, който се намира където е и завода, и имате късмет да е в дните около експедиция-може да си намерите хубави неща на никакви цени. Важно е и когато ви предлагат ишлеме да проверите на сайта на производителя дали предлага този артикул -това може да стане и в последствие ако си го купите преди износа, но ще знаете дали вземате истински продукт. Защото има и друга практика- от плата на един модел се ушива друг модел от ишлеме поръчката. Така интелектуалната собственост не е нарушена.

# 1 231
  • В морето
Taffta, красива е, но не знам носиш ли рокли със свободен силует.
Без подчертана талия ок ли ти е?

По-скоро не, обаче тази има колан, та затова я мисля...

# 1 232
  • София
Льоня, леопард ми се вижда роклята 🐆❤️
Да, ама и моят леопард май ще излезе глуха акула. Започвам да си мисля, че платовете ги прецакват при обагрянето, затова се бримчат. Иначе смених първоначалният размер с номер надолу и застана супер.
Без колан. Роклите със свободна кройка или с висока талия всъщност не стоят добре с колан.
Така мъчих как ли не една ленена рокля-риза, най-накрая я оставих на мира и я нося свободна, с чехли и бохо бижута.

# 1 233
Преди родителите ми взимаха от русенски фирми разкошни неща, но винаги след като колекцията е пусната в продажба
Месеци минаваха докато си взема дрехата вкъщи, но и тогава мострените бройки ми лепваха идеално. Сега no way да се мушна в IT38

Платовете правят дрехите, примерно тази рокля на Е.Мор е фантастичен плат, пада разкошно и се вее като ходиш
Скрит текст:
а тази година я пуснаха от памук, по-твърд, ами не, нищо общо....

Льоня, не знам какво ги правят, но е смотано с кеф да си вземеш дреха и тя да се скапе още необличана....
Ако е при багренето това прегаряне на плата, то и за тялото не е добре...
Остатъчни вещества в плата могат да докарат проблеми на по-чувствителна кожа

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 13:40 от Al Georgieva

# 1 234
  • Виена
Мострените бройки се изготвят значително преди да се шие основната колекция и се демонстрират на възложителя първо,а после и на клиентите на едро. Основната колекция, която заводът шие за възложителя ( ишлемето демек), е готова за експедиция  обикновенно 2 седмици преди колекцията да е пусната в продажба. Няма и как да е иначе Simple Smile И оттук нататък-мострената бройка,  допълнително ушитите бройки, панталончето с грешни обмерни данни, блузката с изтеглена нишка, палтото,на което е обърнат хафа-се оказват в разни канали за продажба. И ако сте бързи и добре осведомени може да се сдобиете с дрешката преди колекцията даже да е стигнала до страната на възложителя. Както и по всяко време след това, даже и след като колекцията е разпродадена.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 19:32 от bombolino

# 1 235
Нямам нерви аз да дебна ишлимета и магазинчета. Изкарвам с десетина рокли на лято, другата година нови. Ако нещо става от предната и то се носи! 🤣 С обувките е по сложно, трябва да свикна, че вече доволно има обувки за дебели крака и да не купувам всчко, в което се напъхат!

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 08:11 от mimi.7299

# 1 236
И аз седнах на кръчма, че днес съм със строшени нерви! 👿

# 1 237
Gery, единственото манекенско в стойката ми е сложената ръка на кръста, защото с отпусната такава приличам на бичме Grinning
Не е вярно, стойката ти е абсолютно професионална. Има нещо много сладко в пропорциите ти, не мога да определя какво. А по принцип да можеш да заставаш като модел понякога няма нищо общо с обиколки и размери.
Ето един пример, поздрав:

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 19:52 от GeryGG

# 1 238
  • В морето
Е приемам съвети за хубава рокля тогава - от къде, каква... Не твърде официална, не твърде шарена, добре ушита... ей такива работи Simple Smile

# 1 239
  • Ямбол
Аз днес съм, как ме определи шефът?? - джазова JoyGrinning

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 02:16 от Майола Бени

# 1 240
Нямам нерви аз да дебна ишлимета и магазинчета...
Абсолютно. И аз.
При това огромно предлагагане къде ще ходя да бродя, дебна и обикалям....малко като в просташкия виц "само за....хм....не се бях редила"

Taffta, виждам те в по-класически рокли и задължително с подчертана талия.
А ти как се виждаш?

Днес така, уффф, не е избеляла, черна-черна си е
👗

Майолке, разкошна си ❤️

Момето, честити NB327!

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 21:12 от Al Georgieva

# 1 241
  • В морето
Нямам нерви аз да дебна ишлимета и магазинчета...
Абсолютно. И аз.
При това огромно предлагагане къде ще ходя да бродя, дебна и обикалям....

Мдаа, то явно наистина е много трудно, сложно, тежко да си купиш нещо ишлеме... Иначе IT 38 ще ми е ок, DE съм 34. Но ако знаете някой магазин и може да се сподели, кажете, ще опитам, не чак да дебна, но... Simple Smile
Или някой спомена директно фабриките - къде ги шият, имате ли идея?

# 1 242
  • Виена
Аз не дебна, имам си комуникационно каналче, звънят като има нещо ново в подходящия размер и стил. Поглеждам,казвам дали ми харесва...Тоя тип пазаруване не е точно като в магазина -искам рокля, имам критерии,оглеждам, избирам, меря. Тук звънят през юли и казват,че "има палта в турско синьо без подплата, искаш ли?". Или че в момента има износ на зимни панталони би-стреч на еди си коя марка,ако искам да ида видя. След два дни вече няма, връщането не е опция и тъй нататък...За някой подобен род шопинг може и да е натоварващ. Обаче по тая линия аз имам  десетина рокли и блузи Сузане Бомер примерно, които ,освен че са ми скъпи в нормален магазин, ами не се и намират. По същата линия познавам качеството и моделите на панталоните Роснер, вече не ги шият в България, ама аз знам къде им е фабриката в Германия

# 1 243
Майолче, джазова и страхотна.
Ал, черното си е черно, любимо.
Аз вчера бях с една от новите си рокли и забравих да се снимам, но това е роклята:

# 1 244
За София не зная, от Русе идваха моите неща.
И е както Бомболино казва.
Имах един шлифер на М.Мара, страхотна дреха, но единия джоб беше грешно зашит и всеки път като сложех ръце в джобовете и ми идеше да го разкъсам и зашия на ново.

Taffta, аз само в поли 34 влизам вече, и то А силует, веревни, абе да не са молив.
За панталон взимам номер, че и два нагоре, че иначе не мога да събера бедрата 😂

ДХЗ, така е, черното си е черно 🖤
Чувствам се много добре в този цвят.
Розовата рокля е разкошна 🩷
Честита!
Много ще ти стои.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 13:39 от Al Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт