12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 27 267
  • 600
  •   10
Отговори
# 15
Хаха, ама как ссс без стомонобетон, това е предмет, за който няма опция "ако реши". И той е чак в 4-ти курс. Щом е взел съпромат във втори, какво пък един бетон ще го спре. Я не се шашкайте!

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 14:55 от Maria 007

# 16
Записвам се и аз тук. Много благодаря за новата тема Simple Smile Дано да я напълним само с хубави новини.
И за да не е само запис, да си помрънкам - време не ми минава. Направо се побърквам вече. Правя нещо, което уж отнема много време, поглеждам часовника - минали само 10 минути. Не знам за вас, но на мен не ми е било така, дори и когато чаках резултатите от НВО в 7-ми клас.
Оплаках се Simple Smile

# 17
  • София
Има брутален глад за инженери и в София. Общо взето положението е търсят какъв да е инженер, даже не и по специалност. Всички ще имат работа, само да завършат. Но аз не се съмнявам в последното.
Малко съм на кантар за избраните от детето специалности, защото са по-скоро софтуерни. Но той ще си го учи и работи. Аз бих заложила на друга инженерна, на негово място. Обещала съм още от 7-ми клас да не се меся. Съвет и мнение мога да дам и дотам. И двамата си редят сами и в 7-ми клас желанията, и за университет. Дано да уститскам и с малката да го спазим това, че за първи клас й набутахме пиано, баща й беше непреклонен. Дано ако в 7-ми клас реши, че иска само пеене да няма скандали вкъщи.

# 18

ston, във Варна няма купони никъде, дори във ВВМУ курсантите били на кетъринг от небезизвестна с лошото си качество частна кухня майка. Не мога да повярвам, че са затрили столовата на военно училище
Стига, бе! Как няма столове? Ами другите университети - технически, икономика, медицинския? Едно време, аз като учех, ВИНС-а имаше два стола и общо взето ставаше храната.
Аз по ред причини реших, че наборът ще учи в София и Варна изобщо не ни е в полезрението. За София гледах, че и СУ, и УНСС си имат действащи столове, дори една добра душа беше пуснала снимка на дневното меню за един от тях. 4лв купонът, абсолютно прилично ми се струва.

# 19
за дамите от провинцията, имайте предвид множеството почивчици и условийца. Навсякъде са големи опашки
И не са любезни

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:07 от х HAPPY х

# 20
  • София
Благодаря за темата, Бети!
Понеже и моят се е ориентирал към "тежките" инженерни специалности, мога само да му стискам палци да продължи да бъде така упорит с избраната професионална област както с японския. Беше му трудно, беше му безинтересно по едно време, но с доста убеждаване и подкрепа успя да устиска и да не се предаде, та даже и сертификатно ниво по ЯЕ взе в 12 клас и завърши с оценка "много добър".
Но ако все пак с времето разбере, че не е неговото, не ми остава друго освен да го подкрепя.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:13 от green_dawn

# 21
ston, за ВИНСА не знам, но в двора на ТУ столът е Макао и имат някакви карти за отстъпки студентите..
Като цяло май няма стол,  който да е към университет, всички са дадени на частни фирми.
Специално за Морско бях в шок, защото там е с пропускателен режим, обект от националната сигурност, а храната се доставя от външна фирма ..

# 22
Японският е много труден език. Браво на младежът.

# 23
......... Дано да уститскам и с малката да го спазим това, че за първи клас й набутахме пиано, баща й беше непреклонен. Дано ако в 7-ми клас реши, че иска само пеене да няма скандали вкъщи.
               Детето само ще си реши какво иска в 7 клас и след това. Нашата девойка от 7 - годишна полудя по пеене, пиано и се научи да свири на укулеле и китара сама. Композира песни, пише музика и ...мечтата и беше да стане певец и музикант. В 7 клас обаче каза, че не иска музикално у-ще и записа японския. Преподавателите и по пиано и пеене се опитаха да я убедят да запише муз.у-ще, но не би. Сега отново я убеждаваха за консерватория, но....категорично отказа. Избра японистиката. Има планове и за в бъдеще и за магистратура и специализации. Пеенето и муз.инстремунти, на които свири остават хоби / според нея/. Когато е напрегната с тях се успокоява и релаксира. И друго мое дете / аз съм го учила/ направи рязък завой - завърши СМГ с отличен и .... записва консерватория в Нидерландия. Не си спомням, когато беше при мен, да е проявявало специален интерес към музика и пеене. Преди няколко години за първи път го видях в ЦМИ /Център за муз. изкуства/ и бях изненадана. Родителите не са във възторг /всички са математици + още две деца с мат/ но казаха, че като иска това няма да пречат. Така, че твоята девойка има доста време да решава какво точно иска и какво я влече. Ще минете без скандали в къщи! Yum
               У нас темата за пропиления бал вече е неактуална. Категорично отряза всякакви опити за външна намеса в избора и. Другата рода все още мрънка, но ще си остане с мрънкането.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:51 от Didia

# 24
Приятелско дете приключи първи курс ССС. Сподели  , че математика и физика се учи, много чертане трябва и не само с компютърни програми.   Той е много старателно дете по принцип. На общежитие е. Знам,  че правиха козметичен ремонт с родителите на съквартиранта му. Имали са късмет и са ги настанили в двойна стая/ имало и за 3 човека/.
Учудвам се за стола на ВВМУ във Варна. Навремето вуйната на татко работеше там.

# 25
..... поглеждам часовника - минали само 10 минути. Не знам за вас, но на мен не ми е било така, дори и когато чаках резултатите от НВО в 7-ми клас.
Оплаках се Simple Smile
Горе-долу същото , въпреки че съм в някаква   степен сигурна за първото желание и че нещата могат да  се подредят по един или друг начин ,пак ми е трепетливо .
С криволици или не - важното е да стигнат до това , което ще ги удовлетворява в живота и работата !

# 26
А как стои въпроса с общежитията? На случаен принцип ли ги разпределят, или може да заявиш желание да си с някой?

# 27
  • Стара Загора
Ах, как щях да изпусна новата темичка. Благодаря за нея!

# 28
  • София
Благодаря за темата, Бети!
Понеже и моят се е ориентирал към "тежките" инженерни специалности, мога само да му стискам палци да продължи да бъде така упорит с избраната професионална област както с японския. Беше му трудно, беше му безинтересно по едно време, но с доста убеждаване и подкрепа успя да устиска и да не се предаде, та даже и сертификатно ниво по ЯЕ взе в 12 клас и завърши с оценка "много добър".
Но ако все пак с времето разбере, че не е неговото, не ми остава друго освен да го подкрепя.

# 29
А как стои въпроса с общежитията? На случаен принцип ли ги разпределят, или може да заявиш желание да си с някой?

В тези на СУ не можеше преди години, доколкото чух и сега така било, с връзки разбира се-  може. Доводът беше, че ги разпределят по успех /не забелязахме подобно нещо/. Личната ми среща с Комисията беше супер неприятна, дано да са се променили нещата.
Във всички други може

Общи условия

Активация на акаунт