Висше образование и студенти в БЕЛГИЯ - тема 2

• 11 266
  • 232
  •   1
Отговори
# 60
  • софия
Благодаря за хубавите думи, Аня. Темата е полезна, защото всички участници в нея споделят полезна информация и личен опит. Без тях няма да има нищо Simple Smile

# 61
А в Кортрийк спокойно ли е? Какви са впечатленията на децата?

# 62
  • Бургас
Да добавя още нещо за Howest. От фирмата, който ни съдейства, изпратиха писмо със сканирана диплома с апостил. Отделно, отидохме до средното училище и от техен служебен имейл изпратиха писмо, с което потвърждават че ученикът е завършил успешно. Като ги накарахме също да прикачат дипломата с апостил.
Howest ни върнаха отговор, че всичко е ок и синът вече е официално приет за студент. В писмото имаше линк за регистрация и PDF как да оцелее чуждестранен студент в Брюж. Супер подробен, над 50стр.

# 63
  • Варна
А в Кортрийк спокойно ли е? Какви са впечатленията на децата?

Градчето е изключително спокойно,има много студенти от всякакви националности вкл.и българи.Успешни сесии на новоприетите студенти!!!

# 64
  • Burgas
Благодаря!

Бquote author=szervusz link=topic=1790750.msg49970076#msg49970076 date=1752570356]
IKEA най-близо има в Лил във Франция или в Гент, като във Франция цените бяха +20%. Има и Юск някъде в района, от него купихме стол за бюро. Матракът го поръчахме през общежитието, защото цената, която предложиха, беше като в ИКЕА.

Кола взехме от летището в Шарлероа, като я бях резервирала предварително. Трябва кредитна карта задължително.

Ние си взехме Airbnb във Франция, защото цените са наполовина спрямо Кортрейк, а с кола е на 20 мин.
[/quote]

# 65
Здравейте, майка съм на дванайсетокласник и с удоволствие се записвам в тази прекрасна тема . Звънче, благодаря Hug
Синът ми се е насочил към три университета, иска да учи инженерна специалност. Единият от тях е KU Leuven, а специалността е engineering technology. Трябва му САТ мат 730 или повече. ще държи САТ на 23.08, а IELTS на 26.08.
Изключително полезни постове има тук, удоволствие е да ви чета Heart

# 66
Благодаря!

Има и Юск някъде в района, от него купихме стол за бюро. Матракът го поръчахме през общежитието, защото цената, която предложиха, беше като в ИКЕА.

[/quote]
Здравейте, а знаете ли нещо повече за самия матрак- твърд, мек, марка...тъй като и ние искаме да се възползваме от тази опция за матрак поръчан от общежитието, но не ни дадоха повече подробности за самия матрак, освен размера му и цената като на матрак от Икеа. А за нас е важно матрака да е от по-твърдите.

А стола отново ли чрез поръчка го поръчахте?

Да попитам тези, които ще пътуват до Белгия с кола от Варна, мислили ли сте за вариант за преминаване през Румъния? Знаете ли за колко време се преминава сега моста? За кога планувате да тръгвате и с колко нощувки?

# 67
  • Sofia
Мисля, че въпросът е към мен, разпознавайки си коментара. Simple Smile
Столът го купихме на място в Юск и си го пренесохме с колата.
Матракът не е мек, не и от най-твърдите, нещо средно. Марка не съм се сещала да погледна. Съвсем нормален, хубав матрак изглеждаше, но не сме и имали специални изисквания, тогава може би щяхме да си купим сами.

# 68
  • Бургас
Благодаря!

Има и Юск някъде в района, от него купихме стол за бюро. Матракът го поръчахме през общежитието, защото цената, която предложиха, беше като в ИКЕА.

Здравейте, а знаете ли нещо повече за самия матрак- твърд, мек, марка...тъй като и ние искаме да се възползваме от тази опция за матрак поръчан от общежитието, но не ни дадоха повече подробности за самия матрак, освен размера му и цената като на матрак от Икеа. А за нас е важно матрака да е от по-твърдите.

А стола отново ли чрез поръчка го поръчахте?

Да попитам тези, които ще пътуват до Белгия с кола от Варна, мислили ли сте за вариант за преминаване през Румъния? Знаете ли за колко време се преминава сега моста? За кога планувате да тръгвате и с колко нощувки?
[/quote]

Ние сме планирали пътуване от Бургас до Брюж през Калотина - Белград - Загреб и оттам не сме решили накъде точно. Най-вероятно ще продължим към Грац - Регенсбург - Кьолн - Франкфурт на Майн - Брюксел - Брюж.
Ще съм много благодарен ако някой, който вече е пътувал към Белгия, да сподели най-подходящия маршрут.

# 69
А някои да има идея как стои въпроса с доставка на матрак от Икеа(Лил, Гент) до Кортрейк,
в случай че решим да си го поръчваме от там.

# 70
  • София
Аз направих регистрация в сайта на белгийската Икеа и когато направиш поръчка, ти дава варианти за доставка. В случая на моят син, му доставиха пратката в пункт за получаване на BPost. И при тях направих регистрация.
Във Вашият случай, матрак може директно на адреса да ви доставят.

# 71
Здравейте, дъщеря ми е приета в Льовен- пратихме дипломата, приеха я, но не ми е ясно сега какво следва- как да я запишем и кога да платим таксата, четох в сайта но нещо тотално се обърках.
Някой дали знае как се процедира?

# 72
  • софия
Не съм запозната детайлно, защото дъщеря ми си следи нещата. Би трябвало дъщеря ви да е получила мейл с указания. Имам спомен, че записването започваше след средата на август. Плащането на таксата става след записването.
Нека да си прочете внимателно мейлите. Много подробно се обяснява всичко.

# 73
  • софия
Имам битов въпрос: как се събира и изхвърля боклука в Брюксел (за да знам каква кофа да търся)?

# 74
  • София
Звънче, няма да съм много точна, защото младежа се придържа към правилата на студентското общежитие за сортиране и изхвърляне на отпадъци. Но доколкото успях да се ориентирам е важно правилното сортиране в определени чувалчета и график за изхвърляне в контейнерите, които са до сградата на общежитието му.
Иначе разгледай този сайт. https://arp-gan.be/en/sorting
Това, което помня е, че като бяхме в едно ербинеби, имахме голяма кофа и няколко цвята чувалчета, които да ползваме.

Общи условия

Активация на акаунт