Великденски яйца борци за ЯНУАРСКИ сладки палавници !!!

• 11 517
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Честит рожден ден на Sandy бъди здрава, щастлива и обичана.  bouquet
Стилиана бъди сигурна че следващия път като отидеш при него ще ти препоръча пюренца, поне при мен така се получи, само че аз ясно и обясних на моята педиатърка че детето си е мое, и само аз мога да си взимам решение кога и с какво да започна. Тя от своя страна ми обясни че по този начин можело да докараме железен дефицит, което водело до анемии и т.н. Free Soul ти беше пускала някакъв линк по този въпрос ако може да го пуснеш пак, за да се информирам по обстойно baby_neutral

# 76
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Хора,много съм болна ooooh! Нямам никакъв глас, главата ми тежи 200 кг, сливиците и гърлото много ме болят,тресе ме,студено ми е, и на всичкото отгоре нямаме топла вода,за да си взема вана ooooh!

И понеже не мога да се обадя на моята лекарка,щото нямам глас,кажете какво да пия.....взимам парацетамол,житамин Ц, ама мъжът ми сутринта питал в аптеката за нещо за гърлото,а аптекарката му казала 4е щом кърмя нищо не мога да взимам....да де,ама антибиотик пък съвсем не искам,та трябва да се оправям някак си...Спомням си,че някой от вас скоро беше болен,казвайте как да се оправям,че трябва и да пътуваме в петък ooooh! Абе,изложих се,и тва си е Embarassed А сега като не мога да говоря на Никола,той ме гледа като стреснат Shocked/и знаете ли какво си помислих тази сутрин,когато си го галех,  а не мога нищо да му кажа....как ли се чувстват глухонемите майчета,като не могат да кажат на малките си бебоци колко много ги обичат Sad Sad Sad/

# 77
  Magnoliamm,уж за тъжни неща пишеш,но,като те чета ми става весело!(дано не те засегна Wink)
 Май,когато губиш глас,трябва просто да изчакаш да ти се върне.Топлите напитки,като мляко с какао(не знам дали пиеш такова) ускоряват процеса.Но ,за  лекарствата ,не съм сигурна,че помагат.Имаше даже някакви хомеопатични,на мен лично не са ми помагали!

# 78
Здравейте.
Магнолиам можеш преспокойно да си вземеш спрей Тантум верде, а също така можеш да смучеш и Трахизан. И двете действат локално на гърлото, така че няма как да се предадат с кърмата. Също така ако гърлото е зачервено, но без налепи е добре да пиеш топли, но не горещи чайчета. Пожелавам ти бързо оздравяване  Peace

# 79
Здравейте,

Вчера бяхме на ортопед(най-накрая) в Горна баня и сме си добре, даже се развива детето с 2-3 седмици напред, т.като е започнало вкостяване на ябълката на тб става, което според док е добре( че аз като чух вкостяване малко се стреснах).....

По въпроса за витамин Д и наддаването - малкия също много бързо наддава, вече е около 6,1 кг( а се е родил 3 350гр) и е висок около 61-62см, но си давам по 2 капки и не мисля да ги увеличавам, а те и педитата са на това мнение. Но доста се притеснявам да не развие рахит и само го следя за разни първоначални белези, не го и насилвам да яде - до 130гр, той и повече не иска, но явно този аптамил е много хранителен.Първо го кърмя и след това го дохранвам и май така усвоява всичко.

Имам едно племенниче, което преди 2 год. също много бурно наддаваше и бяха казали диагноза на майка му и баща му ДЦК(детска цер. парализа), бяха се побъркали хората, после се оказало рахит, но явно в по-тежка форма- вече е голям и абсолютно нищо му няма.Та и аз като чух за вкостяване се шашардисах...

# 80
Здравейте, нашата шарка "изби" в ОГРОМНИ количества преди 3 дни,батко му нищо не беше. Ама то лице, глава дупе,по гръбчето.И като го сърби милото мята едни ръчички и се гърчи. Но днес вече му се вижда края, затихват пъпките ,а и той е по-спокоен.
За съжаление сега няма да ни слагат 2 месеца ваксини.
Иначе сме само на кърма, с едно дохранване вечер и сме доста едри, вече сме удвоили че даже и повече теглото си. Party

# 81
Ей, страшно ме притеснихте с тоя рахит. Какви са първите белези, че и ние доста наддаваме. Днес не успяхме да посетим педи, защото абсолютно никъде не намирам пентаксим. От Търговса лига казаха, че ще зареждат след Великден.

