12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 44 578
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Чета  че проверявате по профилите на кандидатите за балове и се питам , в УНСС дали се очаква да  се появи такъв все пак преди класирането? Не че не го знаем, ама  да се види че нещо се човърка по системата....Намирам се на мислене дето се вика докато дойде време да излязат резулатите

# 121
  • у дома...
Едва ли. То там ние си нанасяхме оценките. Или изчакват резултатите от последното ЕПИ, което е утре.

То не че право и психология не бълват де що има университети.
Похвално УНСС си запазват таксите от миналата година.
Става дума за СУ, където е почти невъзможно да влезеш, за момичетата. Иначе да, може и в Каспичанския...
Вероятно затова и таксите са такива. Търсенето и желаещите определят цената. Като при всяка една стока.

# 122
  • София
Впечатляваща е разликата в таксите между СУ и УНСС. Например, годишната такса за Право в УНСС е 2 500 лв. срещу 6 704 лв. в СУ!

еми СУ е на центъра, все пак Simple Smile данъците са по-високи там...

# 123
  • София
Да благодаря и аз за темата! Честито на приетите! Успех на останалите!

Таксите в СУ са скандални. И не са "на центъра", повечето факултети са другаде, аз съм учила на 4-ти километър Simple Smile
За НБУ питах в предишната тема, но явно там кандидатите не са много от темата. Благодаря на писалите ЛС.
Сега ще чакаме.

# 124
Таксите са "ако искаш", никой не те задължава да учиш висше и баш в су. Но не беше никак коректно да ги обявят след срока за редене на желания. Защото ако човек не може да си позволи 5000лв такса (а може миналогодишната от 2000 лв), нямаше да си пише по-предно платено желание за сметка на някое дп. Сега ще има хора, които ще имат бал за Ж3 дп, но ще са класирани в Ж2 платено на такса, която не могат да си позволят. И не знам при положение, че има толкоз комисии и министерства, които ужким следят да не се случват такъв тип нередности, дали някой ще се впечатли и ще направи нещо по въпроса. Ама на тях заплатите им вървят и всички сме свикнали едни да нищоправят за много пари, а други просто да ги търпим. Ако някой журналист не ги побутне, няма и да стане въпрос. А и да стане ще е резултат като с тошко: цъкаме си с език 3 дни и до там.

# 125
Мария, нередностите са с лопата да ги ринеш. Едно място няма без нередност. Ето на 29 юни в МУ София на изпита по химия махнаха цяла задача от участие в оценяването й, щото някои изреваха, че не я разбрали. А тия дето я разбрали и решили какво да правят?
За тия такси трябва да има ограничение в % на нарастване спрямо предходната година (законово), за да може човек да си прави сметката - това е 4 или 5 годишна инвестиция. Мен не ме стресна толкова двойното покачване тази година в СУ, притеснява ме да не вземе да стане геометрична прогресия с 4 члена. И наистина да кандидатстваш за нещо , а после да научиш цената, без право на промяна на избора е повече от скандално. Не знам това досега така ли е било и как никой не е коментирал.
Слагаме всичко в графа житейски уроци, ама стават по няколко на седмица вече?

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 07:28 от Cygnus

# 126
  • София
С тия такси ако някой ще учи платено и не е от София по-добре в чужбина. Наем на квартира, храна и такса си излиза сериозна сума. Наистина е идиотско, че сега ги обявяват, но тук е така. Явно на никой не му се занимава да е по друг начин.

# 127
  • София
Аз не видях правото  в този файл- за платено обучение.
А, видях го, към 6000 годишно, 3000 на семестър, по 500 лв на месец.

# 128
Абсолютна наглост са и таксите, и времето, по което ги обявиха, права е Мария, при такса 2000 е една ситуацията, съвсем друга става при 6000 и 99 % от кандидатите биха редили по друг начин.

# 129
Аз не видях правото  в този файл- за платено обучение.
А, видях го, към 6000 годишно, 3000 на семестър, по 500 лв на месец.
                 6704 лв за правото. И то е едно от "евтините". Спокойно въоръжаваме се усилено и....образованието отива в ъгъла. Корабът потъва по план - за всички ще има вода.

# 130
А при 15 000 съвсем друга с гаранция Франция колко ще е догодина.

# 131
Не съм запозната, затова да попитам, чисто информативно - ако някое дете е било прието миналата година Икономика и финанси в СУ, когато таксата е била 2400 лв на година, сега при двойното увеличаване на таксата, във втори курс новата такса ли ще трябва да си плаща или ще си учи до края по старата?

# 132
А при 15 000 съвсем друга с гаранция Франция колко ще е догодина.
               То е ясно на къде отива всичко. В цял свят взимат кредити за образование. И ние , като жабата, вдигаме крак защото подковават коня. На никой тук не му трябват умни хора. По цял ден гледам работодателите, които пищят, че липсват заварчици, строителни работници и т.н. Дъщеря ми е от първия платен випуск. Таксата беше 100 лв и въпреки възможността за второ класиране платих  без да се замисля, защото изобщо не ми се занимаваше повече с кандидатстване. Последния курс беше 300 лв такса. Сега ДП е повече. Обръщайте в евро и само 3000. Yum

# 133
И утре е крайният срок за ТУ, оценката от матурата все още не е дешифрирана, ако нещо там не е ок и е сгрешено, кого ще търсим уикенда? Понеделник е класирането. Почват да ми лазят по нервите сериозно.

Пак съм аз. Звънях на Учебен отдел, обясних драмата с "Оценката за конкурса не е дешифрирана" за оценката от матурата, казаха ми, че след като виждаме оценката от матурата в раздела "Оценки от дипломата на балообразуващите предмети", всичко било наред.

# 134
  • София
И утре е крайният срок за ТУ, оценката от матурата все още не е дешифрирана, ако нещо там не е ок и е сгрешено, кого ще търсим уикенда? Понеделник е класирането. Почват да ми лазят по нервите сериозно.

Пак съм аз. Звънях на Учебен отдел, обясних драмата с "Оценката за конкурса не е дешифрирана" за оценката от матурата, казаха ми, че след като виждаме оценката от матурата в раздела "Оценки от дипломата на балообразуващите предмети", всичко било наред.
Те и на мен ми казаха, че всичко е така, както трябва, но все пак ме гложди. До понеделник явно ще седим и ще тръпнем да не са объркали нещо.

Общи условия

Активация на акаунт