12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 44 542
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Нямаме физици, химици и математици, ама са им турили такса от 26-28 000 лева. Joy
Може да е техническа грешка. JoyJoyJoy

Навремето нали имаше към книгите едни листчета с "печатни грешки", на които им казвахме "печаЛни" грешки Joy, та и тука така... печаЛна грешка.

# 106
Ако през някоя от следващите 4 години защитена специалност спре да е защитена, значи ли, че таксите за нея ще станат бомбастични като в таблицата? Би било редно да има човешка за дп.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 19:27 от Maria 007

# 107
  • София
Впечатляваща е разликата в таксите между СУ и УНСС. Например, годишната такса за Право в УНСС е 2 500 лв. срещу 6 704 лв. в СУ!

# 108
A колко е държавната издръжка на студент?
Частните ВУЗ са изпратили становище, че не са съгласни с това ограничение за таксите, но пък тази година таксите в частните ВУЗ са в пъти по-ниски от държавните....
Ей таз аномалия ме гложди мен

# 109

Майко мила, аз съм в шок!!!!
След цялата денонощна тирада на Вълчев, че има недостиг на учители по физика, химия и математика са ударили такива такси? Че те ще си избият парите за образование около 2 - 3 години преди пенсия. А пък физическия и химичния факултет дори няма да ги коментирам. И защо ги обявяват чак сега, след като е приключило записването?

# 110

Майко мила, аз съм в шок!!!!
След цялата денонощна тирада на Вълчев, че има недостиг на учители по физика, химия и математика са ударили такива такси? Че те ще си избият парите за образование около 2 - 3 години преди пенсия. А пък физическия и химичния факултет дори няма да ги коментирам. И защо ги обявяват чак сега, след като е приключило записването?
Това са защитени специалности, с такса 0 за дп.

# 111
Така е. Въпросът е колко са бройките за ДП. В момента не мога да ги погледна.

# 112
За педагогика на обучението по математика и информатика са 30+20 (мъже/жени). За другите не ги помня.

# 113
Така е. Въпросът е колко са бройките за ДП. В момента не мога да ги погледна.
Достатъчно са, за да не е нужен дори близък до максималния бал, за да влезеш. Освен в СУ, педагогически специалности има и в още няколко университета в страната. И никъде не е непосилен приемът. Това не е право, медицина или така желаната в последните години психология.

# 114
  • у дома...
То не че право и психология не бълват де що има университети.
Похвално УНСС си запазват таксите от миналата година.

# 115
Въйййй, и нашите къмто 6 бона. УНСС, очаквай ни 😘

# 116
  • София
То не че право и психология не бълват де що има университети.
Похвално УНСС си запазват таксите от миналата година.
Става дума за СУ, където е почти невъзможно да влезеш, за момичетата. Иначе да, може и в Каспичанския...

# 117
Добре , тези в сиво са защитени специалности . При тях , обаче , има бройки държавна поръчка и платено обучение . Таблицата е "Годишни такси за обучение СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ на студенти..." - как да го разбирам - и държавна поръчка и платено обучение са без такса ? Нещо не ми се връзва .

Относно СУ - ясно е , че цяла България пробва там , вероятно има в пъти повече кандидатстудентски профили за обработка . Донякъде им влизам в положение , но за тези , които тръпнат да видят изчислените балове - оценките в нашия профил нанесоха едва днес в късния следобед , което прави шест дни и половина от регистрацията и плащането на таксата, пък какво остава за попълване на баловете ?!

# 118
Има 2 таблици (в 2 различни приложения). В това с държавната поръчка, за таксите на защитените пише "осв.", т.е. освободени от такса. В тези специалности може да се учи и срещу заплащане, има си отпуснати бройките за хора срещу заплащане. Тогава те се обучават на тези високи цени от втората таблица.

Когато нанесат оценките, с един клик ще сметнат всички балове, това не е така трудоемко.

# 119
Да , и аз така го разбарах . Чудничко - избиват нулевата такса на държавната поръчка с космически цени на платеното !
Не знам дали още нанасят оценки . Може и да има още профили за обработка след нас . Така или иначе голямото чакане е седмица че и още , ако броим и второ класиране , но предполагам ,хората се притесняват заради споменатите вече грешки в изчисленията .

Общи условия

Активация на акаунт