Днес си купихме преносимо легло и в петък тръгваме на гости при баба, та Мими ще ти звънна да се видим.

# 82
  • София

8 капки Вигантол ми се виждат много и макар че принципно съм против поддържането на 2-ма, 3-ма и т.н. количества лекари (педиатри) и трупането на пари в нечий джоб, в случая и аз бих препоръчала консултация с още един независим лекар.

Понякога на човек му се иска да е плащал, а когато става въпрос за здравето на детето - да не говорим. Не съм съгласна с теб. Дали не й излиза по-скъпо с периатър-екстремист? Кой знае,  можеше да "спести" антибиотика... а за в бъдеще - кой знае още какво...

Нищо лично, ей!  Wink

Да, естествено! Човек за детето си дава всичко... но всичко, което е по силите му. А не на всички по силите им е да плащат на частно на втори и трети лекар или може би не във всеки момент, който все пак не е спешно състояние, а принципно - колко капки витамин Д да дава... и дали изобщо да дава, предвид топлото и слънчево време.

Освен това, като се запознеш с двама-трима педиатри и всеки е на различно мнение, кого точно ще послушаш? Няма ли да загубиш и малкото доверие, което имаш в един? Изборът на педиатър е сериозна стъпка и голяма отговорност, за която майката е имала почти 9 месеца да се подготви!

Нищо лично!

# 83
  • София; Дружбето
Верно някой знае ли какви са ранните признаци за рахит. Ние пък наддаваме бавно и растем по малко. До сега това не ме е притеснявало newsm78 ама пък знае ли човек

# 84
  • София
Потене и въртене на главичката и опадване на косата. Ама тези неща всички деца ги имат. Laughing

# 85
  • София
Потене и въртене на главичката и опадване на косата. Ама тези неща всички деца ги имат. Laughing

Стига бе! Тия неща верно ги имат всички... или поне повечето. На нас само косата не ни пада.

# 86
Мама Мангасарян шегуваш се! Grinning
    От признаците имаше нещо като размекване на главичката над ушите,изпъкнали ребра,много криви крака.... Dizzy Face Dizzy Face Dizzy FaceНо някъде четох,че преди 3-месечната възраст те не се проявяват.......
    По-добре някой по-знаещ да уточни това!

# 87
Здравейте Simple Smile След жестоки перипетии и неравна борба с люлинската бюрокрация, днес мога да се похваля......оправих се с подаването на документи за детските. Так че ако имате въпроси относно това ще се радвам да ви помогна за да не ходите като мене 5 пъти до социалните.
А за рахита наистина това са първоначалните симптоми обаче това че някой ги има не значи че има рахит. Моята лекарка каза че до третия месец не се развива рахит а след това е сравнително лесно лечим. Но и на мен 8 капки ми се струват много, все пак витамин Д е мастно разтворим което значи че се натрупва в организма.

# 88
  • София
Сега се връщаме от консултация. Попитах за Вагинтола и ето буквално нейния отговор:

"8 капки са много. Имахме една преподавателка навремето, която казваше, че е по-добре бебе с лек рахит, отколкото с интоксикация, от която последиците са невъзвратими."

Безплатно от моето педи за вас, милички!  Mr. Green  bouquet

# 89
  • София
Селма, малката пие точно Аугментин и педито ме предупреди да очаквам диария, но, както вече казах, Вики няма диария, а само доста слуз. Просто не знам това лекарство на такова малко бебе......... Ох, писна ми вече - само тъпча детето с боклуци. Сега заради това наддаване (1,320кг първия месец и 1,300 кг сега), педито ни увеличи Вигантола на 8 капки и ни изписа ампули калций за костите.

Мимоза2, заинтересувай се и прецени как ще постъпиш, но вашето педи мен лично ме плаши...

Общи условия

Активация на акаунт