НПМГ - Тема 11

• 16 558
  • 129
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Бихте ли споделили, моля, информация за екскурзии и езикови лагери, ако има такива. Интересуват ме предимно дали има такива през ваканциите, понеже ние по принцип отрано планираме почивките, а детето със сигурност ще иска да се възползва. Вероятно на РС ще стане ясно, но пък нямам търпение.
Миналата година обявиха няколко екскурзии, но ги сервираха една по една в школото и се започна едно "дрънчене", докато се изпозапише цялото училище кой където иска и докато се наместят групите...😁 надявам се по-систематизирано да ги обявят тази година. Иначе бяха много хубави екскурзиите, имаше за пролетната и лятната ваканция, имаше и бяло и синьо училище. Днес обаче учителят по физическо обяви, че няма да организира повече лагери, заради случката с парасейлинга. Дано все пак да остане бялото училище, макар и с други ръководители, защото беше супер.

# 121
  • София
Мецане, не си чел внимателно, пък си объркал и темата, тя е за ДГ, била тя и Национална. Много си е на място казаното от Ганис и без да познавам детето  ме възмути коментара на пишещия. Не си разбрал към кого го е отправено.

Принципно за малките са плюс състезанията/олимпиадите, но и деца от СМГ отказват да ходят.
Ако Толев им преподава в 7 клас, като нищо да са масово на Химия, увлечени, не по задължение.
При големите школите за олимпиадите и школите  са пожелание, от учител сме чували "не са задължителни или пожелателни, защото те са за ученици, които имат интерес към целия предмет, а в тази възраст имат предпочитания и дори да са гениални в една област, олимпиадата не е тяхното".
Имаше школа, за която се прави подбор заради прекаления интерес, при това и от ученици с друг профил.

Екскурзии има, не винаги се предлагат на всички. (Една от тях стана по-известна и от тези на НЕГ)

По ООП се ходи на уроци, извън "традиционния" БЕЛ за ДЗИ, при "нас" Математиката в неМатематическа паралелка бе 5 г. с къси клечки. Първите 3 г. спасихме с уроци (и не бяхме изключение/единици), а след като радостта от смяната бе кратка, "приехме" нещата (а и дупките бяха запълнени на макс от учител преподаващ на 1-7мо класници). Някой тук ще се разпознае за отправеното към мен предупреждение. Никой не прие проблема мълчейки, децата в това число (бяха будни деца и страхотен клас)
Скрит текст:
опити за манипулация от страна на първия имаше, говорене срещу следващия - точно поговорката "присмял се хърбел на щърбел".
Вече липсва в списъка на училището.
По Химия и Биология също се ходи на уроци, за съжаление обещаното предимството от 3те профила, не се случи. Да, след това бе плюс, но не и за приемните изпити, ходят и олимпийци.
С езиците е съвсем различно, не знам за деца с уроци заради изоставане, поне за АЕ. Ходи за сертификатна подготовка или защото нивото в гимназията им е ниско (в гимназията е РИЧЕ от А1, а имат FCE C1/B2).

# 122
Класни ръководители 8. клас

💡г-н Трифон Ефтов - класен ръководител на 8.А и учител по Физика
💡г-жа Ана Духалова - класен ръководител на 8.Б и учител по Български език и литература
💡г-жа Красимира Иванова - класен ръководител на 8.В и учител по Философия
💡г-жа Людмила Кирилова - класен ръководител на 8.Г и учител по Химия
💡г-н Александър Милушев - класен ръководител на 8.Д и учител по Биология
💡г-жа РалицаГеоргиева - класен ръководител на 8.Е и учител по Немски език
💡г-жа Нина Цветкова - класен ръководител на 8.Ж и учител по География
Желаем на тях и всички осмокласници успех през новата 2025/2026 година!

# 123
  • Mars Hotel
Ох, госпожата в дясно защо така некадърно са я фотошопнали на снимката? Ужасно е! Joy

# 124
Случайно ли е че няма класен-математик?

# 125
  • София
Никакво значение кой ще е класния, важното е как се разбират.
В 8ми клас синът ми бе с класен по АЕ, но не им се получи химията и бяха уговаряли учител по История и Биология да им стане класен. Биоложката се съгласи (а те продължиха си обичаха учителя по История, виждаха се с нея и след скоропостижното ѝ пенсиониране), звучи логично за Биологическа паралелка (за щастие успя да ги изведе до 12 клас, че и нея като нищо можеха да пенсионират), но пък СХН-паралелката (това преди да намалят гимназиалните паралелки) бяха от начало до край с класен по ФВС.
Всъщност може да е по-добре да не е математик, ако той/тя води на двата математически клас, за да няма усещане за толериран клас.
Скрит текст:
Бивши съученици на малкото ми се бяха оплаквали от различни отношение, а версията на учителя бе, че "имало ревност" (версиите не е по ЕЖК, а Едни Уши Чуха)

Има ли статистика колко от малките продължават в гимназията и в какви профили?

# 126
Здравейте, подарявам учебници и сборници по математика
*за 8 клас:
Сборник -изд. Анубис,
Сборник, свободно избираема подготовка - изд. Даниела Убенова
 *за профилирана подготовка по математика за 11 и 12 клас.
Модул 1 и 3  - изд. Klett
Модул 2 и 4 - изд. Просвета

Ако имате интерес може да ми пишете на лични.
Успех на всички през новата учебна година!

# 127
Всеки учител може да бъде чудесен класен, без значение по какво преподава.   На нашите е госпожата по рисуване - страхотна класна, обичат си я много.

# 128
  • София

На 5а класната е математик.

# 129
Преподавателят на осмите класове математици преподаваше и на 5-7 клас и пак не беше класен. Може да има лични причини. Но това не пречи децата да го харесват много.

Общи условия

Активация на акаунт