12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 188
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Мисля, че са намалени с тези бройки, които бяха посочени със звезда в разпределението (допълнителния прием).

# 466
ТУ са оправили таксата за плащане в линка, който е изпратен на мейлите. Вече е тази, която е обявена на сайта им.

# 467
А какво ще рече "допълнителен прием под условие"? За медицината знам какво е, но за другите специалности пак ли става въпрос за някакви договори? За специалността, която избра дъщеря ми няма такива места със звездичка и няма промени сега.

# 468
  • у дома...
Тези с договорите не са ли платено по чл. 21, ал. 2 и 3 от ЗВО?

# 469
Не, има звездички и в ДП (разгърнатия план гледам).

# 470
Пише, че е приет по първо желание - Счетоводство и финанси на английски.
Отсреща обаче стои смешният бал с ДЗИ БЕЛ, който е под минималния за специалността. Въобще голяма каша. Иначе с ДЗИ математика х 4 балът му е доста висок и не съм се притеснявала, че няма да му стигне.
Все пак предпочитам да си оправят кашите и всичко да излиза коректно.
Чакаме и СУ. Аз лично предпочитам СФ, той също.
И моята дъщеря е приета тази специалност, второ желание, искаше чисти финанси, сега се притеснява, че в тази специалност ще са само чужденци, тъй като се преподава на английски, имате ли някаква информация?

# 471
Не, има звездички и в ДП (разгърнатия план гледам).
Предположение. В УАСГ за хидротехническото строителство, Напоителни системи дават стипендии за целия период на обучение, като поне 1 година трябва да се работи там след завършване. Там имаше отделен прием. Мисля,че е в тази връзка, но не знам как работи.

# 472
За хтс е логично, ама за така желаните специалности в стопанския факултет имат 17 места със звезда. Но сигурно е както пишеш.

# 473
Струва ми се че в СУ специалност Приложна математика държавна поръчка момичета от 20 бр са увеличени на 23 бр.

# 474
Към тези , които са следили минималните балове за право в УНСС - има ли повишение тази година ?
Има, с около 0.40-1.00. В някои специалности може и повече от 1 точка да е.
Благодаря ! Аз затова питам конкретно за "Право" - там има малко мегдан да играе балът , щото като се вдигне с точка и половина, аха-аха и ще стигне максималния .
Та специално за "Право" някой сметнал ли е разликата от миналата година(за УНСС) ?

Cygnus , преди имаше смисъл в това да преследваш мечтата си следващата година , но при липсата на приемни изпити(поне за специалностите , които ме касаят) , балът е закован за всички следващи години .

Не мога да им хвана спатиите ни на министерства , ни на СУ . Проверявахме заседанията (и други неща ) , но ето какво пише:
Скрит текст:
" Дневен ред на заседание на Министерския съвет на 04.06.2025 г.
Министерският съвет утвърди таксите за кандидатстване и обучение на студенти и докторанти за академичната 2025/2026 година
По предложение на държавните висши училища и научните организации Министерският съвет утвърди таксите, които ще заплащат студенти и докторанти в редовна и задочна форма на обучение в държавните висши училища и научните организации......"

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 09:24 от oska

# 475

Cygnus , преди имаше смисъл в това да преследваш мачтата си следващата година , но при липсата на приемни изпити , балът е закован за всички следващи години

Да, това е ужасно и отдавна ме е яд на това. Една моментна снимка на знанията през май в 12 клас да се залепи за човека за цял живот. Направиха опция да се явят още само 1 път на следващата година, но и това не е честно. Спред мен всеки университет трябва да въведе И опция изпит, освен ДЗИ и да си определи коефициенти. Ето, аз не съм държала ДЗИ, не че съм тръгнала да уча наново, ама ако реша???

# 476
Струва ми се че в СУ специалност Приложна математика държавна поръчка момичета от 20 бр са увеличени на 23 бр.
23 са си в разгърнатия план.

# 477
  • София
Има ли специалности, за които се кандидаства само с ДЗИ?
За тези, от които към момента съм се интересувала, за всички си има и вариант с изпит от Уни-то в годината за кандидатстване.

# 478
И аз не мога да разбера защо за хуманитарните специалности няма изпити. Аз съм се явявала на три изпита преди години -един по БЕЛ, друг - есе, и трети - устен. Много напрягащо беше, но поне едното може да компенсира другото.

# 479
При записването в ТУ трябвало да се носи и студентска книжка. Пишело го в мейла, който е изпратен, но в този, който аз получих не са го написали - специално прочетох 4 пъти и двата мейла. Та, който не знае - да го има предвид.

Общи условия

Активация на акаунт